Η σχέση της Άρσεναλ με το... νοκ-άουτ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Η σχέση της Άρσεναλ με το... νοκ-άουτ (vids)

bet365

Οι... ανάγκες της Άρσεναλ στο «Γ.Καραϊσκάκης» θυμίζουν νοκ-άουτ παιχνίδι και το gazzetta.gr προετοιμάζει τον Ολυμπιακό παρουσιάζοντας τις αντιδράσεις και τις προσπάθειες των Λονδρέζων σε τέτοιας κρισιμότητας παιχνίδια.

Εμφανίσεις και αποτελέσματα όπως αυτό με τη Μίλαν, το 2012, με τη Μπάγερν έναν χρόνο αργότερα, αλλά και στο Μονακό την περσινή σεζόν θα εύχονται να δουν οι οπαδοί της Άρσεναλ, αρκεί βέβαια η κατάληξη και η σημασία του σκορ να είναι πολύ διαφορετική από τις προαναφερθείσες καταστάσεις.

Η Άρσεναλ, έτσι όπως τα έκανε φέτος στη φάση των ομίλων μένοντας πολύ πίσω από Μπάγερν Μονάχου και Ολυμπιακό, χρειάζεται πλέον νίκη με σκορ 2-0, ή με τρία ή περισσότερα δικά της γκολ ανεξάρτητα από τις φορές που θα μαζέψει ο Τσεχ τη μπάλα από τα δίχτυα του. Μονάχα έτσι θα καταφέρουν οι Λονδρέζοι να περάσουν από το «Γ.Καραϊσκάκης» και θα προκριθούν στην επόμενη φάση, κάνοντας «τελικό» το ματς της Τετάρτης.

Το gazzetta.gr... σκέφτεται την κατάσταση όπως ακριβώς είναι, δηλαδή... ένα νοκ-άουτ ματς και προειδοποιεί τον Ολυμπιακό παρουσιάζοντας όσα έχει κάνει η Άρσεναλ από τη σεζόν 2003-2004 και μετά, δηλαδή από την πρώτη χρονιά που η φάση των «16» και τα κρίσιμα ματς διαδέχονταν τους ομίλους και δεν υπήρχε συνέχεια σε γκρουπ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σεζόν 2003-2004: Στην πρώτη χρονιά που η πρόκριση από τη φάση των ομίλων σήμαινε συμμετοχή σε νοκ-άουτ παιχνίδια και όχι ξανά σε γκρουπ, η Άρσεναλ, δεν είχε πρόβλημα αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Θέλτα, παρά το γεγονός πως οι Ισπανοί είχαν διατηρήσει κάποιες ελπίδες χάρη στα δύο γκολ που είχαν πετύχει στην έδρα τους, στην ήττα με σκορ 3-2 από τους «κανονιέρηδες». Η ομάδα του Βενγκέρ δίχως... δεύτερη κουβέντα, επικράτησε 2-0 στον επαναληπτικό και έφτασε στα προημιτελικά, όπου το ταξίδι της σταμάτησε από την Τσέλσι. Παρά το θετικό αποτέλεσμα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το τελικό 1-1, οι Invincibles που αργότερα έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος στην Πρέμιερ Λιγκ, ηττήθηκαν 2-1 στο «Χάιμπουρι».


2003/04 CLQF2 - Arsenal 1 - 2 Chelsea από chelseafcvideos

Σεζόν 2004-2005: Εύκολη λεία για τη Μπάγερν Μονάχου ήταν η Άρσεναλ στους «16» της προς 11ετίας διοργάνωσης, αφού οι Βαυαροί με το 3-1 από το πρώτο ματς είχαν ουσιαστικά «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση και στη ρεβάνς, ήξερα πως απλά θα υπερασπίζονταν το αβαντάζ τους για να ηττηθούν τελικά με σκορ 1-0 δίχως σοβαρό αντίκτυπο.

Σεζόν 2005-2006: Πριν από δέκα χρόνια, η Άρσεναλ είχε προχωρήσει μέχρι και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ναι μεν προηγήθηκε και μάλιστα παίζοντας με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λέμαν, όμως η Μπαρτσελόνα με γκολ των Ετό και Μπελέτι κατέκτησε το τρόπαιο. Στην πορεία εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, η αρμάδα του Βενγκέρ είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης (με νίκη 1-0 εκτός έδρας πριν από τη «λευκή» ισοπαλία του Λονδίνου), συνέχισε πετώντας εκτός τη Γιουβέντους με τη νίκη (2-0) στο «Χάιμπουρι», ενώ μόλις ένα γκολ στο πρώτο παιχνίδι έκρινε την κόντρα με τη δυναμική εκείνη την περίοδο, Βιγιαρεάλ.


Real madrid 0-1 Arsenal 2006 . από arsenaly_f16

Σεζόν 2006-2007: Ατυχής εκείνη η σεζόν για τους «κανονιέρηδες» και σύντομη πορεία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με την Αϊντχόφεν να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των Λονδρέζων, να παίρνει νίκη με σκορ 1-0 εντός έδρας και να καταφέρνει να φύγει αλώβητη από την Αγγλία με το τελικό 1-1, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Άρσεναλ .

Σεζόν 2007-2008: Σε μια εξαιρετική χρονιά για την Αγγλία με τρεις ομάδες στα ημιτελικά και «εμφύλιο» στον μεγάλο τελικό, όπου η Γιουνάιτεντ πήρε τελικά το τρόπαιο στα πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι, η Άρσεναλ είχε φτάσει μέχρι τη φάση των «8»... Σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία εις βάρος της Μίλαν αμέσως μετά τους ομίλους, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά με το 2-0 στο «Σαν Σίρο» έπειτα από ισοπαλία δίχως τέρματα στο «Έμιρεϊτς», το σύνολο του Βενγκέρ βρέθηκε απέναντι στη Λίβερπουλ και έδειξε κατώτερο των περιστάσεων για να συνεχίσει στον θερμό (1-1 στο Λονδίνο, ήττα 4-2 στο «Άνφιλντ»).

Σεζόν 2008-2009: Η μετέπειτα φιναλίστ εκείνης της σεζόν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδειξε το «stop» στην Άρσεναλ που έφτασε στα ημιτελικά, όμως είδε την... πηγή της Ρώμης από μακριά. Σε θετικά χρόνια για τους Λονδρέζους, Παίρνοντας ζόρικη πρόκριση επί της Ρόμα στους «16» και με ... εκδίκηση απέναντι στη Βιγιαρεάλ για ό,τι είχε συμβεί μεταξύ τους, το 2006, η Άρσεναλ τα βρήκε πολύ σκούρα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που άξιζε να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Ήττα 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ» και 3-1 στο «Έμιρεϊτς» και... αντίο όνειρο.

Σεζόν 2009-2010: Η πρώτη χρονιά που η Άρσεναλ συνάντησε τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων. Μια νίκη και μια ήττα κατέγραψε η ομάδα του Βενγκέρ κόντρα στους Πειραιώτες και προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά. Αρχικά, βέβαια, είχε να ανατρέψει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ματς με την Πόρτο στους «16» και μετά το εις βάρος τους 2-1 στην Πορτογαλία, οι «κανονιέρηδες» διέλυσαν τους αντιπάλους τους με σκορ 5-0 στο Λονδίνο. Όσο κι αν κόντραρε τη Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση, επιστρέφοντας στο σκορ για το τελικό 2-2 στο «Έμιρεϊτς», η μαγική βραδιά του Μέσι και τα τέσσερα γκολ στις 6/4/2010 έγραψε την ιστορία...


2010 (March 9) Arsenal (England) 5-Porto... από sp1873

Σεζόν 2010-2011: Γι' ακόμα μια φορά στο δρόμο της Άρσεναλ η Μπαρτσελόνα και οι «μπλαουγκράνα»... τρομοκρατήθηκαν με την αντεπίθεση διαρκείας των «κανονιέρηδων» που οδήγησε στην ανατροπή στο πρώτο ματς. Το «Έμιρεϊτς» σείστηκε από τους πανηγυρισμούς έπειτα από τα δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών από τους Φαν Πέρσι και Αρσάβιν, όμως, οι Καταλανοί ξεμπέρδεψαν με το 3-1 στο «Καμπ Νου».

Σεζόν 2011-2012: Ξανά ραντεβού με τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων, ξανά μια νίκη και μια ήττα για την Άρσεναλ, που όμως, κόντρα στην φετινή κατάσταση, ήταν αδιάφορη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με τους Πειραιώτες να παίρνουν νίκη με σκορ 3-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης». Η φάση των «16» εκείνης της χρονιάς, μάς έκανε όλους... Άρσεναλ, βλέποντας την ομάδα του Βενγκέρ μετά το 4-0 της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» να κυνηγάει την ανατροπή με λύσσα, αλλά να σταματάει στο 3-0 στο «Έμιρεϊτς» (και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο) κερδίζοντας χειροκρότημα και αναγνώριση...


Arsenal 3 AC Milan 0 από bividyo

Σεζόν 2012-2013: Ακόμα δύο ραντεβού με τον Ολυμπιακό «έκλεισε» η κληρωτίδα στην Άρσεναλ για εκείνη τη σεζόν. Μια απ' τα ίδια με μια νίκη και μια ήττα, για να έρθει στο δρόμο των Λονδρέζων η Μπάγερν Μονάχου. Εύκολα οι Βαυαροί πέρασαν από την Αγγλία με το υπέρ τους 3-1 «κλειδώνοντας» την πρόκριση, όμως, κόντρα σε όλους και σε όλα, οι «κανονιέρηδες» προς τιμήν τους το πάλεψαν και έφτασαν μέχρι το 2-0. Αυτό το σκορ, θα έδινε πρόκριση στην Άρσεναλ, αν μιλούμε για την τωρινή κατάσταση...

Σεζόν 2013-2014: Στα... καπάκια Μπάγερν Μονάχου, μόνο που η ομάδα του Γκουαρντιόλα ξεμπέρδεψε πολύ πιο εύκολα αυτή τη φορά. Νίκη με σκορ 2-0 στο «Έμιρεϊτς» και άνετη ισοπαλία με σκορ 1-1 στην «Allianz Arena» και... αντίο Άρσεναλ.

Σεζόν 2014-2015: Πάλι σε μια πολύ δύσκολη και ανεπιθύμητη κατάσταση βρέθηκε η Άρσεναλ στη φάση των «16» την περασμένη αγωνιστική περίοδο, βλέποντας τη Μονακό, πρώην ομάδα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, να φεύγει από το Λονδίνο έχοντας... αλώσει την αγγλική πρωτεύουσα με το τελικό 3-1. Οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ προς τιμήν τους, το πάλεψαν ξανά, πέτυχαν δύο γκολ, όμως δεν κατάφεραν να βρουν και τρίτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα να υποστούν τον αποκλεισμό...


AS Monaco vs Arsenal 0-2 All Goals and Full... από footballdailytv
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα