Οι «Τσιτσιπάς Χούλιγκανς» σπάνε τη σιωπή τους!

Θάνος Σαρρής
Οι «Τσιτσιπάς Χούλιγκανς» σπάνε τη σιωπή τους!
Το gazzetta.gr έπαιξε τη ζωή του κορώνα-γράμματα και συνάντησε το νέο κύμα χουλιγκανισμού κάτω από μια σκοτεινή γέφυρα. Τα λόγια των νεαρών με τα λευκά παπούτσια προκαλούν ΣΟΚ.

Οι πρώτες σταγόνες είχαν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους από τον ουρανό στη γη. Οι βροντές είχαν έναν τόνο διαφορετικό. Ακούγονταν σαν τύμπανα πολέμου. Θαρρείς και όλη η πλάση προετοιμαζόταν για τη μάχη που ερχόταν στα ημιτελικά του Australian Open.

Το ραντεβού δόθηκε κάτω από μια γέφυρα. Δεν διευκρινίσαμε ποια, απλά κανονίσαμε να είναι κάτω από γέφυρα. Η ατμόσφαιρα ήταν θολωμένη από τα σκουπίδια που έκαιγαν για να ζεσταθούν οι φτωχοδιάβολοι. Σπασμένες ρακέτες, τρύπια μπαλάκια και χρησιμοποιημένα μπουκάλια από ηλεκτρολύτη συνέθεταν το σκηνικό γύρω από τις φωτιές.

Εκείνοι που ένιωθαν το χώρο κάτω από τη γέφυρα δικό τους άρχισαν να εκνευρίζονται από την παρουσία μας εκεί, όταν έκαναν την εμφάνισή τους. Φορούσαν full face και κορδέλες από πάνω. Όλοι είχαν λευκά παπούτσια, ψειρισμένα από κάποιο Γουίμπλεντον, ενώ το σήμα του Fred Perry βρισκόταν σε όλα τα πόλο που κρύβονταν μέσα από τα χοντρά μπουφάν. Η αδερφοποίησή τους με τους χούλιγκανς της Μονακό έχει επηρεάσει τον τρόπο που ντύνονται, αλλά κρατούν τα παλιά παραδοσιακά κάζουαλ στοιχεία της ενδυμασίας τους.

Tο απαράμιλλο στιλ τους τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους

Ήταν σαφές πως οι Τσιτσιπάς Χούλιγκανς βρίσκονταν στον χώρο. Όλοι έσκυψαν το κεφάλι από σεβασμό και φόβο. Συστήθηκαν με ένα νεύμα, ελέγχοντας τις κολόνες για κρυφές κάμερες. Μας έβαλαν κουκούλα για να μην καταλάβουμε τη διαδρομή, μας έκαναν πέντε κύκλους και μας την έβγαλαν. Βρισκόμασταν ακόμα κάτω από τη γέφυρα.

Μιλούσε μόνο ένας, την ώρα που οι υπόλοιποι κάθονταν με σταυρωμένα χέρια και μας κοιτούσαν. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ο αρχηγός τους. Είχε στα χείλη του ένα μόνιμο μειδίασμα και φρόντισε από την αρχή να θέσει τον τόνο της κουβέντας. «Γκαζέτα ε; Εσείς που παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα ε;».

-Μα ο Αντόνιο Γκράμσι είχε πει...

«Ρε κάνε μας τη χάρη με τους Ιταλούς, όταν εμείς παίζαμε τένις στις αλάνες με τα τιναχτήρια των γιαγιάδων μας αυτοί άκουγαν όπερες».

Ωραία, αρχίζουμε τις ερωτήσεις λοιπόν. Πώς ξεκίνησε το ultra group σας για το Στέφανο Τσιτσιπά; Με ποιους έχετε τη μεγαλύτερη έχθρα;

Όλη η ιστορία με τον Ναδάλ δεν ήτανε τυχαία φίλε μου. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τους αλλόθρησκους, αλλά πέρυσι στο Τορόντο, προκαλέσανε κι εμείς δεν ξεχνάμε. Ήταν μια φάση που ο διαιτητής μας είχε πρήξει στα κουάιετ πλιζ και εκείνη την ώρα ρεύτηκε ο Παντελής γιατί είχε βάλει πολύ καραμελωμένο κρεμμύδι στο χοντόγκ. Ε, και έγινε μια μανούρα και βγάλανε τον Παντελή έξω, έχασε και ο Στέφανος μετά και έτσι άρχισαν όλα.

Πες μου ένα σκηνικό που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Σε ένα όπεν στο Βελιγράδι το 2012 που ο Στέφανος ήταν 13 χρονών. Έπαιζε με τον Ράονιτς και τονε στραβοκοίταξε ο διαιτητής. Ε, εκεί τα πήρε στο κρανίο ο Τζόνι και μπούκαρε μέσα και έριξε περιέ στα μαλλιά του διαιτητή. Με τα πολλά, το παιχνίδι το έχασε ο Στέφανος στα χαρτιά κι εμείς είχαμε κάτσει ένα 3ημερο έξω από το δωματιάκι του διαιτητή. Βγήκε έξω την τέταρτη μέρα, ζήτησε συγγνώμη και όλα καλά. Αυτό είναι το τένις γκαζέτα. Δεν κρατάμε κακίες. Τονε κεράσαμε κι ένα άπερολ τον άνθρωπο και πήγαμε σπίτια μας.

Ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για ένα ντου στο τένις;

Μετά από νταμπλ ντοτ πως το λένε. Εκεί που ο δικός μας έχει χάσει τη συγκέντρωση του και θέλει βοήθεια. Δεν είναι ποδόσφαιρο το τένις γκαζέτα. Δεν μπορείς να σηκώνεσαι όποτε γουστάρεις. Μετά από νταμπλ ντοτ επιτρέπεται να τα κάνεις όλα πόπα.

Έτσι έμαθαν από παιδιά

Πούλμαν ή αεροπλάνο;

Πούλμαν γιατί ο Αλέκος ο οδηγός είναι ψυχάρα κι έχει φτιάξει καβάτζες για να χώνουμε το σταφ.

Μπίρα ή ηλεκτρολύτες;

Να σου πω ρε γκαζέτα ο Σταύρος Θεοδωράκης είσαι και μιλάς έτσι; Ηλεκτρολύτες με μαντάμα μέσα για να στα σκάνε τα φίλινγκς στον πανηγυρισμό. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Καπνογόνα ανάβουμε ή το σύγχρονο τένις με τις κάμερες και τα ποσοστά μας έχει διαλύσει την εικόνα;

Against modern tennis αδερφέ. Εμείς μεγαλώσαμε με Μπορκ, με Μακένρο και με Αγκάσι. Η ζωή μας όλη είναι καπνογόνα, lacoste και περιέ. Αυτά τα νεοφιλελέ με τα κουάιετ πλιζ και τις αγάπες στα κορτς δεν τα καταλαβαίνουμε και θα μας βρίσκουν απέναντι. Όχι εκεί που είναι τα χοτντογκζ, από το άλλο απέναντι.

Στηρίζετε Στέφανο μέχρι τελικής πτώσης ή κάνετε και κανα ντου στο προπονητικό να τρίξετε δόντια άμα λάχει;

Και γιατί το ένα να αναιρεί το άλλο ρε δημοσιογράφε; Να περάσει δεν βρίζω. Δεν ξέρω τι σημαίνει αναιρεί αλλά ο Τάσος ο επιστήμονας που έχει βγάλει και την πρώτη λυκείου μου είπε να το βάλω κάπου και νομίζω αυτή ήτανε μια καλή στιγμή.

Τη βρίσκετε που το γκρουπ σας στο facebook έφτασε σε μια μέρα 13.000 μέλη ή αυτοί είναι οπαδοί του ίντερνετ και δεν ασχολείστε;

Τη βρίσκουμε ρε φίλε. Τη βρίσκουμε γιατί πάντα υπήρχε κόσμος που ήταν η σιωπηλή πλειοψηφία που έλεγε και ο Ντόναλντ ο Τραμπ. Τη βρίσκουμε γιατί ο κόσμος αυτός ήθελε πάντα κάπου να εκφράσει την αγάπη του για το λαϊκότερο των αθλημάτων και δεν μπορούσε γιατί κυριαρχούσαν αυτά τα ελιτίστικα τα ποδόσφαιρα. Είμαστε κατά του ποδοσφαίρου από όπου κι αν προέρχεται εκτός αν προέρχεται από το Μονακό που είναι τα αδέρφια μας που έχουν μια άλλη οπαδική κουλτούρα.

Στιγμιότυπο από χορογραφία της παλιάς γενιάς των Ultras στους Αγώνες του 2004

Ποιο σύνθημα σας εκφράζει πιο πολύ από κάθε άλλο;

Είναι το σύνθημα που μας έκανε γνωστούς στα πέρατα όλης της γης. Θα στο πούμε στα αγγλικά. TSAPOY TSAPOY TSAPOY TSAPOY. Μην το μεταφράσεις, κι όποιος το καταλάβει. Δεν είναι για όλους το τένις. Αλλά αν είσαι κανονικός δημοσιογράφος βάλτο όπως το είπαμε.

Τελικά, ποιοι παραχαράσσουν την ιστορία του τένις;

Οι φιλελέδες που μας θέλουν να καθόμαστε ήσυχοι στη θέση μας και να τρώμε πατατάκια. ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΖΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΡΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

*Η σατιρική σελίδα στο Facebook Τσιτσιπάς Χούλιγκανς μέτρησε χιλιάδες λάικς μέσα σε μία μέρα και συνεχίζει να «πυροβολεί» σχόλια και μετά τον αποκλεισμό από τον Ναδάλ

 

Τελευταία Νέα