Τζόκοβιτς - Φέντερερ: Το ρολόι σταμάτησε στο Wimbledon!

Αντώνης Πατσούρας
Τζόκοβιτς - Φέντερερ: Το ρολόι σταμάτησε στο Wimbledon!
Ο... τελικός Τζόκοβιτς-Φέντερερ για μια θέση στους "4" του ATP Finals την Πέμπτη στις 22:00 (Cosmote Sport 6).

Βράδυ Πέμπτης, λίγο μετά τις 22:00, ώρα Ελλάδος.

Στο O2 Arena δεν θα βγουν να τραγουδήσουν οι U2 αλλά να παίξουν τενίς δυο τεράστιες μορφές του παγκοσμίου τένις.

Από την μια ο Φέντερερ με τα 20 Grand Slam, τους 103 τίτλους αλλά και τα 38 χρόνια του. Από την άλλη ο Τζόκοβιτς με τα 2 Grand Slam μέσα στο 2019 και τα 16 Grand Slam, στα 32 του.

O Φέντερερ έχει κερδίσει 6 φορές το ATP Finals, το τουρνουά που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο, και είναι πρώτος στη σχετική λίστα.

Ο Τζόκοβιτς έχει 5 τίτλους και θέλει να ισοφαρίσει τον Ελβετό αλλά και να είναι αυτός στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο φινάλε του 2019.

Οι δυο τους έχουν από μια νίκη έως τώρα. Κέρδισαν και οι δυο τον ανέτοιμο και πρωτάρη Μπερετίνι.

Ο Σέρβος δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και η ιστορία τον ευνοεί. Ο Ελβετός έχει να τον κερδίσει από το 2015 πάλι στο Λονδίνο και στο ATP Finals.

Έκτοτε μετράει 4 συνεχόμενες ήττες, με τελευταία στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 2019. Ήταν στον τελικό του Wimbledon. Ο Τζόκοβιτς "σβήνει" 2 ματς πόιντ του Φέντερερ και τον κερδίζει σ' έναν επικό τελικό.

Το... κοντέρ γράφει 22 νίκες για τον Φέντερερ και 26 για τον Τζόκοβιτς. Σε ATP Finals έπαιξαν πρώτη φορά στον ημιτελικό του 2010 με τον Ρότζερ να κερδίζει εύκολα με 2-0 σετ.

Από τότε πολλά άλλαξαν... Η ουσία είναι ότι ο νικητής του αγώνα θα είναι ως 2ος στον ημιτελικό του Σαββάτου και θα παίξει με τον 1ο του άλλου ομίλου.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας στις 16:00 o Τιμ με 2 νίκες και την πρόκριση εξασφαλισμένη θα παίξει με τον αποκλεισμένο Μπερετίνι.

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα