Θρίαμβος Τσιτσιπά στα ημιτελικά του European Open! (vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Θρίαμβος Τσιτσιπά στα ημιτελικά του European Open! (vid)
O Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίνεται θριαμβευτικά στα ημιτελικά του European Open της Αμβέρσας επικρατώντας 2-6, 7-6(1), 7-6(4) του Νταβίντ Γκοφάν.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε μία ακόμη υπέρβαση στην καριέρα του αποκλείοντας τον Νταβίντ Γκοφάν Νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη και μάλιστα στην έδρα του!

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο παικτών με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει επικό ματς και πετυχαίνοντας 12 άσους και να φτάνει στην σημαντικότερη νίκη της καριέρας του έπειτα από 2 ώρες και 33 λεπτά.

Ο έμπειρος Γκοφάν, ο οποίος έμοιαζε ανυπέρβλητο εμπόδιο έχει στο παλμαρέ του τέσσερις τίτλους εκ των οποίων τους δύο τους έχει πανηγυρίσει φέτος σε Τόκιο και Σενζέν.

Η νίκη αυτή φέρνει τον Τσιτσιπά στον Νο 95 της παγκόσμιας κατάταξης, την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ στην καριέρα του. Μάλιστα, γίνεται ο πρώτος Έλληνας τενίστας που μπαίνει στην 1η 100άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Την υψηλότερη θέση έως τώρα είχε ο Νικόλας Καλογερόπουλος, ο οποίος είχε φτάσει στο Νο 108 του κόσμου, το 1974, με τον Κωνσταντίνο Οικονόμιδη να τον ακολουθεί στο Νο 112.

Αντίπαλος του στον ημιτελικό θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης μεταξύ των Νταβίντ Φερέρ και Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Θυμίζουμε ότι η πορεία του Τσιτσιπά ξεκίνησε από τα προκριματικά της διοργάνωσης ΑΤΡ 250, φτάνοντας τις 5 νίκες.

 

Τελευταία Νέα