Ο δρόμος για τη Γαλλία πρέπει να περάσει από τα μπαράζ! (poll)

Ο δρόμος για τη Γαλλία πρέπει να περάσει από τα μπαράζ! (poll)

Ο δρόμος για τη Γαλλία πρέπει να περάσει από τα μπαράζ! (poll)

bet365

To gazzetta.gr αναλύει πως ο δεύτερος γύρος των προκριματικών του Euro 2016 μπορεί να στείλει την Ελλάδα στα μπαράζ. Για το αν θα βρεθεί στη Γαλλία, είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει αργότερα. Ψηφίστε.

Η Ελλάδα... πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τον πρώτο γύρο των προκριματικών για το Euro 2016 της Γαλλίας. Οι μόλις δύο βαθμοί αποτελούν συγκομιδή ομάδας που δεν βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις - και που σε καμία περίπτωση το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν βρέθηκε στις 16 κορυφαίες ομάδες του κόσμου, στα γήπεδα της Βραζιλίας

Στην αναμέτρηση της Ουγγαρίας, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, αλλά το γκολ δεν ήρθε και έτσι το 0-0... δε μας βγάζει ακόμη την ψύχη όσον αφορά στις ελπίδες πρόκρισης.

Το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου μας βρίσκει στην έδρα των Νησιών Φερόε, εκεί που θα δοθεί ο ένας από τους πέντε «τελικούς». Με νίκη συνεχίζουμε, ελπίζουμε σε στραβοπάτημα Ουγγαρίας στη Φινλανδία και μετά πρέπει να νικήσουμε τους Σκανδιναβούς στην έδρα μας. Ετσι πάμε στους 8 βαθμούς και θα βρεθούμε στην Ρουμανία, με την πρωτοπόρο του ομίλου μας να προέρχεται από δύσκολα ματς σε Β. Ιρλανδία και Ουγγαρία.

Τους έχουμε νικήσει μέσα στο «σπίτι» τους, μπορούμε ξανά. Μετά, σειρά έχει η Β. Ιρλανδία, εκεί όπου θα πρέπει να θυμηθούμε τι μας έκαναν στο Φάληρο. Μονόδρομος η νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση αυτή τη στιγμή με 12 βαθμούς (μόλις έναν πίσω από την Ρουμανία. Δεν αποκλείεται τότε να είναι και στην κορυφή.

Το πρόγραμμά μας ολοκληρώνεται στο «Γ. ΚαραΪσκάκης» με την Ουγγαρία στις 11/10. Υπάρχουν ακόμη 15 διαθέσιμοι βαθμοί. Ό,τι και να κάνουμε εμείς δεν είναι στο χέρι μας η μοίρα μας. Μπορούμε όμως να την φέρουμε πιο κοντά στις επιθυμίες μας κάνοντας το... απόλυτο. Πρώτος στόχος πρέπει να είναι η τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Από εκεί και πέρα... δεκτή η όποια αυτοκτονία της Ρουμανίας ή της Β. Ιρλανδίας. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ότι είναι διατεθειμένες να φέρουν τα... Χριστούγεννα πριν την ώρα τους και να μοιράσουν δώρα - πόσω μάλλον σε μια χώρα που ήδη έχουν «πληγώσει».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα Πόντοι

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 13
Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ 12
ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 4
ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ 3
ΕΛΛΑΔΑ 2

Το πρόγραμμα του Β' Γύρου

6η αγωνιστική (13/6)
Νήσοι Φαρόε - Ελλάδα
Φινλανδία - Ουγγαρία
Βόρειος Ιρλανδία - Ρουμανία

7η αγωνιστική (4/9)
Ελλάδα - Φινλανδία
Ουγγαρία - Ρουμανία
Νήσοι Φαρόε - Βόρειος Ιρλανδία

8η αγωνιστική (7/9)
Ρουμανία - Ελλάδα
Βόρειος Ιρλανδία - Ουγγαρία
Φινλανδία - Νήσοι Φαρόε

9η αγωνιστική (8/10)
Βόρειος Ιρλανδία - Ελλάδα
Ουγγαρία - Νήσοι Φαρόε
Ρουμανία - Φινλανδία

10η αγωνιστική (11/10)
Ελλάδα - Ουγγαρία
Νήσοι Φαρόε - Ρουμανία
Φινλανδία - Βόρειος Ιρλανδία

 

EURO Τελευταία Νέα