Η αρχή της μεγάλης πορείας του αρχηγού (pics+vids)

Η αρχή της μεγάλης πορείας του αρχηγού (pics+vids)

Θοδωρής Βασίλης
Η αρχή της μεγάλης πορείας του αρχηγού (pics+vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν 15 χρόνια ο Πουγιόλ έκανε ντεμπούτο με τη Μπαρτσελόνα και το gazzetta.gr σας θυμίζει την πρεμιέρα του ηγέτη της ομάδας, που συνδύασε το όνομά του με την κορυφαία περίοδο του συλλόγου.

Ήταν 2 Οκτωβρίου του 1999, όταν στο «Νουέβο Ζορίγια» ένας σγουρομάλλης νεαρός πήρε εντολή από τον Λουίς Φαν Γκάαλ να μπει αλλαγή. Στο 55ο λεπτό ο 21χρονος τότε Κάρλες Πουγιόλ παίρνει την θέση του Σιμάο Σαμπρόσα και πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα απέναντι στην Βαγιαδολίδ.

Έστω και δύσκολα οι «μπλαουγκράνα» επικρατούν της Βαγιαδολίδ με 2-0 με τον ίδιο τον Πουγιόλ να ετοιμάζεται να γράψει την δική του ιστορία με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα παρότι αρχικά υπήρχαν σκέψεις να παραχωρηθεί στην Μάλαγα. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ όμως, όχι μόνο τον κρατάει στο «Καμπ Νου», αλλά μάλιστα τον καθιερώνει στην ομάδα. Κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι το αμούστακο αυτό παιδί θα γίνει ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός των «μπλαουγκράνα» και θα γράψει ιστορία με τις επιδόσεις του αλλά και την συμπεριφορά του.

Δεν προκάλεσε ποτέ και ήταν πάντα ο Αρχηγός αφήνοντας με ανοικτό το στόμα ακόμα και τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν έτρεξε στον Ερίκ Αμπιντάλ (που μόλις είχε βγει νικητής από την πρώτη μάχη με τον καρκίνο), τον φίλησε και του έδωσε το περιβραχιόνιο με τον Γάλλο να σηκώνει τηνκούπα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα άλλο περιστατικό ήταν το αιώνιο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα όταν εμπόδισε τον Πικέ να παραδώσει στον διαιτητή έναν αναπτήρα που είχαν πετάξει οι οπαδοί της Ρεάλ για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από 15 χρόνια καριέρας στην πρώτη ομάδα (δέκα ως αρχηγός) και 21 τίτλους ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το τοτέμ της Βαρκελώνης.

Follow me: @Teovas82

 

LA LIGA Τελευταία Νέα