Φέντερερ: Η απάντηση του στην Γκρέτα Τούνμπεργκ

Gazzetta team
Φέντερερ: Η απάντηση του στην Γκρέτα Τούνμπεργκ
Ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε θέση για τις εις βάρος του κατηγορίες από την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η έμπρακτη υποστήριξη της Γκρέτα Τούνμπεργκ στην καταγγελία των ακτιβιστών της Ελβετίας για την χορηγία του Φέντερερ από την Gredit Suisse έδωσε παγκόσμια διάσταση στο... θέμα.

Ο Ελβετός που κατηγορήθηκε ότι είναι το βασικό πρόσωπο της καμπάνιας μια τράπεζας που προωθεί την εξόρυξη πετρελαίου δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει...

«Παίρνω πολύ σοβαρά τα αποτελέσματα και τις απειλές της κλιματικής αλλαγής, ειδικά από τη στιγμή που εγώ και η οικογένεια μου βρισκόμαστε στην Αυστραλία στη μέση μιας καταστροφής που προκλήθηκε από δασικές πυρκαγιές.

Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών και φανατικός υποστηρικτής της οικουμενικής εκπαίδευσης, σέβομαι απεριόριστα και θαυμάζω το νεανικό κίνημα που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ευχαριστώ τους νέους ακτιβιστές για τις προσπάθειες τους σε ό,τι αφορά την ευαισθητοποίηση και την αναθεώρηση της συμπεριφοράς μας, αναζητώντας καινοτόμες λύσεις», δήλωσε ο σπουδαίος τενίστας.

Από την πλευρά της η τράπεζα με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε ότι η καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι σημαντική, σέβεται την ελευθερία έκφρασης αλλά δεν υποστηρίζει "επιθέσεις" στα καταστήματα.

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα