Ο «καυτός» Ζιρού και η γεμάτη ελπίδα, Γαλλία

Κώστας Ζάλιαρης
Ο «καυτός» Ζιρού και η γεμάτη ελπίδα, Γαλλία

bet365

Στο καταλληλότερο σημείο βρίσκει φόρμα ο Ολιβιέ Ζιρού, «απαντάει» στους Γάλλους οπαδούς που τον αποδοκίμασαν και οι «τρικολόρ» μοιράζουν ελπίδα για κάτι σπουδαίο στο φετινό Euro.

Ο φορ της Άρσεναλ, στο φιλικό με τη Σκωτία, το βράδυ του Σαββάτου, σκόραρε δις για την εθνική ομάδα της Γαλλίας και βοήθησε στην επικράτηση με το τελικό 3-0, στο τελευταίο ματς προετοιμασίας της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Κόντρα στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί για εκείνον και τις αποδοκιμασίες των οπαδών προς το πρόσωπό του, το τελευταίο διάστημα, λόγω του αποδεδειγμένου ντεφορμαρίσματος, γνωρίζοντας και ο ίδιος πως πέρασαν πολλά παιχνίδια στα οποία δεν μπορούσε να βοηθήσει με ουσία, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Ζιρού βρήκε δύναμη κι έχει αρχίσει ν' απαντά στο καταλληλότερο σημείο.

Με τα δύο τέρματα απέναντι στους Σκοτσέζους, έφτασε στα 7 γκολ συνολικά, στα τελευταία πέντε ματς που πήρε φανέλα βασικού στην εθνική ομάδα.

Στο τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι των «τρικολόρ», πέτυχε δύο γκολ ξανά, έπειτα από τις 11/10/2015, όταν και είχε χαρίσει νίκη με σκορ 2-1 επί της Δανίας, ξανά σε φιλικό ματς.

Έκτοτε είχε σκοράρει και απέναντι στη Γερμανία, στις 13/11, είχε βρει το δρόμο για τα δίχτυα σε αναμέτρηση με τους Ολλανδούς, όπου η Γαλλία πήρε νίκη με το τελικό 3-2, ενώ και στο προτελευταίο παιχνίδι με το Καμερούν, όπου το καθοριστικό γκολ είχε πετύχει ο Παγιέ στο φινάλε (3-2) ο άσος της Άρσεναλ είχε αναγκάσει ξανά τον αντίπαλο πορτιέρο να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Μάλιστα, η αποτελεσματικότητά του έχει ανέβει σε τέτοια επίπεδα, που το βράδυ του Σαββάτου, χρειάστηκε μόλις 13 επαφές με τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο για να πετύχει τα δυο του γκολ. Για τέταρτη φορά στην παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του ο Ζιρού σκοράρει δις, έχοντας συμπληρώσει πλέον 49 παιχνίδια με τη φανέλα με το εθνόσημο, τη στιγμή που ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έμεινε τελικά εκτός αποστολής για το Euro 2016 κυρίως λόγω της υπόθεσης με τη συμμετοχή του στον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά με το ροζ βίντεο, είχε πετύχει πέντε φορές από δύο γκολ σε ένα αναμέτρηση, αλλά 81 ματς που έχει μετρήσει εκείνος με την εθνική ομάδα.

Η Γαλλία, ομολογουμένως, θα βρεθεί στο Euro έχοντας ένα από τα καλύτερα και πιο ποιοτικά ρόστερ από τις συμμετέχουσες ομάδες. Μια φουρνιά παικτών που μπορούν να κάνουν πολλά και το έχουν αποδείξει και στους συλλόγους τους. Η αισιοδοξία και η ελπίδα που διακατέχει άπαντες γύρω από την παρουσία της ομάδας στη διοργάνωση του καλοκαιριού, θα μπορούσε να έχει και ως ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα, το γεγονός πως τρία και περισσότερα γκολ σε τέσσερα σερί ματς, οι «τρικολόρ» είχαν να πετύχουν από το 1914!

Ένας συνδυασμός εμπειρίας, πόθου για διάκριση, νιάτων γεμάτα αντοχή και ικανότητα αδιάψευστη, κάνουν τη Γαλλία ένα από τα φαβορί για το φετινό Euro, στο οποίο φυσικά θα υπάρχει και το μεγάλο αβαντάζ της στήριξης από τον κόσμο. Ακόμα κι αν αυτό ασκήσει περισσότερη πίεση ή οι προσδοκίες είναι τέτοιες που θα υπάρξει τεράστια απογοήτευση σε περίπτωση αποτυχίας, η ομάδα του Ντεσάν είναι από τα πιο δυνατά «χαρτιά» για το τουρνουά...

 

EURO Τελευταία Νέα