Τσιτσιπάς: Ο Μάιος ο καλύτερος μήνας του στο Tour!

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς: Ο Μάιος ο καλύτερος μήνας του στο Tour!
Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Tour ανά μήνα. Ο καλύτερος, ο χειρότερος και ο απόλυτος.

Συνήθως αυτό που μένει είναι η τελευταία εικόνα. Για τον Στέφανο Τσιτσιπά η τελευταία εικόνα της χρονιάς είναι η φωτογραφία του με την κούπα του ATP Finals στο Λονδίνο.

O Έλληνας τενίστας για να φτάσει έως το Λονδίνο έπαιξε 11 μήνες στο Tour και κέρδισε 54 αγώνες.

Για να φτάσει έως το ATP Finals και να κερδίσει τον τίτλο έπρεπε να μαζέψει βαθμούς στα τουρνουά της χρονιάς.

To gazzetta.gr έφτιαξε το ημερολόγιο... νικών του Τσιτσιπά και σας παρουσιάζει την πορεία του μήνα μήνα.

Ο πιο επιτυχημένος μήνας του είναι ο Μάιος που είχε 14 νίκες σε 16 παιχνίδια και έχασε μόνο από τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς, στη Ρώμη και στη Μαδρίτη.

Ακολουθούν οι 12 νίκες σε 15 παιχνίδια του Οκτωβρίου εκεί όπου και "σφράγισε" το εισιτήριο για το ATP Finals. Μόνο σε 2 από τους 11 μήνες έφτασε σε διψήφιο αριθμό νικών.

Ο μήνας που δεν είχε νίκη για τον Στέφανο ήταν ο Ιούλιος. Την 1η Ιουλίου έπαιξε με τον Φαμπάνιο στον 1ο γύρο του Wimbledon και χάνοντας δεν έπαιξε άλλο παιχνίδι αφού ακολουθούσε κενό και μετά η αμερικανική ...περίοδος.

Τους τίτλους του τους κέρδισε τον Φεβρουάριο (Μασσαλία), τον Μάιο (Εστορίλ) και τον Νοέμβριο (Λονδίνο). Στον τελευταίο του μήνα είχε μια ήττα από τον Τζόκοβιτς στο Παρίσι και 4/5 στο ATP Finals.

Στους μήνες των Grand Slam ο Τσιτσιπάς τα πήγε σπουδαία μόνο τον Ιανουάριο αφού είχε 5/6 στο Australian Open. Στις 2/6 παίζει στον 4ο γύρο του Roland Garros και χάνει μετά από 5 ώρες από τον Βαβρίνκα, τον Ιούλιο χάνει στην πρεμιέρα στο Wimbledon, ενώ τον Αύγουστο εάν εξαιρέσει κανείς τις 3 νίκες στο Citi Open, έχει 0/1 στο Μόντρεαλ, 0/1 στο Σινσινάτι και 0/1 στο US Open.

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας εθνικής ομάδας αλλά και Laver Cup ενώ δεν θα ολοκληρώσει τον αγώνα του στο Ζουχάι.

Εν κατακλείδι, τον Ιανουάριο κερδίζει τον Φέντερερ, τον Μάιο τον Ναδάλ, τον Οκτώβριο τον Τζόκοβιτς που είναι η πρώτη νίκη του επί Νο1 και τον Νοέμβριο νικά πάλι τον Φέντερερ και κερδίζει τον Τιμ για να πάρει την μεγάλη κούπα.

Αναλυτικά οι νίκες ανά μήνα:

Ιανουάριος: 6 σε 8 αγώνες

Φεβρουάριος: 8/10

Μάρτιος: 3/6

Απρίλιος: 2/4

Μάιος: 14/16

Ιούνιος: 2/5

Ιούλιος: 0/1

Αύγουστος: 3/7

Σεπτέμβριος: 0/1

Οκτώβριος: 12/15

Νοέμβριος: 4/6

 

Τελευταία Νέα