Οι «επισκέψεις» του Τσιτσιπά στο Λονδίνο

Αντώνης Πατσούρας
Οι «επισκέψεις» του Τσιτσιπά στο Λονδίνο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει συμμετάσχει στο Wimbledon και στο Fever-Tree Championships αλλά πρώτη φορά θα παίξει σε ATP Finals.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στο Λονδίνο αλλά θα είναι η πρώτη που θ' αγωνιστεί στο ATP Finals και στο O2 Arena.

Ο Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης περιμένει πως και πως τα παιχνίδια του με Μεντβέντεφ, Ναδάλ και Ζβέρεφ και θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια σπουδαία χρονιά.

Η παρουσία του στο ATP Finals (10-17/11) θα είναι η 3η του μέσα στο 2019 στο Λονδίνο αφού έχει παίξει στο Wimbledon αλλά και στο Fever-Tree Championships.

Ο Στέφανος έπαιξε στο θρυλικό τουρνουά του Queen's Club και έφτασε έως τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τον Φελίξ Αλιασίμ.

Εν συνεχεία προπονήθηκε για να παίξει στο Wimbledon αλλά έπεσε θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα. Η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο στην πρεμιέρα με τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο.

Ο Τσιτσιπάς που είναι στο Νο6 χάνει από τον Φαμπιάνο που είναι στο Νο89 με 3-2 σετ και φεύγει νωρίς από το Λονδίνο.

Τις καλύτερες εμφανίσεις του στην πρωτεύουσα της Αγγλίας της πραγματοποίησε στο Wimbledon 2018. Ο Έλληνας τενίστας θα φτάσει στον 4ο γύρο (η 2η καλύτερη παρουσία του σε Grand Slam) αλλά θα χάσει με 3-0 σετ από τον Τζον Ίσνερ.

Το 2017 στο Wimbledon θα καταφέρει μετά από 3 νίκες στα προκριματικά να περάσει στο ταμπλό αλλά θα χάσει από τον Λάγιοβιτς με 3-0 στον 1ο γύρο. Τότε ήταν στο Νο192!

 

Τελευταία Νέα