Οριακός άσος και παράταση

Gazzetta team
Οριακός άσος και παράταση

bet365

Καθημερινά προτάσεις για το στοίχημα από το gazzetta.gr. Διαβάστε σήμερα τις εκτιμήσεις του Θανάση Κυλώνη από το betplayergr.com .
Γίνε on line συνδρομητής στην «King Bet» και διάβασε την αγαπημένη σου εφημερίδα στην οθόνη του υπολογιστή σου, σε τιμές άκρως συμφέρουσες για 3μηνη, 6μηνη και 12μηνη συνδρομή. Για λεπτομέρειες, εδώ!
Το κορυφαίο ελληνικό στοιχηματικό portal KingBet.net ανανεώθηκε και είναι διαθέσιμο σε εφαρμογή για συσκευές android και iOS! Κατεβάστε την εφαρμογή για iOS εδώ και για android εδώ.
Μια χαρά κύλησαν στοιχηματικά οι προημιτελικοί του EURO (και όχι μόνο) για τους περισσότερους, χορτάσαμε παρατάσεις και γκολ στα νοκ άουτ παιχνίδια, κάναμε την… αποτοξίνωσή μας Δευτέρα-Τρίτη κι από σήμερα επιστρέφουμε στους… καναπέδες-πολυθρόνες-πρακτορεία, όπου τέλος πάντων βλέπει ο καθένας τους αγώνες της διοργάνωσης. Ημιτελικοί, απόψε και αύριο βράδυ, παιχνίδια που παραδοσιακά κρίνονται στις λεπτομέρειες, με τις παρατάσεις να έχουν την τιμητική τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι 13/26 προηγούμενους ημιτελικούς του θεσμού, ποσοστό δηλαδή ακριβώς 50%, κρίθηκαν μετά το 90λεπτο! Μάλιστα στις διοργανώσεις του 1976, του 1996 και του 2000, τόσο οι δυο ημιτελικοί, όσο και οι τελικοί κρίθηκαν μετά τα 90’, ενώ και το 1984 οι δύο ημιτελικοί δεν είχαν βγάλει νικητή στην κανονική διάρκεια. Αμφότεροι είχαν λήξει με σκορ 1-1, ο ένας ήταν το Γαλλία-Πορτογαλία που είχε γίνει στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας (3-2 η παράταση με γκολ του Πλατινί στο 119'), εκεί όπου διεξάγεται και ο αυριανός ημιτελικός Γαλλίας-Γερμανίας. Στο EURO 2004 ο δικός μας ημιτελικός με την Τσεχία κρίθηκε με την κεφαλιά του Δέλλα στην παράταση, το 2008 είδαμε τρεις παρατάσεις, όλες όμως στη φάση των «8», ενώ το 2012 στα πέναλτι κρίθηκε ο ημιτελικός Ισπανίας-Πορτογαλίας. Το μοναδικό EURO από καταβολής του θεσμού, που δεν είδαμε ούτε μία παράταση κατά την διάρκεια της τελικής φάσης, ήταν αυτό του 1988 στη Δυτική Γερμανία. Σουμάροντας, απ’ αυτούς τους 13 ημιτελικούς που δεν κρίθηκαν στα 90', 6 έβγαλαν νικητή στην παράταση, άλλοι 6 στα πέναλτι, ενώ υπήρχε και ένας που κρίθηκε με στρίψιμο νομίσματος (!), υπέρ των Ιταλών με αντίπαλο την Σοβιετική Ένωση το 1968.
Κάντε like στη νέα σελίδα του kingbet.net στο Facebook.
Αν κρίνουμε από τα όσα έχουμε δει στα γήπεδα της Γαλλίας μέχρι στιγμής, μόνο με… θαύμα δεν θα παρακολουθήσουμε άλλη παράταση στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια του τουρνουά. Τέσσερις έχουμε δει ήδη, δύο στους «16», άλλες δύο στους «8», στις τρεις εξ αυτών το τελικό σκορ του 90λεπτου ήταν 1-1, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τα όσα λέγαμε εδώ τις προηγούμενες μέρες και εβδομάδες.
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Στον αποψινό ημιτελικό υπάρχει φαβορί, σαφώς πιο ξεκάθαρο συγκριτικά με τον αυριανό ημιτελικό. Κανένας βέβαια δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι Πορτογάλοι θα πάρουν την πρόκριση στο 90λεπτο, όταν δεν κατάφεραν να κερδίσουν κανένα από τα 5 ματς που έπαιξαν μέχρι τώρα, φέρνοντας ισάριθμες ισοπαλίες. Δύο με σκορ 0-0, δύο με 1-1, το 3-3 με την Ουγγαρία, μόνο το 2-2 τους… ξέφυγε. Κι από την άλλη, η Ουαλία που ακόμα δεν έχει φέρει Χ, μετρώντας 4 νίκες και μια ήττα, το 1-2 στο ντέρμπι με την Αγγλία, όπου προηγήθηκε στο α’ μέρος και δέχθηκε γκολ-μαχαιριά στην τελευταία φάση του αγώνα. Αρα, ένα σερί θα σπάσει απόψε στη Λυών, αυτό είναι το μόνο… στάνταρ του διημέρου. Αίσθησή μου είναι ότι θα σπάσει αυτό της Πορτογαλίας με τις ισοπαλίες. Πιστεύω πως θα κερδίσει, οριακά, στο γκολ. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο στατιστικά για μια ομάδα με 95 συνολικά τελικές προσπάθειες στο τουρνουά (μόνο το Βέλγιο έκανε περισσότερες, 98), εκ των οποίων οι 30 βρήκαν στόχο και άλλες 2 τα αντίπαλα δοκάρια, για μια ομάδα που έχει στις τάξεις της τον… αχώνευτο για πολλούς, πλην όμως κορυφαίο εν ενεργεία ευρωπαίο ποδοσφαιριστή, να μην πετύχει νίκη για 6ο σερί ματς. Ούτε λάτρης του Σάντος δηλώνω, και ‘μένα μου την σπάει πολλές φορές ο προβλέψιμος και αμυντικογενής τρόπος του προσέγγισης των αγώνων όταν σκέφτομαι τους παικταράδες που έχει στα χέρια του (γι’ αυτό και δεν μπαίνω στη διαδικασία σύγκρισής του με τον τεράστιο Ρεχάγκελ), όμως δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω ότι αυτό που έχει μάθει να κάνει προπονητικά, το κάνει καλά, ότι οι ομάδες του χάνουν πάρα πολύ δύσκολα (αήττητη η Πορτογαλία επί των ημερών του σε 12 επίσημα ματς) και φυσικά ότι έχει… άστρο. Συμμετείχε στον πιο εύκολο ίσως όμιλο της διοργάνωσης, δεν κέρδισε κανένα ματς, το γκολ της Ισλανδίας στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Αυστρία «στέλνει» την Πορτογαλία στην 3η θέση του ομίλου και ταυτόχρονα στο εύκολο «μονοπάτι» του ταμπλό, αποφεύγοντας μέχρι τον τελικό όλα τα «μεγαθήρια». Είπαμε, χωρίς τύχη στη ζωή δεν πας πουθενά.
Δε μειώνω σε καμία περίπτωση την Ουαλία, μια χαρά ομάδα έχει φτιάξει ο Κόουλμαν, οι άνθρωποι είναι πατριώτες και παίζουν με όλο τους το «είναι» για το εθνόσημο, ο Μπέιλ είναι εξίσου μεγάλη παικτάρα και μάλλον πιο ηγέτης από τον συμπαίκτη του στην Ρεάλ, όμως αφενός η έλλειψη παραστάσεων σε τέτοιο επίπεδο για την «πρωτάρα» Ουαλία εν συγκρίσει με την «μπαρουτοκαπνισμένη» Πορτογαλία (5η παρουσία σε ημιτελικό EURO, 7η σε μεγάλη διοργάνωση), αφετέρου οι σημαντικότατες απουσίες των τιμωρημένων Ράμσεϊ στο κέντρο και Ντέιβις στην άμυνα, ακόμα και η μία μέρα λιγότερη που είχαν για ξεκούραση οι Ουαλοί, νομίζω ότι θα αποβούν καθοριστικές. Ο άσος κινείται σε τιμές διπλασιασμού, ευκαιρία σίγουρα δεν είναι, όμως δεν θα μπορούσε να πληρώνει πολύ παραπάνω, κακά τα ψέματα. Παρά την πιθανή απουσία του Πέπε στην άμυνα (αυτή του Γουίλιαμ Καρβάλιο στα χαφ θετική είναι κατ' εμέ), βλέπω οριακή νίκη της Πορτογαλίας, με ένα γκολ διαφορά, όπως ακριβώς ήρθαν δηλαδή και οι 7 σερί νίκες της ομάδας του Σάντος στα προκριματικά του EURO, μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Αλβανία, που έφερε και την απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο από τον πάγκο. Δεν μπορώ όμως να καταλήξω ανάμεσα στο 1-0 (αγαπημένο σκορ Σάντος) και το 2-1 (οι Ουαλοί σκόραραν σε όλα τους τα ματς στο EUROκαι ο Μπέιλ είναι σε μεγάλα κέφια), γι’ αυτό και κρατάω το Χ στο ευρωπαϊκό χάντικαπ -1, που ανεβάζει την απόδοση στο 3.60+. Το προσφέρει και ο ΟΠΑΠ στα ειδικά στοιχήματα του αγώνα.

«Ψήνομαι» να ρίξω κάτι ψιλά και στο 4άρι του Κριστιάνο να πετύχει το πρώτο γκολ του αγώνα. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το προτιμώ από το anytime scorer, σε παιχνίδια όμως που δεν προβλέπονται πολλά γκολ, όπως αυτό, η επιλογή του πρώτου σκόρερ συμφέρει, καθώς τις περισσότερες φορές ο first scorer είναι και… last, είναι και anytime. Σύμφωνοι, για τα δικά του στάνταρ δεν κάνει καλό τουρνουά, όμως βρίσκεται συνέχεια μέσα στις φάσεις, εκτελεί όλα τα στημένα χάνοντας και πέναλτι στο 0-0 με την Αυστρία, κυνηγά και το ρεκόρ των 9 γκολ του Πλατινί σε τελικές φάσεις EURO (ένα χρειάζεται για να τον ισοφαρίσει), νομοτελειακά λοιπόν οι πιθανότητές του να βρει δίχτυα απόψε είναι αυξημένες. Και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει το σκορ σε κανένα παιχνίδι (στο 3-3 με την Ουγγαρία σκόραρε τα δυο τελευταία της Πορτογαλίας), ευνοεί το σενάριό μου.
Το πλήρες άρθρο στο betplayergr.com
Ενημερωθείτε από το kingbet.net για όλη την ειδησεογραφία με τις αναλύσεις όλων των αγώνων που συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα.
Δείτε τα στατιστικά όλων των αγώνων από το μοναδικό και άκρως κατατοπιστικό section του kingbet.net και ενημερωθείτε για τους τζίρους των αγώνων και τις αλλαγές των αποδόσεων!
 

Τελευταία Νέα