Γκάρεθ Μπέιλ: Ο άνθρωπος των τελικών... (vids)

Γκάρεθ Μπέιλ: Ο άνθρωπος των τελικών... (vids)

Γκάρεθ Μπέιλ: Ο άνθρωπος των τελικών... (vids)

bet365

Για κάτι τέτοιες στιγμές πήγε στη Ρεάλ και πλέον αντλεί έμπνευση σε τόσο μεγάλα παιχνίδια. Το gazzetta.gr θυμάται τους τρεις τελικούς στους οποίους έχει σκοράρει ο Γκάρεθ Μπέιλ, που ετοιμάζεται και για τον φετινό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μιλάνο!

Ο Ουαλός αστέρας της «βασίλισσας», για τη μετακίνηση του οποίου από την Τότεναμ φημολογείται πως ξεπεράστηκε το ποσό των 100 εκατ.ευρώ που αποτελούσε ρεκόρ από την ημέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αισθάνεται πλέον πιο ώριμος, έμπειρος και ανθεκτικός ποδοσφαιρικά, τονίζοντας πως με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο, έχει πάρει πολύ περισσότερες βοήθειες για να παρουσιάζει το πρόσωπο που θέλει και μπορεί στον αγωνιστικό χώρο.

Η «Marca» φιλοξενεί μικρή συνέντευξή του, ενόψει του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μιλάνο, κόντρα στην Ατλέτικο, σε ακόμα μια τεράστια μάχη της Μαδρίτης έπειτα από εκείνη του 2014 στη Λισαβόνα και ο Μπέιλ δηλώνει πως θέλει πολύ να σκοράρει ξανά σε ένα τέτοιο παιχνίδι που κρίνει τόσα πολλά...

«Ξαναβλέπω το βίντεο από εκείνο το γκολ και πραγματικά, όλη η ένταση και τα συναισθήματα που βγαίνουν στον πανηγυρισμό, γίνονται εμφανή βλέποντας την έκφραση του προσώπου μου...» λέει και μας θυμίζει τους τρεις τελικούς στους οποίους έχει βρει το δρόμο για τα δίχτυα, κατακτώντας τρόπαια με τη φανέλα της Ρεάλ, σε ευκαιρίες που δεν είχε με την Τότεναμ στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά γνωρίζει πολύ καλά πόσο βοήθησε ο λονδρέζικος σύλλογος στην προσπάθεια που έκανε να λάμψει και να πάρει τελικά την τεράστια μεταγραφή.

Το πρώτο γκολ σε τελικό είχε έρθει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, απέναντι στη Μπαρτσελόνα, στις 16 Απρίλη του 2014, στο «Μεστάγια». Εκείνη την κούρσα δεν θα την ξεχάσει ποτέ, ούτε ο ίδιος, ούτε ο Μπάρτρα που έμεινε να τον κυνηγάει στο μισό γήπεδο δίχως να μπορεί να τον προλάβει όταν του πέταξε τη μπάλα μπροστά κι έφυγε από τα πλάγια, εκμεταλλευόμενος ακόμα και το χώρο εκτός του ορίου της πλάγιας γραμμής! Εκείνο το γκολ σημειώθηκε στο 85ο λεπτό, με τον Ντι Μαρία να έχει βάλει μπροστά τη Ρεάλ στο 11' και τον... άτυχο Μπάρτρα στο 68' να έχει ισοφαρίσει προσωρινά.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Μαΐου του 2014, ήρθε ο μεγάλος τελικός της Λισαβόνας, απέναντι στην Ατλέτικο. Όλα έμοιαζαν χαμένα μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε με κεφαλιά το γκολ που είχε πετύχει ο Γοδίν από το πρώτο ημίχρονο και το ματς πήγε στην παράταση. Στο εξτρά ημίωρο, ο Γκάρεθ Μπέιλ στο 110', από προσπάθεια του Ντι Μαρία που δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Κουρτουά από πλάγια θέση, βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι για να πάρει το «ριμπάουντ» κι εκεί με κεφαλιά έκανε το 2-1, προτού οι «μερένχες» πετύχουν ακόμα δύο γκολ για το αποτέλεσμα εκείνου του τελικού και κατακτήσουν το «Decima».

Αρκετά αργότερα, τον Δεκέμβρη του 2014 και πιο συγκεκριμένα στις 20 του μηνός, η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετείχε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, στο «Grand Stade de Marrakech». Ο Ουαλός άσος, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 επί της Σαν Λορέντσο, για να πάρει ακόμα ένα τρόπαιο εκείνη τη χρονιά η ομάδα της Μαδρίτης, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου σε διασυλλογικό επίπεδο. Ο Ίσκο βρήκε τον Μπέιλ μέσα στην περιοχή κι εκείνος γύρισε το κορμί του, σούταρε με το αριστερό και ο Ταρίκο δεν μπόρεσε να σταματήσει τη μπάλα που πέρασε κάτω από το κορμί του και κατέληξε στα δίχτυα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα