Τα παιδιά των Βαλκανίων στην κορυφή του κόσμου!

Αντώνης Πατσούρας
Τα παιδιά των Βαλκανίων στην κορυφή του κόσμου!
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Σιμόνα Χάλεπ αναδείχθηκαν από την ITF κορυφαίοι στο τένις για το 2018.

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Δυο παιδιά των Βαλκανίων, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Σιμόνα Χάλεπ αναδείχθηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία τένις (ITF) κορυφαίοι στον κόσμο για το 2018.

Ο Σέρβος, που απολαμβάνει την ...μοναξιά της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη, κερδίζει το βραβείο για 6η φορά στην καριέρα του. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που μέσα στο 2018 κέρδισε το Wimbledon και το US Open, μετά από το 2011, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015, είναι για 6η φορά κορυφαίος στον κόσμο ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας.

«Είμαι ευγνώμων που κέρδισα το ITF World Champion για 6η φορά. Είμαι υπερήφανος για αυτό το επίτευγμα μετά απ' όλα όσα πέρασα αυτή τη χρονιά, αλλά ένα μέρος μου πάντα πίστευε πως μπορούσα να επιστρέψω στην κορυφή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ισοφάρισα το ρεκόρ του Σάμπρας», δήλωσε σχετικά ο Τζόκοβιτς.

Στις γυναίκες η Σιμόνα Χάλεπ αναδείχθηκε κορυφαία τενίστρια της χρονιάς από την ITF, για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, Νο 1 στον κόσμο, αναδείχθηκε «ITF Women's World Champion» για το 2018, μετά από την καταπληκτική της χρονιά, η οποία συνοδεύτηκε από τον πρώτο της Grand Slam τίτλο στο Roland Garros.

H Ρουμάνα πρωταθλήτρια είχε τερματίσει και πέρσι στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν κέρδισε Grand Slam και έχασε το ITF World Champion από την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα. «Είναι μεγάλη τιμή. Είχα μια απίθανη χρονιά, κέρδισα το πρώτο μου Grand Slam στο Roland Garros και τερμάτισα στο Νο. 1 του κόσμου. Το να αναγνωρίζεται η χρονιά μου μ' αυτόν τον τρόπο, είναι στ' αλήθεια ξεχωριστό».

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα