Βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Τζάρι (pic)

Gazzetta team
Βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Τζάρι (pic)
Ο Χιλιανός έδωσε θετικό δείγμα κατά την διάρκεια του Davis Cup.

Θετικός στη χρήση μεταβολίτης και στανοζολόλης βρέθηκε ο Νίκολας Τζάρι (Νο78).

Ο Χιλιανός τενίστας υποβλήθηκε σε έλεγχο στο Davis Cup της Μαδρίτης και όπως ανακοινώθηκε βρέθηκε ντοπέ και είναι προσωρινά αποκλεισμένος!

Δηλώνει αθώος και η παγκόσμια ομοσπονδία θα ψάξει το θέμα του για να αποφασίσει για την τιμωρία του.

Η ανακοίνωση της ITF: "Ο Νίκολας Τζάρι έχει αποβληθεί προσωρινά. Ο κύριος Τζάρι , που είναι 24 ετών και κατάγεται από τη Χιλή, μας έδωσε ένα δείγμα ούρων στις 19 Νοεμβρίου του 2019, κατά τη διάρκεια των τελικών του Davis Cup της Μαδρίτης. Το δείγμα αυτό στάλθηκε στη WADA, στο εργαστήριο του Μόντρεαλ, στον Καναδά, όπου βρέθηκαν οι ουσίες SARM LGD-4033 (Ligandrol) και μεταβολίτης της στανοζολόλης".

Ο Χιλιανός που είχε παίξει το 2019 στην Ολλανδία και τον είχε αποκλείσει έγραψε για την υπόθεση:

"Θα ήθελα να σας εξηγήσω τι έχει συμβεί. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, που έπαιζα στο Davis Cup για τη Χιλή, έκανα δυο φορές έλεγχο στα ούρα μου. Η πρώτη ήταν καθαρή, αλλά στη δεύτερη ανιχνεύτηκαν απαγορευμένες ουσίες. Τα επίπεδα των ουσιών αυτών ήταν εξαιρετικά χαμηλά, τόσο χαμηλά που δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγωνιστική μου απόδοση.

Θα ήθελα να γνωρίζετε πως δεν πήρα σκοπίμως καμιά απαγορευμένη ουσία και είμαι εντελώς αντίθετος στο ντόπινγκ. Γι' αυτό και θα περάσω τις επόμενες μέρες ερευνώντας από που προήλθαν αυτές οι ουσίες, μαζί με τη νομική μου ομάδα.

Αυτή η είδηση έπιασε εξ απροόπτου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, κάτι που δείχνει την αθωώτητά μου. Αυτό που μου συνέβη θέλω να γίνει παράδειγμα και για τους νέους αθλητές, για να μην έχουμε κι άλλες υποθέσεις σαν κι αυτή. Απ' ότι φαίνεται, φταίνε κάποιες πολυβιταμίνες από τη Βραζιλία, τις οποίες μου είχε προτείνει ο γιατρός μου, εγγυώντας μου πως δεν περιέχουν καμιά απαγορευμένη ουσία."

"Θα ήθελα να σας εξηγήσω τι έχει συμβεί. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, που έπαιζα στο Davis Cup για τη Χιλή, έκανα δυο φορές έλεγχο στα ούρα μου. Η πρώτη ήταν καθαρή, αλλά στη δεύτερη ανιχνεύτηκαν απαγορευμένες ουσίες. Τα επίπεδα των ουσιών αυτών ήταν εξαιρετικά χαμηλά, τόσο χαμηλά που δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγωνιστική μου απόδοση. Θα ήθελα να γνωρίζετε πως δεν πήρα σκοπίμως καμιά απαγορευμένη ουσία και είμαι εντελώς αντίθετος στο ντόπινγκ.

Γι' αυτό και θα περάσω τις επόμενες μέρες ερευνώντας από που προήλθαν αυτές οι ουσίες, μαζί με τη νομική μου ομάδα. Αυτή η είδηση έπιασε εξ απροόπτου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, κάτι που δείχνει την αθωώτητά μου. Αυτό που μου συνέβη θέλω να γίνει παράδειγμα και για τους νέους αθλητές, για να μην έχουμε κι άλλες υποθέσεις σαν κι αυτή. Απ' ότι φαίνεται, φταίνε κάποιες πολυβιταμίνες από τη Βραζιλία, τις οποίες μου είχε προτείνει ο γιατρός μου, εγγυώντας μου πως δεν περιέχουν καμιά απαγορευμένη ουσία."

 

Τελευταία Νέα