Mετά τον Ρότζερ και ο Ράφα μιλά για την αξία της προσπάθειας

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Mετά τον Ρότζερ και ο Ράφα μιλά για την αξία της προσπάθειας
Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε στην εφημερίδα Expansion για τη σημασία της επιμονής στον πρωταθλητισμό, τον Φέντερερ και το μέλλον με τη σύντροφο του, Σίσκα Περεγιό.

Η συνέντευξη του έρχεται μία μέρα μετά από εκείνη του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έμεινε στη σημασία που είχαν τα απαξιωτικά λόγια ενός εκ των προπονητών του στα πρώτα του βήματα και το πόσο τον πείσμωσαν να δουλέψει σκληρά για να φτάσει να καταφέρει να διαγράψει αυτήν την πορεία όλα αυτά τα χρόνια (ΕΔΩ).

«Κανείς δεν αποτυγχάνει όταν κάνει την καλύτερή του προσπάθεια για να κερδίσει. Αποτυγχάνει όταν δεν προσπαθεί αρκετά σκληρά για να φτάσει στους στόχους του. Όταν κάνεις το καλύτερό που μπορείς για να κερδίσεις, αλλά κάποιοι παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις δεν σου φέρνουν το αποτέλεσμα που θέλεις, τότε δεν είναι αποτυχία», δήλωσε ο Ναδάλ στην Expansion και πρόσθεσε και συνέχισε αναφορικά με το χαμηλό προφίλ που κρατά όλα αυτά τα χρόνια,

«Οι πραγματικοί φίλοι μου είναι αυτοί που ζουν στη Μαγιόρκα, είναι φίλοι σε όλη μου τη ζωή. Με τον Φέντερερ έχω μια πολύ καλή σχέση, μας συνδέει ο αμοιβαίος σεβασμός. Είναι αδύνατο να μη νιώθω εκτίμηση για έναν άνθρωπο που έχουμε ανταγωνιστεί τόσες πολλές φορές μεταξύ μας. Ήμουν ενθουσιασμένος όταν παίξαμε μαζί στο Laver Cup, ήταν μια εμπειρία που αμφότεροι απολαύσαμε. Κάναμε αυτό το παιχνίδι πολύ ξεχωριστό.»

Μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει και για το μέλλον του με την επί σειρά ετών σύντροφο του, Σίσκα Περεγιό και για το αν σκέφτεται να αποκτήσουν δικό τους παιδί, .

«Γιατί όχι; Αγαπώ τα παιδιά και ελπίζω να αποκτήσω. Προφανώς, θα ήθελα να ασχοληθούν και με τον αθλητισμό, όποιο άθλημα και αν τους αρέσει. Αλλά σίγουρα πιστεύω πως αν μεγαλώσεις μέσα σε ένα αθλητικό περιβάλλον μαθαίνεις πολλά πράγματα και αποκτάς τις σωστές αξίες.»

 

Τελευταία Νέα