Μυθικός Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Rogers Cup! (vids)

Gazzetta team
Μυθικός Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Rogers Cup! (vids)
Απίστευτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο «Rogers Cup» αφού προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά (ανήμερα των γενεθλίων του), εις βάρος Άντερσον ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κέβιν Άντερσον (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 7-6) και περιμένει πλέον τον Ναδάλ.

Αυτός θα είναι ο πρώτους τελικός σε «1000άρι» τουρνουά αφού πριν λίγους μήνες (Απρίλιο) ηττήθηκε σε «500άρι» τελικό από τον Ράφα Ναδάλ στην Βαρκελώνη.

Με αυτή τη νίκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί την Δευτέρα στο Νο15 του κόσμου ακόμη κι αν ηττηθεί στον τελικό.

Παίξε νόμιμα στο καζίνο της Sportingbet.gr! Μεγάλες προσφορές* κάθε μέρα στα φρουτάκια. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στο πρώτο σετ όχι break δεν έγινε, αλλά κανείς παίκτης δεν βρέθηκε με break point. Στο tie break ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά και προηγήθηκε με 4-1, ωστόσο με έξι συνεχόμενους πόντους ο Νοτιοαφρικανός έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε νωρίς να «σπάσει» το αντίπαλο σερβίς και διατηρώντας ταυτόχρονα το δικό του, το κατέκτησε με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ η μάχη ήταν ξανά στήθος με στήθος, αφήνοντας όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση με το... στόμα ανοιχτό.

To τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Άντερσον να παίρνει το πρώτο game αλλά ο Έλληνας τενίστας έκανε το 1-1 με backhand. Ο Άντερσον πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Τσιτσιπά να μην τα παρατάει και να ισοφαρίζει ξανά.

Ο Άντερσον έκανε το 3-2, ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-3 αλλά ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και πολύ γρήγορα έκανε το 4-3. Με δύο σερβίς ο Τσιτσιπάς στο 40-40 ισοφάρισε και πάλι κάνοντας το 4-4. Το 5-4 ήρθε για τον Άντερσον παρόλο που έχασε δύο φορές το πρώτο σερβίς. Το 10ο game το πήρε ο Τσιτσιπάς με τον Άντερσον να κάνει χαλαρά το 6-5.

Το ματς πήγε στο tie break! Εκεί, ο Τσιτσιπάς με διπλό match point έκανε το 6-4 αλλά στη συνέχεια έκανε διπλό λάθος στο σερβίς για το 6-6.

Η κόντρα δεν είχε τελειωμό. Ο Τσιτσιπάς πήγε το ματς σε νέο match point κάνοντας το 8-7 με άσο.

Εκεί έκανε και το 9-7 κι η πρώτη του συμμετοχή σε τελικό σε 1000άρι είναι γεγονός. Την ημέρα που θα γίνει 20 ετών θα ζήσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

 

Τελευταία Νέα