Κουπάτος και Νο 1 ο Φέντερερ! (vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Κουπάτος και Νο 1 ο Φέντερερ! (vid)
O Ρότζερ Φέντερερ συνόδευσε την κατάκτηση της κορυφής της παγκόσμιας κατάταξης με την κούπα στο Ρότερνταμ!

Ο Ελβετός επικράτησε 6-2, 6-2 του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τελικό του ΑBN Amro World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ και έφτασε τους 97 τίτλους καριέρας, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 97-49!.

Ο κάτοχος 20 τίτλων γκραν σλαμ επέστρεψε στον ολλανδικό θρόνο του 6 χρόνια μετά, πανηγυρίζοντας για τρίτη φορά (2005, 2012, 2018), όσες και ο πολυνίκης του θεσμού Άρθουρ Άς (1972, 1975, 1976).

Η κατάκτηση αυτού του τίτλου σηματοδοτεί την κατάρριψη μίας σειράς ρεκόρ, αφού πλέον ο 36χρονος είναι πολυνίκης σε τίτλους σε σκληρές επιφάνειες, με 67 τίτλους.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο «Βασιλιάς» απέχει πλέον 12 τίτλους από το να κάνει δικό του και το ρεκόρ του Τζίμι Κόνορς, ο οποίος αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση με 109 τίτλους.

«Έκανα ένα σπουδαίο πρώτο ματς και ένα σπουδαίο τελευταίο. Στο ενδιάμεσο ήταν μία μάχη και ένα σπάσιμο νεύρων προκειμένου να επιστρέψω στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Κατάφερα να διαχειριστώ τις προσδοκίες μου όπως και τα νεύρα μου. Κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση και σήμερα και έπαιξα σπουδαία από την αρχή. Προχώρησα μπροστά και είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να κερδίσω στο Ρότερνταμ», δήλωσε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα