Τα αίτια της κακής πορείας της Ντόρτμουντ!

Τα αίτια της κακής πορείας της Ντόρτμουντ!

Κώστας Ζάλιαρης
Τα αίτια της κακής πορείας της Ντόρτμουντ!

bet365

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κάνει γιορτές στη 17η θέση της Bundesliga, στο +1 από τον πάτο της βαθμολογίας και το gazzetta.gr προσπαθεί να εξηγήσει γιατί η ομάδα του Κλοπ δεν σηκώνει κεφάλι...

Γιορτές με πολλές σκέψεις, κατήφεια και ανάγκη για ηρεμία θα κάνουν οι παίκτες και ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αφού δεν κατάφεραν να «φτιάξουν» τα Χριστούγεννα για τους οπαδούς τους αλλά και για τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Η ήττα (2-1) από τη Βέρντερ Βρέμης στη 17η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος, άφησε τους Βεστφαλούς στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με τους φίλους της ομάδας που έκαναν ακόμα ένα ταξίδι για να στηρίξουν από κοντά τον σύλλογο, να φεύγουν απογοητευμένοι, όπως ακριβώς αποχωρούσαν από τον αγωνιστικό χώρο ο Γιούργκεν Κλοπ και οι ποδοσφαιριστές του.

Στις αρχές του μήνα, ο Γερμανός δημοσιογράφος, Φίλιπ Πέτερς είχε κάνει μια πρώτη ανάλυση για στο gazzetta.gr για την κατάρρευση της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Έκτοτε, μεσολάβησε μια νίκη (1-0) επί της Χόφενχαϊμ και... ήρθε ξανά το χάος.

Ποιοι μπορεί να είναι όμως οι λόγοι που δεν «αφήνουν» τους προ διετίας φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ ν' αγιάσουν;

Το σήριαλ με τον Μάρκο Ρόις

Αν λέγαμε ότι κάθε μα κάθε μέρα προκύπτει μεταγραφικό σενάριο για τον Μάρκο Ρόις, δεν θα ήμασταν καθόλου υπερβολικοί. Δημοσιεύματα κυρίως από την Αγγλία κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον ομάδων όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, χωρίς να λείπουν τα... πολύ τραβηγμένα που θέλουν τη Μπάγερν Μονάχου να αποδυναμώνει τελείως τη Ντόρτμουντ, παίρνοντας και τον Ρόις μετά τους Λεβαντόφσκι και Γκέτσε. Ούτε τον ίδιο τον παίκτη βοηθούν όλα αυτά, αλλά ούτε και την ομάδα. Είναι εντελώς φυσιολογικό να αποσπάται η προσοχή και η συγκέντρωση, έστω κι αν δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αποτελεί δικαιολογία αυτό για το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται μέσα στο γήπεδο.

Τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να λείπει από τις αρχές Νοεμβρίου και να επιστρέφει μετά τις γιορτές, τα μετόπισθεν της Ντόρτμουντ φέτος δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη. Πολλές στιγμές δεν υπάρχει επικοινωνία ούτε καν με τον τερματοφύλακα, όπως έγινε αντιληπτό και στο παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όταν ο Γκιντέρ δεν συνεννοήθηκε με τον Βαϊντενφέλερ, με αποτέλεσμα να τα... κάνουν μαντάρα. Πρόβλημα υπάρχει και με τις κάθετες πάσες που έχουν σκοπό να βγάλουν τον κάθε αντίπαλο επιθετικό μόνο απέναντι από τον πορτιέρο των Βεστφαλών.

Το είδαμε στο πρόσφατο ματς με τη Χέρτα στο Βερολίνο. Ο Γιούργκεν Κλοπ ασφαλώς και θα έχει παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του σε αυτό το κομμάτι, αλλά ένας τομέας για τον οποίο έχει και ο ίδιος ευθύνη και χρειάζεται να δώσει λύση μέσα από τις προπονήσεις.

Το pressing έχει χαθεί

Η ομάδα του Κλοπ φημιζόταν για τη συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα και το pressing στον αντίπαλο, προκειμένου να κάνει το λάθος και να χάσει την κατοχή. Φέτος αυτό δεν έχει παρατηρηθεί στα περισσότερα παιχνίδια της Ντόρτμουντ. Η ενέργεια που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές δείχνει να έχει τελειώσει. Μπορεί για το πρώτο ημίωρο ή ακόμα και για το πρώτο ημίχρονο να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια, όμως, όσο περνάει η ώρα μέσα στο παιχνίδι, χάνουν τις δυνάμεις τους εύκολα και πολύ πιο γρήγορα απ' ότι θα περίμενε κανείς, κατεβάζοντας ταχύτητα και ρυθμό...

Λείπει πολύ ο Λεβαντόφσκι

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν η παρουσία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης που τη δύσκολη στιγμή θα κάνει κάτι το ξεχωριστό και θα βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην πηγή και να πιει και το νερό, σκοράροντας και χαρίζοντας βαθμούς. Λείπει πολύ πλέον όμως από τον σύλλογο της Βεστφαλίας. Ουδείς κατάφερε να τον καλύψει το κενό του, έστω και στον βαθμό που ίσως θα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλη απώλεια από τη στιγμή που ο Πολωνός συνεχίζει την καριέρα του στη Μπάγερν Μονάχου. Οι Τσίρο Ιμόμπιλε και Αντριάν Ράμος σκοράρουν ελάχιστα, αλλά σε καμία περίπτωση και οι δύο μαζί δεν κάνουν έναν Λεβαντόφσκι.

Εκτός έδρας... χάνεται

Μόλις μια νίκη σε εννέα εξορμήσεις στο φετινό πρωτάθλημα! Κάθε φορά που η Μπορούσια Ντόρτμουντ απομακρύνεται από το «Signal Iduna Park», χάνει το... δρόμο και η τελευταία φορά που πανηγύρισε σε παιχνίδι μακριά από την έδρα της, ήταν στις 29 Αυγούστου, με το 3-2 επί της Άουγκσμπουργκ. Έκτοτε μετράει εφτά ήττες και μια ισοπαλία (2-2) με την Πάντερμπορν. Κάκιστη επίδοση και μάλιστα, μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της που όπως γεμίζουν ασφυκτικά κάθε φορά το γήπεδο στα εντός έδρας ματς, έτσι ταξιδεύουν όπου μπορούν για να στηρίξουν τον Κλοπ και τους παίκτες του, αλλά φεύγουν με την ψυχολογία στα τάρταρα...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα