Στο χέρι ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αστέρα η πρόκριση

Gazzetta team
Στο χέρι ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αστέρα η πρόκριση

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει το πρόγραμμα, την βαθμολογία και το ματς που θα καθορίσει την πορεία ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Αστέρα στο Europa League.

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφεραν να κερδίσουν για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο απολογισμός των τριών εκπροσώπων ήταν δύο ήττες και μία ισοπαλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τις μία από τις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Η μόνη κερδισμένη από τις τρεις ομάδες ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με την ισοπαλία κατάφερε να μπει και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης αφού με ήττα θα καταστρεφόταν και θα έβαζε από νωρίς τέλος στο ευρωπαϊκό του όνειρο.

Ας δούμε όμως πως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος της κάθε ελληνικής ομάδας, το πρόγραμμα αλλά και το ματς-κλειδί για το μέλλον τους στη διοργάνωση.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η χθεσινή ήττα του Αστέρα ήταν εντός προγράμματος καθώς αγωνίστηκε στην έδρα της ομάδας που θεωρείται φαβορί για την πρώτη θέση. Την επόμενη αγωνιστική οι Αρκάδες θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση μέσα στην έδρα του απέναντι στην Τότεναμ. Ωστόσο, το καθοριστικό ματς θα είναι το αμέσως επόμενο στην Τρίπολη με αντίπαλο την Μπεσίκτας, με την οποία η λογική λέει ότι θα παλέψουν για την δεύτερη θέση. Δεδομένου ότι στην Τουρκία ο Αστέρας είχε αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλία, αν κέρδίσει στην έδρα του την Μπεσίκτας (και αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω στα υπόλοιπα ματς) θα αυξήσει τις πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αστέρας Τρίπολης-Τότεναμ
Αστέρας Τρίπολης-Μπεσίκτας
Παρτιζάν-Αστέρας Τρίπολης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι περισσότερο στο χθεσινό ματς με την Φιορεντίνα στην Τούμπα. Η ήττα από τους «βιόλα» τον γκρέμισε από την δεύτερη θέση, ωστόσο είναι ακόμα ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης. Με ένα θετικό αποτέλεσμα στη Φλωρεντία ίσως κάνει ευκολότερο το έργο του. Όπως όλα δείχνουν όμως και με δεδομένο ότι η Ντιναμό Μινσκ έχει μείνει πίσω, το ματς που θα κρίνει την δεύτερη θέση θα είναι αυτό της τελευταίας αγωνιστικής με την Γκινγκάμπ στην Τούμπα. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει αυτό τον αγώνα είναι πολύ πιθανό να περάσει την επόμενη φάση του Europa League.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ
Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φιλί ζωής ήταν για τον Παναθηναϊκό η ισοπαλία στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν. Με ήττα οι «πράσινοι» ουσιαστικά θα αποχαιρετούσαν πρόωρα την διοργάνωση. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στον όμιλο πλέον είναι στο χέρι του «τριφυλλιού» αν θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο (η Ντιναμό Μόσχας βρίσκεται με το δεξί στην επόμενη φάση). Το ματς που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που ακολουθεί με την Αϊντχόφεν στην Λεωφόρο. Με νίκη το «τριφύλλι» μπαίνει γερά στο κόλπο, καθώς θα φτάσει την ολλανδική ομάδα. Αν η Εστορίλ χάσει από την Ντιναμό στη Μόσχα, τότε ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσει τους Πορτογάλους, τους οποίους έχει στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική. Παράλληλα, θα πάει την 5η αγωνιστική να αντιμετωπίσει την αδιάφορη Ντιναμό στη Μόσχα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν
Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός-Εστορίλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα