«Τσιτσιπάς: Το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο»

Gazzetta team
«Τσιτσιπάς: Το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο»
Η ισπανική El Pais φιλοξένησε αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά και θυμήθηκε ένα περιστατικό πριν από τρία χρόνια, όταν ο Έλληνας τενίστας κόντεψε να χάσει τη ζωή του.

Η εκτόξευση του Τσιτσιπά στην 15η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης και η πορεία του μέχρι τον τελικό του Rogers Cup προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον για τον 20χρονο τενίστα. Έτσι, η El Pais φιλοξενεί αφιέρωμα στο πρόσωπο του με τίτλο «Το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο» και το στηρίζει στη δική του εξιστόριση, στην ιστοσελίδα της ATP, για τα όσα πέρασε στη θάλασσα πριν από τρία χρόνια. Παράλληλα, τονίζει πως όλη η Ελλάδα είναι τρελοί για τον Τσιτσιπά και η χώρα ζει στιγμές... Παγκοσμίου Κυπέλλου με τα όσα έκανε!

«Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Εμείς πήγαμε στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύμπι. Ξεκίνησα την κατάποση νερού. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά και συέχισε: «Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Ένα πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ ». Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, σαν πριν και μετά στη ζωή του. «Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα