Όλοι οι τραυματισμοί του Παναθηναϊκού

Όλοι οι τραυματισμοί του Παναθηναϊκού

Φάνης Παναγιώτου
Όλοι οι τραυματισμοί του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Αντώνης Φώτσης υπέστη θλάση και το gazzetta.gr γράφει για το… δύσκολο καλοκαίρι του Παναθηναϊκού και τους πολλούς τραυματισμούς που υπήρξαν στο «στρατόπεδο» των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης.

Σε κάθε ομαδικό σπορ οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Σε κανέναν προπονητή δεν αρέσει -όπως είναι λογικό- να χάνει κάποιον παίκτη για μικρό ή μεγάλο διάστημα, ωστόσο αυτό είναι κάτι που οι… περισσότεροι έχουν συνηθίσει. Ειδικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας το καλοκαίρι τα μυϊκά προβλήματα κάνουν συχνά την εμφάνιση τους, φέτος όμως το… κακό ήταν μεγάλο για τον Παναθηναϊκό.

Στο «πράσινο»… στρατόπεδο έχουν καταγραφεί πολλοί τραυματισμοί το προηγούμενο διάστημα, με πιο πρόσφατο εκείνον του Αντώνη Φώτση, ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που έδειξε πως έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού.

Προβλήματα από την αρχή

Το πρώτο ραντεβού του «Τριφυλλιού» ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 δόθηκε στις 21/08, με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να λαμβάνει χώρα στο Καρπενήσι. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς, καθώς ο Νίκος Παππάς έχασε προπονήσεις εξαιτίας μίας γαστρεντερικής ίωσης. Επόμενος που δεν κατάφερε να γυμναστεί ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα στο πέλμα, ενώ με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έμεινε εκτός ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο τελευταίος μάλιστα χρειάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα από το Καρπενήσι, προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Επόμενο «πράσινο»… θύμα ήταν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, που είχε ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν έπαιξε στο φιλικό με τον Απόλλων Πάτρας, ενώ συνολικά έχασε αρκετές προπονήσεις. Πρόβλημα στο πέλμα αντιμετώπισε και ο Γιώργος Διαμαντάκος, που όμως δεν είχε κάτι ανησυχητικό, με τον Αντώνη Φώτση να ταλαιπωρείται από οσφυοϊσχιαλγία και να προσθέτει ακόμα έναν… πονοκέφαλο στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Η συνέχεια της προετοιμασίας δεν ήταν διαφορετική για τους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης, που έχασαν τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο με θλάση πρώτου βαθμού και λίγο αργότερα ήρθαν τα πολύ άσχημα νέα για τον AJ Σλότερ. Στις 09/09 έγινε γνωστό πως ο Αμερικανός γκαρντ υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στον τετρακέφαλο και μέχρι και σήμερα (24/09) δεν έχει καταφέρει να γυμναστεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Το ίδιο διάστημα στον Παναθηναϊκό αντιμετώπισαν το πρόβλημα του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος άργησε να ενσωματωθεί, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να ταξιδέψουν με μόλις 11 παίκτες για τη Μυλούζ, όπου έλαβαν μέρος σε φιλικό τουρνουά προετοιμασίας. Το θέμα του Αμερικανού φόργουορντ είχε τελικά θετική κατάληξη, ωστόσο στο απουσιολόγιο του Ιβάνοβιτς είχε προστεθεί ακόμα ένα όνομα, εκείνο του Μιχάλη Λούντζη.

Στο «Τριφύλλι» περίμεναν πως τουλάχιστον στο Nick Galis Cup θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα και συστήματα, προκειμένου να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, καθώς εκτός έμειναν οι ΝτεΜάρκους Νέλσον (κνήμη), Λουκάς Μαυροκεφαλίδη (τετρακέφαλος) & AJ Σλότερ (τετρακέφαλος). Οι δύο πρώτοι τραυματίστηκαν στη Γαλλία και επέστρεψαν στην Αθήνα...

Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις, τα προβλήματα όμως δεν σταματούν στους «πράσινους»! Μόλις χθες (23/09) έγινε γνωστό ότι ο Αντώνης Φώτσης έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού, ενώ ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν οι Α.J. Σλότερ (τετρακέφαλος), ΝτεΜάρκους Νέλσον (κνήμη) και Μιχάλης Λούντζης (θλάση), με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (τετρακέφαλος) να ακολουθεί θεραπεία…

Η δουλειά δεν γίνεται όπως πρέπει

Κάποιος μπορεί να πει ότι είναι χειρότερο να βγαίνουν προβλήματα τραυματισμών μέσα στη σεζόν. Η άποψη αυτή δεν είναι λανθασμένη, ωστόσο είναι επίσης δεδομένο πως με τις απουσίες που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δουλέψει όπως πρέπει.

Σταθερά έλειπε κάποιος από τους ψηλούς, ενώ και οι Αμερικανοί γκαρντ έχουν χάσει σημαντικό έδαφος. Αυτό δεν επιτρέπει στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τους συνεργάτες του να δουλέψουν αυτά που θέλουν στις προπονήσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ και στα φιλικά δεν μπορούν να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, αφού -για παράδειγμα- το «Τριφύλλι» έπαιξε στο Nick Galis Cup χωρίς τους Νέλσον και Σλότερ, οι οποίοι αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο και αρκετό χρόνο συμμετοχής τη σεζόν που κάνει τζάμπολ σε λίγες ημέρες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα