Τα «κλειδιά» της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι

Τα «κλειδιά» της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι

Νίκος Ρόλλας
Τα «κλειδιά» της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει τους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να φύγει ο Παναθηναϊκός με την πρόκριση από το Περιστέρι, την Τετάρτη το βράδυ.

Η ρεβάνς με τον Ατρόμητο, δικαίως χαρακτηρίζεται ως ματς δίχως αύριο για τον Παναθηναϊκό, καθώς το Κύπελλο είναι ο μόνος στόχος που έχει μείνει στους «πράσινους» από τη στιγμή που μπόρεσαν να ακολουθήσουν την μάχη του Πρωταθλήματος. Το 0-0 του πρώτου παιχνιδιού έχει αφήσει ανοιχτούς... λογαριασμούς μεταξύ των δύο ομάδων, οι πολλοί τραυματισμοί αποτελούν ένα μόνιμο «πονοκέφαλο» για τον Αντρέα Στραματσόνι, αλλά όπως και να' χει η πρόκριση αποτελεί μονόδρομο για το «τριφύλλι».

Εύκολα ή δύσκολα, μέσω της κανονικής διάρκειας, της παράτασης ή ακόμη και των πέναλτι, η παρουσία των «πράσινων» στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, πρέπει να επιτευχθεί. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, προκειμένου η εφετινή σεζόν να μην «στραβώσει» ακόμη περισσότερο από ότι έχει ήδη και να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει τον δεύτερο στόχο της σεζόν. Το καλό βέβαια για τον Ιταλό τεχνικό, είναι πως σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου με την Ξάνθη θα μετρήσει μερικές σημαντικές επιστροφές, όπως είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Ράσμους Τελάντερ, ο Μεχντί Αμπέντ, ο Τζιαντομένικο Μέστο και ο Γιώργος Κουτρουμπής...

Στο Περιστέρι κρίνεται η πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με την Interwetten να προσφέρει σε απόδοση 2.25 τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Σε τέτοια ματς, άπαντες πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, όμως λόγω των συνθηκών κάποιοι αναμένεται να καθοριστικό ρόλο. Το Gazzetta.gr επιχειρεί να καταγράψει τους παίκτες-κλειδιά που μπορούν να δώσουν στο «τριφύλλι» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας...

1. ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ: Ο Σουηδός επιθετικός τραυματίστηκε στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό και απουσίασε από τα παιχνίδια που ακολούθησαν με Ατρόμητο, Πλατανιά και Ξάνθη. Μπορεί το πείραμα με τους Κλωναρίδη, Πέτριτς να πέτυχε στα Χανιά, όμως με την Ξάνθη η απουσία ενός κλασσικού φορ περιοχής με το στιλ του Μάρκους Μπεργκ έλειψε από τον Παναθηναϊκό. Ο 29χρονος στράικερ ζει για παιχνίδια με την σημασία και την κρισιμότητα της ρεβάνς του Περιστερίου και το ματς της Τετάρτης αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανεβάσει την... ψυχολογία του.

2. ΜΕΧΝΤΙ ΑΜΠΕΝΤ: Ο Κάρλος Ζέκα θα απουσιάζει και η λογική λέει οτι Τάσος Λαγός θα πάρει την θέση του στην θέση του αμυντικού χαφ. Ο Έλληνας μέσος μπορεί να έχει τα πνευμόνια για να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τα τρεξίματα του Πορτογάλου συμπαίκτη του, όμως υστερεί στο δημιουργικό κομμάτι. Σε αυτό τον τομέα λοιπόν θα πρέπει να βοηθήσει ο Μεχντί Αμπέντ, καθώς ο Ατρόμητο θα το πάει επιφυλακτικά το παιχνίδι και δεν θα ανοιχτεί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

3. ΜΑΙΚΛ ΕΣΙΕΝ: Με την Ξάνθη ο Αντρέα Στραματσόνι τον κράτησε στον πάγκο αρχικά, προκειμένου να του δώσει... ανάσες ενόψει Περιστερίου, όμως η εξέλιξη του αγώνα και η αδυναμία των «πράσινων» να φτιάξουν φάσεις, τον ανάγκασε να τον βάλει στο δεύτερο ημίχρονο. Η καλές μεταβιβάσεις του και οι κάθετες μπαλιές του, θα χρειαστούν στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η επιθετική γραμμή του «τριφυλλιού» και να διασπαστεί η αμυντική γραμμή του Ατρόμητου.

4 ΤΑ ΜΠΑΚ: Δεδομένα από δεξιά επιστρέφει ο Τζιαντομένικο Μέστο, ενώ από αριστερά θα είναι ένας εκ των Ντάνιελ Πράνιτς και Νάνο. Επειδή ο Ατρόμητος όλα δείχνουν οτι θα κοιτάξει να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και να παίξει με αντεπιθέσεις, προκειμένου να αποφύγει την ανάγκη των δύο γκολ σε περίπτωση που προηγηθούν οι «πράσινοι», οι ακραίοι αμυντικοί του Παναθηναϊκού θα πρέπει όχι απλά να βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά να είναι και πολύ προσεκτικοί ανασταλτικά.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα