Σερβία - Ελλάδα 2-0: Ήττα για την «γαλανόλευκη»

Newsroom
H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου σερβίρει
Την ήττα από την Σερβία γνώρισε η Εθνική Ελλάδας με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στο πρώτο γκρουπ της ζώνης Ευρώπης/Αφρικής το οποίο λαμβάνει χώρα στην Πορτογαλία.

Η Εθνική Ελλάδας δεν μπόρεσε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και μετά την επικράτησή της επί της Σουηδίας γνώρισε την ήττα από την Σερβία με σκορ 2-0.

Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Κρούνιτς η Παπαμιχαήλ

Στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού Σερβία - Ελλάδα, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ αναμετρήθηκε με την Αλεξάντρα Κρούνιτς, με την Σέρβα να παίρνει τη νίκη με 6-0, 6-3. Η Κρούνιτς ήταν πολύ καλή από την αρχή του ματς, κάτι που αποδεικνύει το bagel (6-0) στο πρώτο σετ της αναμέτρησης.

Με πολύ καλό ρυθμό η Κρούνιτς πήρε και τα δύο πρώτα δύο games του δεύτερου σετ και με double break βρέθηκε στο 4-1. Η Παπαμιχαήλ μείωσε σε 5-3 στη συνέχεια, χάνοντας εν τέλει με 6-3 για το 1-0 της Σερβίας επί της Ελλάδας.

Δέχθηκε την ανατροπή η Γραμματικοπούλου και η Ελλάδα έχασε το ματς

Στο δεύτερο παιχνίδι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αναμετρήθηκε με την Μία Ρίστιτς. Εκεί, η Ελληνίδα αν και ξεκίνησε πολύ καλά το ματς, δέχθηκε την ανατροπή και ηττήθηκε με 2-6, 6-4, 6-1.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την παίκτρια της «γαλανόλευκης», η οποία στο πρώτο σετ έχασε μόνο δύο games πραγματοποιώντας τρία breaks παίρνοντας προβάδισμα με 6-2. Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν η ίδια, καθώς η Ρίστιτς αντεπιτέθηκε.

Πιο συγκεκριμένα η Σέρβα προηγήθηκε με 3-1, αλλά η αδυναμία της να κάνει hold κράτησε την Γραμματικοπούλου στο σετ. Μάλιστα, έχοντας τις μπάλες στα χέρια η Ρίστις δέχθηκε break από την Ελληνίδα για το 5-4, ωστόσο στο 10ο game δέχθηκε το love game για το 6-4.

Το ματς οδηγήθηκε σε τρίτο σετ, στο οποίο η Γραμματικοπούλου δεν άντεξε με συνέπεια να το χάσει με 6-1. Η επικράτηση της Ρίστιτς στο δεύτερο ματς έδωσε τη νίκη στη Σερβία.

 

Τελευταία Νέα