Τι έκανες στον Παναθηναϊκό, Αργύρη...

Τι έκανες στον Παναθηναϊκό, Αργύρη...

Τι έκανες στον Παναθηναϊκό, Αργύρη...

bet365

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ολοκλήρωσε πρόωρα τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό. Όπως συνέβη το 2014, μετά την ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον απολογισμό του στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα, όταν απέτυχε στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κλήθηκε να σχολιάσει τη... σκληρή μοίρα των συναδέλφων του: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες προπονητών. Εκείνοι που απολύθηκαν κι εκείνοι που θα απολυθούν».

Κι αν στην περίπτωση του Αργύρη Πεδουλάκη και της αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στο Φάληρο η συγκεκριμένη εξέλιξη παρουσιάστηκε ως παραίτηση, εντούτοις δεν αναιρεί ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν αλλάξει πέντε προπονητές σε τέσσερα χρόνια! Τον έναν, μάλιστα, δυο φορές!

Ο Χανιώτης κόουτς ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά το καλοκαίρι του 2012 όταν αποχώρησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στον Παναθηναϊκό έμειναν δυο παίκτες. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Κώστας Τσαρτσαρής! Τι πέτυχε; Κατέκτησε, αρχικά, το Κύπελλο Ελλάδας κι εν συνεχεία έκανε το ιστορικό 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, στους τελικούς της Basket League! Σε ό,τι αφορά την EuroLeague, αποκλείστηκε στα playoffs από τη Μπαρτσελόνα με 3-2 νίκες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και χάνοντας το τελευταίο ματς με πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Την επόμενη χρονιά ο Αργύρης Πεδουλάκης οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ακόμα ένα τρόπαιο. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το Κύπελλο, ωστόσο δεν ολοκλήρωσαν τη χρονιά με τον ίδιο προπονητή. Το τελευταίο ματς του «Άρτζι» στην Ευρώπη ήταν το 61-68 από τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το «τριφύλλι» έμεινε εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης στον Ε' όμιλο της διοργάνωσης ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν εκείνος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στα playoffs (σ.σ. αποκλεισμός από την ΤΣΣΚΑ) και το υπόλοιπο της σεζόν στο πρωτάθλημα, κατακτώντας τελικά το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Στις 8 Μαρτίου 2014, λοιπόν, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαριστεί τον κ. Πεδουλάκη, ο οποίος ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε τρεις τίτλους.

Θα είναι πάντα ξεχωριστό μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας».

Αφού, λοιπόν, μεσολάβησαν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος και Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε επισήμως τη πρόσληψη του Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 20 Απριλίου και μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν. Ο Έλληνας κόουτς επέστρεψε στο "τριφύλλι" για τα περσινά playoffs, έχασε μεν τον τίτλο από τον Ολυμπιακό με 3-1 νίκες όμως συνέχισε στον Παναθηναϊκό κι ανέλαβε το χτίσιμο της ομάδας με σκοπό την επιστροφή στην κορυφή έπειτα από δυο χρόνια.

Παρ' όλα αυτά, οι δυο πλευρές ολοκλήρωσαν πρόωρα τη συνεργασία τους μετά την βαριά ήττα στο ΣΕΦ και την κακή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ οι πράσινοι βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση προπονητή.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα