Τάε κβον ντο: Χωρίς εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα

Πηνελόπη Γκιώνη
ελληνικη αποστολη ταε κβον ντο

bet365

Δεν ήρθε η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για την ομάδα τάε κβον ντο, στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Σόφια.

Τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας τάε κβον ντο ταξίδεψαν στη Σόφια της Βουλγαρίας ώστε να συμμετάσχουν στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, όπου θα δίνονταν 16 Ολυμπιακά εισιτήρια- για όσους δηλαδή θα έφταναν στους τελικούς των κατηγοριών τους. Με αυτό τον στόχο ξεκίνησαν την πορεία τους και οι Ελληνες αθλητές όμως δεν κατάφεραν να τον πετύχαν.

O Αποστόλης Τεληκωστόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του στα -80 κιλά με πρόκριση στα προημιτελικά καθώς στον γύρο των «16» νίκησε 9-1, 7-0 τον Περούνισιτς από το Μαυροβούνιο. Έπειτα, όμως, δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των -80kg μετά την ήττα 7-3, 11-2 από τον Δανό Χρνιτς και έτσι η πορεία του σταμάτησε εκεί.

Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά μετά τη νίκη του με 6-6, 12-10 επί του Σπλέιτ όμως στον επόμενο γύρο δεν κατάφερε να επικρατήσει και άρα να προκριθεί στα ημιτελικά των -68 κιλών, καθώς γνώρισε την ήττα με 6-5, 1-7, 10-13 από τον Ισραηλινό Κριβίσκι.

Η Θένια Σαρβανάκη πέρασε με bye από τον πρώτο γύρο και βρέθηκε στα προημιτελικά, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των -67 κιλών καθώς ηττήθηκε με 5-2, 7-1 από την Ολλανδέζα Άμι Μινκ.

Τέλος, η Φαίδρα Καλτέκη προκρίθηκε στα προημιτελικά των -57kg μετά από νίκη της με 7-0, 13-3 την Γκρεταρσντοτίρ από την Ισλανδία όμως στα προημιτελικά ηττήθηκε με 0-0, 6-4 από τη Ρωσίδα αργυρή Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Τατιάνα Μίνινα.

Αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά που μπορούσε να δώσει πρόκριση σε αθλητές και αθλήτριες από την Ευρώπη και, τυπικά, η τελευταία ευκαιρία των Ελλήνων για τους Ολυμπιακούς.

@Photo credits: ΕΛΟΤ
 

Τελευταία Νέα