Εννέα... παρατηρήσεις για το νέο πρωτάθλημα

Εννέα... παρατηρήσεις για το νέο πρωτάθλημα

bet365

Tέσσερις αγωνιστικές έχει συμπληρώσει η Super League και το gazzetta.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό! Ποιοι ξεχωρίζουν, ποιοι έχουν πρόβλημα και ποιοι... αντιστέκονται!

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αλλά και την διακοπή του πρωταθλήματος, είναι μία καλή ευκαιρία για να βγουν τα πρώτα "συμπεράσματα", έχοντας ένα ικανοποιητικό πρώτο δείγμα, για να αντιληφθούμε τι... μας περιμένει! σε αυτό το μικρό διάστημα που είδαμε μπάλα στην νέα σεζόν, άλλωστε, είχαμε αρκετό «ψωμί» με όλες τις ομάδες να έχουν απώλειες, με αρκετές αλλαγές προπονητών, με εκπλήξεις και φυσικά, με ντέρμπι.

- Όλες οι ομάδες πλην της ΑΕΚ σκόραραν κόντρα στον Ολυμπιακό! Αυτό σίγουρα δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο για τον, μόνιμο τα τελευταία χρόνια, πρωταθλητή Ελλάδος, ο οποίος φέτος έχει δείξει ότι έχει χτυπητές αδυναμίες. Με την Βέροια, ήταν... ανούσιο, αφού το γκολ ήρθε όταν είχε «καθαρίσει το ματς, με τον Ηρακλή... καρδιοχτύπησε, αλλά έκανε την ανατροπή. Με την ΑΕΛ, όμως, το πλήρωσε, αφού το... χτύπημα του Γκόλια στις καθυστερήσεις, έφερε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα πολύ νωρίς. Μένει να δούμε αν η εικόνα με την ΑΕΚ και το «μηδέν» στο ντέρμπι, είναι μία... σύμπτωση ή η αρχή της επαναφοράς στα υψηλά στάνταρ που απαιτεί ο πρωταθλητισμός.

-Ο Αστέρας δεδομένα έχει αποτελέσει την μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι στιγμής στην σεζόν. Δεν είχε και το πιο εύκολο πρόγραμμα, όμως το 0/4, και το άναρχο παιχνίδι των Αρκάδων, είναι κάτι που σίγουρα προβληματίζει. Ενδεικτικό της κατάστασης, τα 3 πέναλτι στα οποία έχουν υποπέσει οι παίκτες του Αστέρα, τα 3 ματς στα οποία είδαν κόκκινη κάρτα (αποκορύφωμα η απαράδεκτη ενέργεια του Φαρίνια να φτύσει τον αντίπαλο και να... κρεμάσει την ομάδα του). Μαζί και με τα 2 πέναλτι που έχει κερδίσει η ομάδα από την Τρίπολη, μάλιστα, έχει 5 (υπέρ ή κατά) σε μόλις τέσσερις αγώνες!

-Η γνωστή... πληγή του Ελληνικού πρωταθλήματος, είναι ακόμα ανοιχτή. Ο λόγος για τους προπονητές και την ευκολία με την οποία τους αλλάζουν οι ομάδες. Δύο πριν καν έχουμε σέντρα, αλλά και άλλοι τρεις στις πρώτες αγωνιστικές, στο σύνολο 5 οι ομάδες που πορεύονται με άλλο προπονητή από αυτόν που έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός έχει διώξει τον Σάντσεθ, ο Ουζουνίδης ήταν να τον αντικαταστήσει αλλά χάλασε και έμεινε άνεργος,με τον Πανιώνιο να τον απολύει, ενώ ακολούθησαν οι Δέλλας, Χάβος και Βοσνιάδης, από Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Βέροια αντίστοιχα. Και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλους σύντομα, με τον Κετσπάγια ήδη να έχει βρεθεί «μετέωρος», αλλά όπως φαίνεται για την ώρα μένει, ενώ κι ο Λουτσέσκου μόνο σίγουρος δεν είναι.

-Κάτι που έχει ξεχωρίσει από τις πρώτες αγωνιστικές, είναι η ηρωική, χωρίς υπερβολή, προσπάθεια που γίνεται στον Ηρακλή. Σε μία ομάδα με... χίλια προβλήματα, με τους πάντες απλήρωτους, που την διώχνουν από το προπονητικό της κέντρο, που δεν ξέρει πότε θα έχει ρεύμα και νερό στα αποδυτήρια, που, που, που... Αυτή η ομάδα, λοιπόν, με μπροστάρη τον Παπαδόπουλο, έχει καταφέρει να αιφνιδιάσει τους πάντες και κόντρα σε όλα, να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο, δεμένο, που προβλημάτισε τον Ολυμπιακό, έκοψε βαθμούς εκτός έδρας από ΑΕΚ και ΑΕΛ, ενώ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει και να πάρει ακόμα ένα βαθμό κόντρα στον εκπληκτικό και φέτος Πανιώνιο.

-Αφού μιλήσαμε για τον Πανιώνιο, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μία αναφορά στην ομάδα που και φέτος ξεχωρίσει. Το έργο του Ουζουνίδη, έστω κι αν πλέον δεν είναι στον πάγκο του Ιστορικού για να το απολαύσει, είναι εκπληκτικό. Ένα ρόστερ ποιοτικό, παρά τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που, υποχωρούν, αλλά δεν εξαφανίστηκαν. Με 9 βαθμούς σε 4 ματς, ο Πανιώνιος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, όμως μένει να δούμε αν όλο αυτό θα έχει συνέχεια, αν ο Μιλόγιεβιτς μπορεί να το διαχειριστεί ή αν η ομάδα απλά λειτουργεί ακόμα στον... αυτόματο. Τα πρώτα δείγματα, πάντως, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά και αυτή τη στιγμή ο Ιστορικός μοιάζει το μεγάλο, αν όχι απόλυτο, φαβορί για την θέση στα πλέι οφ.

-Πρώτος και μεγάλη διαφορά, είναι στην παραγωγή φάσεων ο Παναθηναϊκός, κάτι που σε ένα βαθμό, δικαιολογεί και την πρώτη θέση των «πρασίνων». Συγκεκριμένα, η ομάδα του Στραματσόνι έχει 66 τελικές, 10 παραπάνω από τον ΠΑΟΚ, ενώ ακόμα πιο κάτω βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με 50. Όσο για την ΑΕΚ, μετράει μόλις 41, λιγότερες δηλαδή από Κέρκυρα και Λάρισα, που έχουν 54 και 44 αντίστοιχα.

-Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είναι πρώτος στην δημιουργία μέχρι στιγμής, όμως έχει την καλύτερη επίθεση και ως βασικό της εκφραστή, τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός, αν και είχε το όνομα του... χασογκόλη, είναι πρώτος σκόρερ με 5 τέρματα, ενώ είναι και αυτός με το καλύτερο ποσοστό γκολ ανά τελική, αφού χρειάζεται μόλις 2,2 προσπάθειες για να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς ή αν θα... επιστρέψει στα περσινά του στάνταρ, αφού την προηγούμενη σεζόν είχε 10 γκολ και 1/4,3 προσπάθειες, τα... διπλά, δηλαδή, σε σχέση με τώρα, αλλά σε 23 παιχνίδια.

-Ένας από τους μεγάλους, μέχρι στιγμής, πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, είναι ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις και - χωρίς να μειώνουμε την δουλειά των υπολοίπων - χωρίς τις επεμβάσεις του, τα «καναρίνια» θα μπορούσαν να έχουν χάσει όλα τους τα παιχνίδια.

-Οι Ρισβάνης - ως στόπερ εν μέρη δικαιολογείται - και ο Ουάρντα, είναι οι παίκτες με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες μέχρι στιγμής. Από 3 έχουν συγκεντρώσει, σε μόλις 4 συμμετοχές και σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει ιδιαίτερα τους προπονητές του. Ειδικά στην περίπτωση του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού του Παναιτωλικού, ο οποίος στην θέση που αγωνίζεται, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να παίρνει κάρτα στο 75% των αγώνων του, ενώ αυτό ενδέχεται να αποτυπώνει και... θέματα με την ψυχολογία του. Ο Ρισβάνης, πάντως, είχε πέρσι 9 κίτρινες σε 25 συμμετοχές, ενώ ο Ουάρντα μόλις 6 σε 27 συμμετοχές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα