ΑΕΚ στην αρχή, ΑΕΚάρα στην 4η περίοδο! (pic)

ΑΕΚ στην αρχή, ΑΕΚάρα στην 4η περίοδο! (pic)

Φάνης Παναγιώτου
ΑΕΚ στην αρχή, ΑΕΚάρα στην 4η περίοδο! (pic)
Η ΑΕΚ έβαλε 28 πόντους στη Νεπτούνας στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου κι επιβεβαίωσε εκ νέου πως το 4ο δεκάλεπτο είναι το… καλό της!

Το ματς στη Λιθουανία έδειχνε να… στραβώνει στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ωστόσο, οι παίκτες της ΑΕΚ βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις και πήγαν στ’ αποδυτήρια με τη διαφορά στο ένα καλάθι (43-41). Η ανατροπή της Ένωσης συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο κι ολοκληρώθηκε στην τελευταία περίοδο. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έβαλε 28 πόντους στη διάρκεια του 4ου δεκαλέπτου κι εν τέλει επικράτησε της Νεπτούνας, πανηγυρίζοντας εκτός έδρας στην Ευρώπη έπειτα από περίπου μία 10ετία!

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά στη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της ΑΕΚ που τη βλέπουμε να κάνει σπουδαία εμφάνιση στο 4ο δεκάλεπτο.

Στην πρεμιέρα με την Κράσνι το επιμέρους σκορ ήταν 26-18 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, παρά το γεγονός ότι “Βασίλισσα” είχε βρεθεί για τα καλά με την… πλάτη στον τοίχοι, ενώ στην Πόλη με τη Γαλατάσαραϊ -σ’ ένα ματς… κατηφόρα- η Ένωση κατάφερε να κερδίσει την τελευταία περίοδο.

Κόντρα στη Νίζνι το είδαμε ξανά. Οι Ρώσοι μπήκαν στο παρκέ με στόχο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ωστόσο η Ένωση έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και στις δύο μεριές του παρκέ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Νίζνι.

Όσο για το ματς με τη Χάποελ; Η ΑΕΚ έχανε με 17 πόντους στο ημίχρονο, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, σε μία σπουδαία ανατροπή που είδαμε από το σύνολο του Ντράγκαν Σάκοτα. Κι η συγκεκριμένη ανατροπή ολοκληρώθηκε στην τελευταία περίοδο του ματς, εκεί όπου η Ένωση κυριάρχησε και πήρε τη νίκη!

Δείτε αναλυτικά στον πίνακα: