Ο «άτυχος» κύριος Παπαπέτρου

Ο «άτυχος» κύριος Παπαπέτρου

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο «άτυχος» κύριος Παπαπέτρου
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν έχει δείξει ακόμη όσα μπορεί διότι οι ατυχίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν κατέβηκε ακριβώς από το αεροπλάνο με προορισμό το Τέξας για να υπογράψει στον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» πρόλαβαν τελευταία στιγμή την επιστροφή του Έλληνα φόργουορντ στις ΗΠΑ.

Η υπογραφή πενταετούς συμβολαίου έκανε αίσθηση, αλλά οι πρώτοι 12 μήνες του Παπαπέτρου στον Πειραιά χαρακτηρίζονται εντόνως από... ατυχία.

Η περσινή προετοιμασία πήγε περίφημα στο Καρπενήσι και ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για το ταξίδι στην Βραζιλία ώστε να διεκδικήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Ο Παπαπέτρου με την βαλίτσα έτοιμη, έπεσε θύμα βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδας και έμεινε πίσω. Μάλιστα όταν επέστρεψαν οι Πειραιώτες όχι μόνο τον βρήκαν ακόμη στο νοσοκομείο, αλλά και εμφανώς αδυνατισμένο με καταπονημένο οργανισμό.

Η επιστροφή του στα παρκέ άργησε, αφού είχε βγει εκτός ρυθμού χάνοντας περίπου 20 μέρες προπονήσεων.

Δεύτερη αγωνιστική ντεμπουτάρει με τον Ηλυσιακό παίζοντας 6 λεπτά και την επόμενη αγωνιστική με τον Ίκαρο ο Ρόμελ Μπεκ φροντίζει άθελά του, να τον χτυπήσει με τον αγκώνα μετά από μόλις 51'' στο παρκέ. Διπλό κάταγμα στη μύτη και αποχή για περίπου ενάμιση μήνα ακόμη, όπου η μάσκα ήταν απαραίτητη.

Ουσιαστικά ο Παπαπέτρου δε συμμετείχε το πρώτο μισό της σεζόν τόσο ώστε να βρει ρυθμό στη νέα του ομάδα η οποία φυσικά ήταν γεμάτη απαιτήσεις.

Το τελευταίο διάστημα της περσινής σεζόν και ειδικά στη σειρά με την Ρεάλ άρπαξε την ευκαιρία και έδειξε πόσο μπορεί να βοηθήσει, αλλά και φέτος η ατυχία του χτύπησε νωρίς την πόρτα.

Αρχικά η απουσία του από το Eurobasket U20 στην Κρήτη και τώρα το κάταγμα περόνης και έξω σφυρού.

Χρειάζεται προσοχή διότι η ευπάθεια στο συγκεκριμένο σημείο είναι πιθανότατη. Δεν χρειάζεται βιασύνη και ήδη οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να αισθανθεί ασφάλεια και ηρεμία. Δε θα βιαστούν να τον εντάξουν στην αγωνιστική δράση η οποία δε θα γίνει πριν να μπει το 2015.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα