Το μέλλον των Μινεσότα Τίμπεργουλβς!

Το μέλλον των Μινεσότα Τίμπεργουλβς!

Φάνης Παναγιώτου
Το μέλλον των Μινεσότα Τίμπεργουλβς!

bet365

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στην τελευταία θέση της Δύσης και το gazzetta.gr γράφει για το μέλλον των «Λύκων».

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχουν να εμφανιστούν στο προσκήνιο από τις… καλές εποχές του Κέβιν Γκαρνέτ. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘00 η παρέα του KG έφτασε μέχρι τους Τελικούς της δυτικής περιφέρειας, τα πάντα όμως τελείωσαν όταν ο Γκαρνέτ (MVP το 2004, όταν αποκλείστηκαν από τους Λέικερς) μετακόμισε στους Μπόστον Σέλτικς.

Λίγα χρόνια αργότερα, οι “Λύκοι” βρήκαν το νέο τους ηγέτη στο πρόσωπο του Κέβιν Λαβ. Ο PF/C από το UCLA έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα των Τίμπεργουλβς, δεν κατάφερε, όμως, να οδηγήσει την ομάδα του στα playoffs. Αναμενόμενα, έψαξε αλλού το μέλλον του και εν τέλει το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς για ν’ αγωνιστεί στο πλευρό του ΛεΜπρον Τζέιμς.

Το παραπάνω trade έχει δύο πλευρές. Η μία έχει να κάνει με το γεγονός πως οι Τίμπεργουλβς τερμάτισαν τελευταίοι στη Δύση με ρεκόρ 16-66, έχοντας μάλιστα λιγότερες νίκες από τους Νικς (17-65), δηλαδή τους τελευταίους της Ανατολής. Δηλαδή, ακόμα μία χρονιά στα… σκουπίδια! Ή μήπως δεν είναι έτσι; Μάλλον δεν είναι έτσι, αφού οι “Λύκοι” είναι ομάδα με όλο το μέλλον μπροστά της! Αρκεί να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει.

#22 ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΟΥΙΓΚΙΝΣ
Ο γιος του άλλοτε γκαρντ του Μίλωνα, του Σπόρτιγκ και του Πανιωνίου ήταν το Νο.1 του NBA draft 2014, ωστόσο οι Κλίβελαντ Καβαλίερς προτίμησαν τον παραχωρήσουν στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, προκειμένου να πλαισιώσουν τους Τζείμς - Έρβινγκ με τον Κέβιν Λαβ. Ο Άντριου Γουίγκινς έπαιξε σε όλα τα ματς των “Λύκων” και σε 82 συμμετοχές μέτρησε 16.9 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ σε 36.2 λεπτά κατά μέσο όρο. Με τις εμφανίσεις του έδειξε πως έχει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει All Star. Είναι δεδομένο πως χρειάζονται ακόμα δουλειά, ωστόσο μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Μην ξεχνάτε πως είναι γεννημένος το 1995, συνεπώς έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

#8 ZAK ΛΑΒΙΝ
Τον Άντριου Γουίγκινς όλοι λίγο έως πολύ τον περίμεναν. Υπάρχει, όμως, ακόμα ένα παίκτης γεννημένος το 1995, στον οποίο μπορούν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς να ποντάρουν για το μέλλον. Πρόκειται για τον Ζακ ΛαΒιν, ο οποίος στη rookie σεζόν του στο NBA μέτρησε 10.1 πόντους, 3.6 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ σε 24.7 λεπτά κατά μέσο όρο. Ο γκαρντ από το UCLA (σ.σ. Νο.13 στο NBA draft 2014) πήρε μέρος σε 77 αναμετρήσεις κι έκανε τη διαφορά με τα εντυπωσιακά καρφώματα που πραγματοποιούσε σχεδόν σε κάθε ματς! Μάλλον έχει πρόβλημα με τη βαρύτητα, όπως φάνηκε και στο All Star Weekend 2015, όταν αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό καρφωμάτων.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΙΚΙ ΡΟΥΜΠΙΟ
Είναι δεδομένο πως οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς πιστεύουν στο ταλέντο του Ρίκι Ρούμπιο. Στο πρόσωπο του Ισπανού γκαρντ βλέπουν τον βασικό τους PG για τα επόμενα χρόνια και υπάρχουν εμφανίσεις που ο 24χρονος γκαρντ (γενν. το 1990) δείχνει πως μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 10.2 πόντους, 8.2 ασίστ και 4.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο κι έχει μία… τρομακτική ικανότητα να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του! Φέτος οι τραυματισμοί του επέτρεψαν να εμφανιστεί σε μόλις 22 αναμετρήσεις, ενώ οι πιθανότητες να παίξει στο προσεχές Eurobasket δεν είναι υπέρ του, αφού θα υποβληθεί σ’ επέμβαση στον αριστερό αστράγαλο. Ωστόσο, ο Ρούμπιο έχει το ταλέντο να γίνει ο βασικός πόιντ γκαρντ των “Λύκων” κι η ομάδα του τον εμπιστεύεται.

ΤΟ… ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΡΟΣΤΕΡ
Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχουν μέλλον και υπάρχουν παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις, παρά το γεγονός ότι δεν συγκεντρώνουν πάνω τους τα… φλας της δημοσιότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζόρτζι Ντιένγκ από τη Σενεγάλη (γενν. το 1990) που φέτος μέτρησε 9.7 πόντους - 8.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και σ’ αρκετά ματς ήταν Starting Five για τους “Λύκους”. Από εκεί και πέρα υπάρχει η σταθερή αξία που ακούει στ’ όνομα… Τσέιζ Μπάντινγκερ. Ο 26χρονος φόργουορντ από το Arizona δεν έκανε καλή χρονιά φέτος (6.8π., 1ασ., 3ρ.), ωστόσο έχει αποδείξει την αξία του και μπορεί να προσφέρει στους Τίμπεργουλβς. Τέλος, το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Άντονι Μπένετ (γενν. το 1993). Πρόκειται για το Νο.1 του NBA draft 2013, που σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες και έφτασε μία ανάσα από το NBDL στη ρούκι σεζόν του, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία! Ο Μπένετ απέχει ελάχιστα από το να αποδειχθεί ως η πιο άστοχη επιλογή των τελευταίων ετών (σ.σ. αντιμετώπισε και τραυματισμούς) και αποτελεί ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσουν οι Τίμπεργουλβς. Ταλέντο μεν, αλλά πόσο χρόνο θα του δώσουν;

Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΝΕΤ
Στις 19/2/2015 το χαμόγελο επιστρέφει στα χείλη των φίλων των Μινεσότα Τίμπεργουλβς! Ο Κέβιν Γκαρνέτ γυρίζει στο… σπίτι του και στις 26/2/2015 -στη νίκη επί των Γουίζαρντς- ο KG πατάει ξανά το παρκέ του Target Center. Αγωνιστικά, η επιστροφή του Γκαρνέτ δεν έδωσε πολλά (σ.σ. έπαιξε σε μόλις 5 ματς με τους “Λύκους”), ωστόσο ποιον θα μπορούσατε εσείς να φανταστείτε ως πιο κατάλληλο για να εμπνεύσει τους νεαρούς που υπάρχουν στο ρόστερ; Κανέναν είναι η απάντηση, αφού ο Γκαρνέτ είναι η ίδια η ιστορία των Τίμπεργουλβς!

Θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν; Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω. Κοιτάω κάθε σεζόν ξεχωριστά και στο τέλος θ’ αποφασίσω». Σύντομα θα μάθουμε αν ο Γκαρνέτ θα αγωνίζεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ωστόσο είναι δεδομένο πως η παρουσία του μόνο ευεργετική θα είναι για τους νεαρούς παίκτες. Ο KG μπορεί να σταθεί ακόμα μία σεζόν στο πλευρό της παρέας του Άντριου Γουίγκινς κι εν συνεχεία να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του, έχοντας αφήσει τους αγαπημένους του Τίμπεργουλβς σε καλά χέρια!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι η ομάδα με τις λιγότερες νίκες στην αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Το μέλλον, όμως, ανήκει στους “Λύκους”, οι οποίοι διαθέτουν δύο από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς (βλ. Γουίγκινς - ΛαΒιν), έχουν τον Κέβιν Γκαρνέτ να τους καθοδηγεί, ενώ αναμένεται να κάνουν και καλή επιλογή στο NBA draft 2015, έχοντας μάλιστα τις περισσότερες πιθανότητες για το Νο.1! Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό. Βλέπετε, οι Τίμπεργουλβς ανήκουν στη δυτική περιφέρεια, η οποία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με την Ανατολή. Συνεπώς, αν οι “Λύκοι” θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω, τότε θα πρέπει να αποκτήσουν τουλάχιστον έναν All Star. Βέβαια, αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αφού δεν υπάρχει τρόπος να δελεάσουν παίκτες από το… πάνω ράφι.

 

NBA Τελευταία Νέα