Τζόκοβιτς: «Αμφισβήτησα τον εαυτό μου, έγινα καλύτερος άνθρωπος»

Gazzetta team
Τζόκοβιτς: «Αμφισβήτησα τον εαυτό μου, έγινα καλύτερος άνθρωπος»
Στα «ουράνια» βρίσκεται μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που μίλησε για τις δυσκολίες τον τελευταίο καιρό, τον γιο του και συνολικά την πορεία του μέχρι το τρόπαιο στο Λονδίνο.

Όντας εμφανώς καλύτερος κι έτοιμος να αφήσει πίσω την κακή περίοδο της καριέρας του από το 2016 και μετά, ο Νόλε σήκωσε τον τέταρτο τίτλο του στον θεσμό του Γουίμπλεντον και 13ο σε επίπεδο Γκραν Σλαμ

Μιλώντας μετά τη νίκη του επί του Κέβιν Άντερσον με 3-0 σετ, ο Σέρβος τενίστας ρωτήθηκε για το come-back του, την ψυχολογική του προετοιμασία, αλλά και τον γιο του, που του δίνει λόγο να συνεχίσει να παίζει και να βελτιώνεται.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν θα μπορούσα να διαλέξω καλύτερο μέρος στον τενιστικό κόσμο για να φτάσω στο peak μου και να επιστρέψω. Το Γουίμπλεντον ήταν πάντα ένα ξεχωριστό τουρνουά για εμένα, και για πολλούς παίκτες φυσικά. Ονειρευόμουν ότι θα το κατακτήσω όταν ήμουν 7 ετών. Είχα φτιάξει τρόπαια Γουίμπλεντον από διάφορα υλικά!»

Για το γιο του, Στέφαν και το κίνητρο που του δίνει: «Δε έχω μιλήσει για αυτό, αλλά αυτός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο κίνητρο που είχα φέτος. Οραματιζόμουν τη στιγμή που θα ερχόταν στην εξέδρα, απολαμβάνοντας τη στιγμή μαζί με τη γυναίκα μου και όλους. Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Δεν τον είχα ποτέ στο box μου να παρακολουθεί αγώνα. Ήλπιζα ότι θα γινόταν στο Γουίμπλεντον γιατί είναι τώρα αρκετά μεγάλος και μπορεί να μείνει ήσυχος για μισή ώρα. ΄Ίσως! Υπάρχουν μερικοί κανόνες εδώ και πρέπει να τους σεβαστούμε. Είναι κάτω των 5 και δεν μπορεί ακόμα να δει παιχνίδι».

Για την αποχή του από τους τίτλους από το 2016: «Υπήρχαν στιγμές που ήμουν εκνευρισμένος και αμφέβαλα για το αν μπορώ να επιστρέψω στο επιθυμητό επίπεδο. Αλλά αυτό κάνει το ταξίδι ακόμα πιο ξεχωριστό. Είναι εύκολο να μιλάς τώρα και να είσαι ευγνώμων, όμως αλήθεια είμαι που πέρασα αυτά τα ανάμικτα συναισθήματα, αναταράξεις επίσης, στιγμές αμφισβήτησης, απογοήτευσης, εκνευρισμού, οργής. Είμαστε, όμως, άνθρωποι και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Είναι ένα μάθημα. Με βοήθησε όχι μόνο ως παίκτη, αλλά και ως άνθρωπο, να μάθω καλύτερα τον εαυτό μου».

Για τον προσωρινό προπονητή του, Μάριαν Βάιντα: «Μιλήσαμε μετά το ματς και φαίνεται ότι σκοπεύει να συνεχίσει μαζί μου, που είναι πολύ καλό νέο. Θα δουλέψουμε σίγουρα μαζί μέχρι το τέλος του χρόνου και μετά θα δούμε. Είμαι ευγνώμων στον Μάριαν και στον Τζίτζι που επέστρεψαν. Μετά από έναν χρόνο μακριά, άφησαν τα πάντα στην άκρη για να με βοηθήσουν να φτάσω που είμαι. Ήταν πολύ όμορφο εκ μέρους τους. Τους αγαπώ».

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα