H άμυνα της Ατλέτικο έχει υπογραφή Σιμεόνε

H άμυνα της Ατλέτικο έχει υπογραφή Σιμεόνε

Κώστας Ζάλιαρης
H άμυνα της Ατλέτικο έχει υπογραφή Σιμεόνε

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για την αμυντική προσήλωση της Ατλέτικο Μαδρίτης στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της και γιατί το σχέδιο πέτυχε απέναντι και στη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Αργεντινός προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης κλείνει σήμερα τα 46 του χρόνια και η Πέμπτη ξημέρωσε με την ομάδα του να έχει επικρατήσει 1-0 της Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκολ του Σαούλ Νίγκεθ, το βράδυ της Τετάρτης, στην αναμέτρηση του «Βιθέντε Καλντερόν», έκανε τη διαφορά όσον αφορά στο σκορ, όμως, ακόμα πιο σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση του πλεονεκτήματος πρόκρισης, έπαιξε η αμυντική προσήλωση που επέδειξαν οι «ροχιμπλάνκος».

Όπως ακριβώς το έκαναν και στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης με τη Μπαρτσελόνα, φτάνοντας σε σημείο να εκνευριστούν απίστευτα οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Ενρίκε, άσχετα αν τα είχαν και με τον διαιτητή στον επαναληπτικό λόγω του πέναλτι που δεν τους δόθηκε ποτέ στις καθσυτερήσεις.

Ταξίδι στην Ουκρανία για τη Σεβίλλη που κυνηγά το… thee - peat! Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον αγώνα Σαχτάρ - Σεβίλλη, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Η άμυνα της Ατλέτικο είναι αποτελεσματική γιατί... είναι η άμυνα της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε. Αυτού του τύπου που μια μέρα μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχουν, αν έχει ρίξει μια ματιά στον διεθνή Τύπου, συγκρίνεται με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τις τακτικές του Πορτογάλου όταν οι ομάδες εκείνου έπρεπε να εξυπηρετήσουν έναν σπουδαίο σκοπό και να παίξουν κλειστά.

Με παίκτες εξαιρετικά επικίνδυνους σε κύματα αντεπιθέσεων, αλλά και ... λιοντάρια όταν καλούνται ν' αμυνθούν, η Ατλέτικο Μαδρίτης ξέρει και μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν καταστρώνει πλάνο για συγκεκριμένο σκοπό, όπως είναι πλέον αυτός της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Μιλάνου, στις 28 Μαΐου.

Μαζί με το «Βιθέντε Καλντερόν» που αποδεικνύεται φρούριο, ο Σιμεόνε έχει δώσει βάση στην ... ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του και πιθανότατα, αυτό που αρκεί για να τους δει να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο, είναι η ατάκα «μπείτε μέσα και φάτε τους» που ενδεχομένως να τους λέει στ' αποδυτήρια...

Σε 256 παιχνίδια, έχει μετρήσει 135 φορές που η εστία των «ροχιμπλάνκος» έχει μείνει ανέπαφη, ενώ, όσον αφορά την έδρα της Ατλέτικο και συγκεκριμένα στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε 17 αναμετρήσεις, έχουν έρθει 13 νίκες, μόλις μια ήττα, 14 παιχνίδια κατά τα οποία δεν έχει σκοράρει κανείς αντίπαλος και το παθητικό του συλλόγου της Μαδρίτης είναι μόλις 4 τέρματα μπροστά στο κοινό του!

«Μέσα από τον τρόπο με τον οποίο ζει, αλλά και βιώνει το ποδόσφαιρο και τις στιγμές του αθλήματος, είναι ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το γεγονός πως ζει τα πάντα έντονα και με πάθος. Έτσι έχει μάθει, τέτοιος είναι ο χαρακτήρας του. Το καταλαβαίνεις ακόμα κι αν δουλέψεις μια μέρα δίπλα του. Καταφέρνει να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τη νοοτροπία που θέλει, όχι μόνο με... λόγια ενθαρρυντικά και με επίκληση στο συναίσθημα, αλλά και με τις πράξεις του. Μπορεί να δημιουργήσει τέτοια σχέση με τους ποδοσφαιριστές του, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν και ο Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά ο “Τσόλο” το κάνει και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό» έχει δηλώσει ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του στην Εστουδιάντες, Αγκουστίν Αγιάλα, κληθείς να τοποθετηθεί για τον άνθρωπο – προπονητή, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Από τη σεζόν 2009-2010, όταν η Ίντερ έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας πετύχει απόλυτα την «αποστολή» που είχε στα ημιτελικά απέναντι στη Μπαρτσελόνα, στη «σύγκρουση» δύο διαφορετικών ποδοσφαιρικών «σχολών», καμία άλλη ομάδα, μέχρι να εμφανιστεί η Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν είχε τέτοια επιτυχημένη πορεία, βασιζόμενη στα αμυντικά της καθήκοντα.

Τα μετόπισθεν των «ροχιμπλάνκος», για τη φετινή σεζόν, έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ απ' οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (!), ενώ, μόλις πέντε φορές έχουν κουνηθεί τα δίχτυα του συλλόγου από τη Μαδρίτη, στα 11 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Ο... σκοπός αγιάζει τα μέσα, λοιπόν. Ο «Τσόλο» ξέρει τι πρέπει να κάνει. Έχει ανησυχήσει τη Μπάγερν, αλλά ξέρει ότι θα πρέπει η Ατλέτικο να παραμείνει ταπεινή και το ίδιο συγκεντρωμένη. Εξάλλου, και το 2014, όταν η Ατλέτικο βρέθηκε στον τελικό, είχε διαχειριστεί εξαιρετικά τη ρεβάνς των ημιτελικών με την Τσέλσι, κρατώντας τα πάντα στο «μηδέν» στο πρώτο παιχνίδι στο «Βιθέντε Καλντερόν» για να έρθει η πρόκριση με επιβλητικό τρόπο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το τελικό 3-1...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα