Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για το ATP Finals (pics)

Αντώνης Πατσούρας
Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για το ATP Finals (pics)
Τους αγώνες στην O2 Arena του Λονδίνου παρακολούθησαν 243,819 θεατές. Περισσότερες από 40 πόλεις διεκδικούν το ATP Finals μετά το 2020.

Αριθμοί που προκαλούν... ίλιγγο. Αριθμοί που δείχνουν ότι το ATP Finals του Λονδίνου μπορεί να συγκριθεί στον κόσμο του τένις μόνο με τα 4 γκραν σλαμ. Το O2 Arena στην πρωτεύουσα της Αγγλίας φιλοξένησε για 10η χρονιά τον ATP Finals και όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές σε οχτώ ημέρες επισκέφτηκαν την εγκατάσταση 243, 819 φίλαθλοι απ' όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν μεγάλες μορφές του παρελθόντος αλλά και οι "σταρ" του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το ATP Finals 2018, είχε εντυπωσιακά νούμερα και σε digital επίπεδο, με περισσότερες από 200 εκατομμύρια impressions στις πλατφόρμες της ATP, ενώ τα εισιτήρια που πουλήθηκαν στα 64 τουρνουά της ATP για το 2018 έφτασαν τα 4,5 εκατομμύρια. Επίσης οι θεάσεις των video που ανέβηκαν από την ATP έφτασαν τις 36,678,342, ενώ στα 5,069,586 έφτασαν οι “αντιδράσεις” (likes, comments, retweets, replies κλπ) στα social media της ATP κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το prize money που κέρδισε ο νικητής του τουρνουά ήταν 2,509,000 ενώ 36 χώρες έστειλαν στο Λονδίνο διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Το Λονδίνο διοργάνωσε τον αγώνα για 10η χρονιά και θα τον "φιλοξενήσει" έως το 2020. Ήδη πάντως 40 πόλεις ανά τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με την εταιρεία που "τρέχει" το ATP Tour.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα