Γιατί έγινε περιζήτητος και που θα πάει ο Κλοπ! (vids)

Γιατί έγινε περιζήτητος και που θα πάει ο Κλοπ! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γιατί έγινε περιζήτητος και που θα πάει ο Κλοπ! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr αφιερώνει λίγες λέξεις για τη δουλειά του Γιούργκεν Κλοπ στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και ασχολείται με τις υποθέσεις για τον επόμενο σταθμό του 47χρονου τεχνικού.

Σε εφτά χρόνια παρουσίας στον πάγκο των Βεστφαλών μπορεί να πήρε μόλις δύο τίτλους στη Γερμανία, όμως το γεγονός πως κόντραρε τη Μπάγερν Μονάχου και κατάφερε να της δείξει το «stop» στην εγχώρια κυριαρχία της, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013, φανερώνει πόσο «μεγάλωσε» ο σύλλογος με τον Κλοπ στο «τιμόνι».

Ήξερε να ... οδηγήσει σωστά το καράβι και είχε το θάρρος και το θράσος, στο ξεκίνημα της θητείας του στην τεχνική ηγεσία, να παρουσιάσει στον κόσμο το νεότερο αμυντικό δίδυμο στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, τότε, με τους 19χρονους Ματς Χούμελς και Νέβεν Σούμποτιτς! Τα επόμενα χρόνια, προώθησε ακόμα περισσότερους ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα και οι ιδέες του γύρω από το ποδόσφαιρο και την προπονητική, έφτασαν τη Ντόρτμουντ στο πικ της, το καλοκαίρι του 2013.

Τότε που οι μέρες ήταν γεμάτες ευτυχία κι ας είχε μείνει η ομάδα με το μετάλλιο του φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στο «Γουέμπλεϊ». Τις δύο προγούμενες χρονιές είχαν έρθει τα διαδοχικά πρωταθλήματα στη Γερμανία και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου, με τη δουλειά του Κλοπ να αποδίδει στο έπακρο και την ομάδα να βλέπει, μερικά μόλις χρόνια μετά την πιο δύσκολη περίοδο της ύπαρξής της με τα οικονομικά προβλήματα, ότι πλέον είχε... επιστρέψει.

Το πάθος του αλλά και η ανάγκη για πειθαρχημένο παιχνίδι όσο κι αν ο ίδιος αρκετές φορές διακατέχεται από συναίσθημα και... ξεσπάσματα χαράς ή απογοήτευσης ανάλογα με τ' αποτελέσματα της ομάδας του.

Φέτος, όταν είδε τα δύσκολα και η Ντόρτμουντ βρέθηκε μέχρι και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga, όχι μόνο δεν... λύγισε, αλλά φρόντισε να δείξει ότι δεν άξιζε να πέσουν άδοξα οι τίτλοι τέλους της παρουσίας του στον πάγκο, αφού είχε τις λύσεις. Η ομάδα αναγγενήθηκε, πραγματοποίησε βαθμολογική αναρρίχηση και πλέον, ο σύλλογος διεκδικεί ένα εισιτήριο αν και τα πράγματα είναι δύσκολα... Σαν κύριος, κάθε φορά που βγάζει και το καπέλο του στους παίκτες του, τον κόσμο και τους... αντιπάλους, όταν αισθανθεί ότι το αξίζουν, ψάχνει πλέον κάτι καινούριο και αποχωρεί, στοχεύοντας όμως μόνο στην καλύτερη πιθανή κατάληξη για τη Ντόρτμουντ στο φετινό πρωτάθλημα.

Για την επόμενη μέρα, η αλήθεια είναι πως τον... ορέγονται στην Αγγλία. Κι αν η Άρσεναλ έσπευσε ώστε να βγάλει τ' όνομά της από τους πιθανούς προορισμούς του Κλοπ το καλοκαίρι, λέγοντας ότι ο Βενγκέρ θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του που λήγει το 2018, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Μάντσεστερ Σίτι. Σε κατρακύλα οι «πολίτες», παλεύουν να μη χάσουν την πρώτη τετράδα στην Πρέμιερ Λιγκ και τον Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν τον βλέπουμε και πολύ καλά στο «Etihad». Θα μπορούσε να «χτίσει» εκεί και ο Κλοπ, αν και η δουλειά θα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που ανέλαβε πίσω στο 2008 στο «Signal Iduna Park» με την σταδιακή πρόοδο. Στη Σίτι υπάρχει το χρήμα, υπάρχουν οι παίκτες και υπάρχουν και πολλές απαιτήσεις, με την υπομονή να μην είναι και το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα των μεγάλων αφεντικών των ομάδων. Τη μετακίνηση στη Μπάγερν Μονάχου, εφόσον γίνει κάτι με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν μπορεί κανείς αυτή τη στιγμή να τη δει σαν πιθανό σενάριο, ειδικά με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι αποχωρήσεις των Γκέτσε και Λεβαντόφσκι για να φορέσει τη φανέλα των Βαυαρών.

Από τη στιγμή που η Μίλαν βρίσκεται σε κατάσταση... φθοράς και αφθαρσίας με τον Πίπο Ιντζάγκι να βρίσκεται (με μεγάλη τύχη) ακόμα στο «τιμόνι», οι «ροσονέρι» θα μπορούσαν να είναι μια ομάδα που θα έμπαινε ανάμεσα στους διεκδικητές του Κλοπ, όμως εκεί θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα του ιδιοκτησιακού...

Όπως και να 'χει, είναι ωραίος τύπος ο χαμογελαστός Γιούργκεν και δεν θέλουμε να τον στερηθούμε!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα