Παίζει την μπάλα και τη ζωή μ' ένα χέρι. Ε, και;

Παίζει την μπάλα και τη ζωή μ' ένα χέρι. Ε, και;
Ο Διονύσης Αθανασίου γεννήθηκε με μια μορφή δυσμορφίας στο ένα χέρι, αγωνίζεται για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στη Β΄Αθήνας και έρχεται στο Gazzetta Weekend Journal να μας πει πως δεν υπάρχουν κλάματα και δράματα σ΄όλες τις μάχες. Όπως στη δική του.

Ο Διονύσης Αθανασίου γεννήθηκε με μια μορφή δυσμορφίας στο δεξί του χέρι. Ε, και; Ο ίδιος εξηγεί στο Gazzetta Weekend Journal πως έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες με τον χαρακτήρα του και να παίζει μπάλα χωρίς να... μασάει. Χωρίς να φοβάται να μαρκάρει, να πέσει, να χτυπήσει. Άπαντες, μόλις τον γνωρίσουν, καταλαβαίνουν πως δεν πρέπει να κοιτάζουν εκείνον περίεργα, παρά μόνο όσους δημιουργούν το... αλλιώτικο γιατί απλά αδυνατούν να κατανοήσουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ο παίκτης της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα κι ο νικητής της ζωής (όσο κλισέ κι αν ακούγεται), ο 20χρονος ΔΙονύσης έχει μια ιστορία να μας πει. Χωρίς κλάματα, χωρίς δράματα.

Αξίζει να της ρίξετε λίγη προσοχή. Χωρίς πολλά-πολλά.

Πως δημιουργήθηκε αυτή η δυσμορφία στο χέρι σου;

«Εκ γεννητής δημιουργήθηκε. Έγιναν κάποιες επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το πρόβλημα αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη και μου συνέβη αυτή η δυσμορφία, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι απ' αυτό έγινα πιο δυνατός».

Μεγαλώνοντας αντιμετώπισες κάποιο είδους bullying;

«Όχι ποτέ. Βέβαια, αυτή είναι δική μου επιτυχία, καθότι με το δυνατό χαρακτήρα που έχω δεν το επέτρεπα να συμβεί».

Εσένα σ' έριξε ψυχολογικά αυτό;

«Μεγάλωσα μ' αυτό, έτσι έμαθα να ζω. Δεν το άφησα να με πάει πίσω στα "θέλω" μου. Μπορώ να πω ότι με δυνάμωσε κιόλας ακόμα περισσότερο. Δεν είχα και δεν έχω ποτέ κάποιο πρόβλημα όσο περίεργο ίσως μπορεί να ακουστεί».

Ενιωσες ποτέ περίεργα από τη συμπεριφορά κάποιου;

«Κοιτάξτε, έχω παρατηρήσει να με κοιτάζουν περίεργα κάποιες στιγμές, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόλις γνωριζόμασταν έβλεπαν ότι μπορούν να με αντιμετωπίζουν και να μου φέρονται ως ίσο προς ίσο».

Η οικογένειά σου τι ρόλο έπαιξε σ' όλο αυτό;

«Πάρα πολύ σημαντικό. Ποτέ τους κι αυτοί δεν μ' έκαναν να αισθανθώ διαφορετικός. Είμαι και 'γω εξωστρεφής και κάνω πλάκες, οπότε είναι εύκολο στο να έρχομαι κοντά με τους ανθρώπους. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα να σας πω, αλλά έχω επιστρατεύσει το χιούμορ μου πάνω στο θέμα αυτό».

Παίζεις μπάλα από μικρός. Ούτε εκεί είχες κάποιο πρόβλημα;

«Όχι, όχι... παίζω πάντα πολύ ελεύθερα, δεν με δυσκολεύει πουθενά ούτε στην κίνηση».

Ποια είναι η θέση σου;

«Παίζω στο κέντρο και παρά το γεγονός ότι είμαι συνέχεια μέσα σε μαρκαρίσματα και έρχομαι σε δυνατές επαφές με αντιπάλους, δεν φοβάμαι ούτε να πάω στις φάσεις, ούτε να πέσω ή να χτυπήσω. Δεν έχω κάποιο θέμα ούτε εκεί. Μου βγαίνει ο τρόπος που παίζω αυθόρμητα, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Απλώς, παίζω ελεύθερα».

«Απλά, χαίρομαι που βλέπω τον Διονύση να παίζει»

Ο προπονητής της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα Τάκης Γιαννόπουλος μίλησε για τη συνεργασία του με τον Διονύση Aθανασίου λέγοντας στο Gazzetta Weekend Journal:

«Εχει μια δυσμορφία στο χέρι αλλά είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι. Μπορεί να παίζει ως 6άρι, 8άρι, 10άρι αλλά και ως εξτρέμ. Μάλιστα, επειδή έχουμε πρόβλημα στη θέση του δεξιού μπακ, σκέφτηκα να τον βάλω και σ' αυτήν την θέση. Δεν έχει πρόβλημα να παίξει όπου του ζητηθεί.

Δεν του δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αυτή η ιδιαιτερότητα και με τον δικό του τρόπο δεν δημιουργεί και σε μένα. Μου δίνει μια τεράστια ικανοποίηση και τεράστια χαρά να τον βλέπω να παίζει. Είναι παράδειγμα για όλους όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Είναι πολύ ευχάριστο για όλη την οικογένεια της ΑΠΕ που έχουμε τον Διονύση στην ομάδα μας και είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει πολύ φέτος».

 

Τελευταία Νέα