Τεληκωστόγλου: «Να ζήσω την όμορφη στιγμή της αθλητικής μου καριέρας»

Τεληκωστόγλου: «Να ζήσω την όμορφη στιγμή της αθλητικής μου καριέρας»

bet365

Οι δηλώσεις του Απόστολου Τεληκωστόγλου πριν το ολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης στη Σόφια.

Πιο ώριμος αγωνιστικά, σε σχέση με αντίστοιχη διαδικασία του Τόκιο πριν από τρία χρόνια, ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου, ετοιμάζεται αύριο (Σάββατο) να ριχτεί στη μάχη της διεκδίκησης του ενός από τα δύο εισιτήρια της κατηγορίας των -80 κιλών που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, συμμετέχει στο European Qualification Tournament for Paris 2024 Olympic Games που θα γίνει στη Σόφια της Βουλγαρίας, τον αγώνα-σταθμό για την οριστικοποίηση των τελευταίων προκρίσεων για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού. Μια διαδικασία που και για τον Τεληκωστόγλου δεν είναι άγνωστη, αλλά αυτή τη φορά είναι ο ίδιος «διαφορετικός. Είμαι ακόμα πιο ώριμος. Η προηγούμενη φορά ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μένα. Τώρα θέλω και θα προσπαθήσω να γίνει η πιο όμορφη στιγμή της αθλητικής μου καριέρας».

Στην ερώτηση εάν υπάρχει κάποιο μυστικό σε τέτοιες διοργανώσεις, ο Έλληνας πρωταθλητής είπε πως τα πράγματα είναι «απλά. Ο αθλητής που θα διαχειριστεί την σημασία του τουρνουά και το άγχος του, θα περάσει. Ακούγεται απλό αλλά πιστέψτε με είναι πολύ πολύ δύσκολο».

Η διαδρομή προς τη Σόφια ήταν «δύσκολη, δεδομένου ότι έπρεπε να αγωνιστώ σε πάρα πολλά τουρνουά και να συμμετέχω σε πολλά καμπ ανά τον κόσμο. Ήταν μια διαδικασία κουραστική, αλλά ταυτόχρονα και μαγική κατά έναν τρόπο. Στιγμές όπως αυτή που έζησα στο Παρίσι και στο Γκραν Πρι όπου βρέθηκα στο βάθρο των νικητών, δύσκολα θα μπορέσω να τις ξεχάσω».

Σχετικά με την... μελέτη που έχει κάνει για τους αντιπάλους του ξεκαθάρισε πως «από τη στιγμή που 90% ξέρουμε από τώρα την κλήρωση, είναι λογικό να έχω δει και πλέον να γνωρίζω αρκετά πράγματα. Έχω παρατηρήσει κάποια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, αλλά γενικά δίνω περισσότερη προσοχή και ενέργεια στο δικό μου τρόπο διαχείρισης του αγώνα. Στο δικό μου πλάνο και όχι στον καθένα από τους αντιπάλους μου ξεχωριστά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γνωρίζω και τα δυνατά τους στοιχεία».

 

Τελευταία Νέα