Σάκκαρη: Με ανατροπή στους "8" στο Σαν Χοσέ

Σάκκαρη: Με ανατροπή στους "8" στο Σαν Χοσέ
Η Σάκκαρη κέρδισε με 2-1 σετ την Χίμπι και συνεχίζει στο τουρνουά του Σαν Χοσέ.

Αν και η Μάγιο Χίμπι που είναι στο Νο265 πήρε το πρώτο σετ η Σάκκαρη δεν της επέτρεψε να πετύχει τη νίκη της καριέρας της.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 4-6, 6-4, 6-2 την Ιαπωνέζα που είχε περάσει στο ταμπλό μέσω προκριματικών και συνεχίζει στα προημιτελικά στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ.

Εκεί θα παίξει με την Ελίνα Σβιτολίνα.

Η Σάκκαρη που πέρσι είχε φτάσει στον τελικό στο Silicon Valley Classic λίγο έλειψε να πέσει θύμα έκπληξης αφού η αντίπαλος της πήρε σχετικά εύκολα το 1ο σετ και την δυσκόλεψε πάρα πολύ στο 2ο. Το παιχνίδι είχε 11 μπρέικ!

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη αν και ξεκίνησε με το δεξί (1-0) αιφνιδιάστηκε από το παιχνίδι της τενίστριας από την Ιαπωνία και το έχασε!

Η Χίμπι θα ισοφαρίσει σε 1-1 και έχει ευκαιρία για μπρέικ. Η Σάκκαρη το "σβήνει" και με 2 άσους θα προηγηθεί με 2-1.

Η Ιαπωνέζα φτάνει όμως στο μπρέικ για το 3-2 και στη συνέχεια στο 4-2! Η Μαρία θ' ανεβάσει την απόδοση της θα μείωσει σε 5-4 αλλά θα χάσει με 6-4 το σετ. Η Χίμπι με μπρέικ θα προηγηθεί με 1-0 στο 2ο σετ αλλά η Σάκκαρη με δικό της μπρέικ θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 3ο γκέιμ η Σάκκαρη είχε τάσεις... αυτοκτονίας. Είχε δυο διπλά λάθη, η Χίμπι έφτασε κοντά και σ' άλλο μπρέικ αλλά συγκεντρώθηκε και κέρδισε (2-1).

Η Μαρία θ'ανεβάσει στροφές και με μπρέικ θα φτάσει στο 3-1 αλλά η αντίπαλος της "απαντά" και αυτή με μπρέικ και θα μειώσει σε 3-2 και θα ισοφαρίσει σε 3-3. Με άσο η Μαρία θα προηγηθεί με 4-3 αλλά θα χάσει το επόμενο γκέιμ (4-4).

Χωρίς να χάσει πόντο η Σάκκαρη θα βρεθεί και πάλι σε θέση οδηγού (5-4) και με διπλό λάθος της Χίμπι θα κερδίσει το σετ (6-4).

Το 3ο σετ αρχίζει με κερδισμένο γκέιμ για την Σάκκαρη και με μπρέικ θα προηγηθεί με 2-0! Το 3-0 θα έρθει εύκολα και με νέο μπρέικ (4-0) η Μαρία θα "κλειδώσει" την πρόκριση.

Η Χίμπι μειώνει σε 4-1 με μπρέικ και η Σάκκαρη με μπρέικ θα φτάσει στο 5-1. Η τενίστρια από την Ιαπωνία με νέο μπρέικ θα φτάσει στο 5-2 αλλά η Σάκκαρη θα κερδίσει το σετ και τον αγώνα.

To παιχνίδι κράτησε 2,5 ώρες και η Μαρία είναι ξανά στα προημιτελικά του τουρνουά της Καλιφόρνια.

 

Τελευταία Νέα