Ποιος κερδίζει από την αναβολή του ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ

Ποιος κερδίζει από την αναβολή του ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ

Γιώργος Φραδελάκης
Ποιος κερδίζει από την αναβολή του ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ

bet365

Το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο και το gazzetta.gr αναλύει ποιος ευνοήθηκε περισσότερο.

Ο τραγικός χαμός του Κώστα Κατσούλη έφερε την αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, ως εκ τούτου και της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Με… συντριπτική πλειοψηφία, αποφασίστηκε ωστόσο να μη συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε το πρωτάθλημα, αλλά να ξεκινήσει από την 7η αγωνιστική, με αποτέλεσμα το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, όπως κι όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που επρόκειτο να διεξαχθούν το περασμένο Σαββατοκύριακο, να μεταφερθούν για την 3η Δεκεμβρίου.

Με τη μεταφορά της 6ης αγωνιστικής βέβαια μόνο έκπληξη δεν προκλήθηκε, αφού ήδη εδώ και μέρες υπήρχαν οι σχετικές φήμες, ενώ εξ αρχής αποτέλεσε θέμα συζήτησης για το ποιος εκ των δύο -Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ- είχε περισσότερα να κερδίσει.

Το gazzetta.gr επιχειρεί να βγάλει… νικητή, καταγράφοντας τα δεδομένα της αναβολής, αναφορικά με το πρόγραμμα των δύο μονομάχων τη χρονική στιγμή της μεταξύ τους κόντρας, σε σχέση με το ενδεχόμενο να συνεχιζόταν κανονικά το πρωτάθλημα, κάτι που ήθελαν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο κι ο Παναθηναϊκός, όχι όμως και η πλευρά των «ερυθρολεύκων», η οποία ήταν κι εκείνη που τελικά υπερψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Λίγκας. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά…

Ο ντεφορμέ ο Ολυμπιακός και το πρόγραμμα «φωτιά»

Οι Πειραιώτες δεν βρίσκονταν κατά κοινή ομολογία σε καθόλου καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, κάτι που φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και στα ισάριθμα πιο πρόσφατά παιχνίδια τους. Η ούτως ή άλλως επικίνδυνη έξοδος στο Περιστέρι, έγινε ακόμα πιο δύσκολη με τη μέτρια εμφάνιση των παικτών του Μίτσελ, με αποτέλεσμα να έρθει και η πρώτη ήττα της σεζόν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και δεύτερη σερί στο Τσάμπιονς Λιγκ λίγες ημέρες αργότερα, εκείνη από τη Μάλμε.

Αυτή ωστόσο θα ήταν μόνο η αρχή ενός προγράμματος «φωτιά» που θα είχαν να βγάλουν εις πέρας οι «ερυθρόλευκοι», με πρώτο και καλύτερο φυσικά το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έπειτα το ταξίδι στο Ηράκλειο για το ματς με τον Εργοτέλη, θα ακολουθούσαν οι αναμετρήσεις με Γιουβέντους, Παναθηναϊκό σε διάστημα τεσσάρων ημερών και μετά το μίνι… διάλειμμα με το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο, έρχονταν οι «κολλητές» έξοδοι σε Τρίπολη με Αστέρα και Τορίνο με την «Κυρία». Ήτοι μιλάμε για ένα διάστημα πέντε εβδομάδων όπου η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού δεν θα προλάβαινε να πάρει… ανάσα

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

Εργοτέλης-Ολυμπιακός (18/10)
Ολυμπιακός-Γιουβέντους (22/10)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (26/10)
Ολυμπιακός-Πανιώνιος (Κύπελλο, 28/10)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (1/11)
Γιουβέντους-Ολυμπιακός (4/11)

Ο «ανεβασμένος» ΠΑΟΚ και η «μουτζούρα» του Γκινγκάμπ

Την ίδια στιγμή ο Δικέφαλος του Βορρά προερχόταν από το ταξίδι στη Γαλλία, όπου κάνοντας μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, αποχώρησε με άδεια χέρια από το Γκινγκάμπ. Με εξαίρεση αυτό το παιχνίδι βέβαια, οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν να βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους στη σεζόν και μάλιστα έχοντας σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας με την τεσσάρα επί του ΟΦΗ. Θα είχαν βέβαια να βγάλουν ένα επίσης δύσκολο πρόγραμμα εις πέρας, με τη διαφορά όμως πως τα περισσότερα παιχνίδια θα ήταν στην Τούμπα, όπως πρόκειται να γίνει τώρα, με τέσσερεις σερί αναμετρήσεις μπροστά στο κοινό τους!

Πιο συγκεκριμένα:

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (19/10)
ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα (23/10)
ΠΑΟΚ-Βέροια (26/10)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (Κύπελλο, 28/10)

Τα… νέα δεδομένα

Η 6η αγωνιστική έχει οριστεί εμβόλιμα για την 3η Δεκεμβρίου, διάστημα όπου επρόκειτο να διεξαχθούν παιχνίδια Κυπέλλου, τα οποία κι αναβλήθηκαν. Αυτό σημαίνει πως όταν ο Ολυμπιακός υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ θα προέρχεται από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα τρεις ημέρες νωρίτερα, αντιθέτως οι Θεσσαλονικείς θα έρχονται από το εντός έδρας ματς με τον Πανθρακικό κι ενώ θα έχουν προηγηθεί δύο σερί ταξίδια στην Τρίπολη και στο Μινσκ της Λευκορωσίας, κόντρα στη Ντιναμό.

Έξι έξοδοι σε οχτώ αγώνες ο ΠΑΟΚ!

Αυτό σημαίνει ότι αφενός θα συμπληρώσουν τρεις εξόδους σε τέσσερα ματς οι «ασπρόμαυροι», μαζί με αυτή του Φαλήρου κι αφετέρου ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει δώσει με το συγκεκριμένο παιχνίδι μία οχτάδα αγώνων όπου οι έξι θα είναι εκτός Τούμπας κι ο ένας εκ των δύο εντός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ (1/11)
Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ (6/11)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (9/11)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (22/11)
Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ (27/11)
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (30/11)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (3/12)
SKODA Ξάνθη-ΠΑΟΚ (6/12)

Όσο για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού το ίδιο διάστημα, περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

Ολυμπιακός-Πανθρακικός (8/11)
SKODA-Ολυμπιακός (22/11)
Ατλέτικο-Ολυμπιακός (26/11)
Κέρκυρα-Ολυμπιακός (30/11)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (3/12)
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα (6/12)
Ολυμπιακός-Μάλμε (9/12)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα