Πάγκος γεμάτος... λεπτά και 5 βασικοί χωρίς συμμετοχή!

Γιώργος Βροντάκης
Πάγκος γεμάτος... λεπτά και 5 βασικοί χωρίς συμμετοχή!

bet365

Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε με ήττα τα προκριματικά του Euro 2016 και το gazzetta.gr παρουσιάζει πως οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν είχαν περισσότερα επίσημα λεπτά στα πόδια τους από τους βασικούς!

Το ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ήταν αρνητικό, καθώς η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρουμανία στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκης».

Ο Ιταλός τεχνικός δέχθηκε κριτική πριν τον αγώνα για τους παίκτες που κάλεσε, αφού για παράδειγμα δεν υπήρξε κανένας ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ενώ στην 23μελή αποστολή βρέθηκε ο Πέτρος Μάνταλος που αγωνίζεται στη Football League με την ΑΕΚ.

Γκρίνια για 11άδα...
Το βράδυ της Κυριακής και ενώ έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες για το Ελλάδα – Ρουμανία υπήρξε πάλι γκρίνια λόγω των παικτών που επέλεξε ο Ρανιέρι.

Δικαιολογημένα, αφού ο Ιταλός προπονητής επέλεξε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους και μάλιστα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος στη σεζόν σε επίσημο ματς....

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα φετινά λεπτά σε επίσημα ματς των παικτών που ξεκίνησαν ως βασικοί στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016 με τη Ρουμανία, αλλά και αυτών που έκατσαν στον πάγκο...

Τα 939 επίσημα λεπτά των βασικών
Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Χολέμπας, Σάμαρη, Ταχτσίδη, Μάνταλο, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου, όπου όλοι μαζί έχουν αγωνιστεί φέτος 939 λεπτά σε επίσημες αναμετρήσεις, ενώ οι Διαμαντάκος, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Φορτούνης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βύντρα, Γλύκος, Αθανασιάδης, Καπίνο και Μόρας που έμειναν στον πάγκο έχουν παίξει 1515 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Δηλαδή 576 λεπτά περισσότερα από τους αρχικούς 11. Ας πάμε όμως, να δούμε έναν – έναν ξεχωριστά...

Ο Καρνέζης και η Romaϊκή άμυνα...
Ο Ορέστης Καρνέζης έχει καθιερωθεί ως ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος και δεν θα μπορούσε να μην υπερασπιστεί τη γαλανόλευκη εστία στην πρεμιέρα με τη Ρουμανία. Ο «Ορέ» έχει παίξει φέτος 90 λεπτά με τη φανέλα της Ουντινέζε για τη Serie A (άλλωστε δεν έχει διεξαχθεί ακόμα η 2η αγωνιστική στο ιταλικό πρωτάθλημα).

Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο με τη Ρόμα, ενώ ο Κώστας Μανωλάς αγωνίστηκε 67΄ και ο Χοσέ Χολέμπας ούτε δευτερόλεπτο.

Ο Σωκράτης των 360'
Η «γαλανόλευκη» αμυντική τετράδα που ξεκίνησε χθες στο «Καραϊσκάκης» κλείνει με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που έχει μακράν του δεύτερου τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από τους πρώτους έντεκα που επέξε ο Ρανιέρι. Ο Sokratis έχει παίξει με τη Ντόρτμουντ 180 λεπτά στη Bundesliga, 90 στο Σούπερ Καπ Γερμανίας και άλλα τόσα στο Κύπελλο Γερμανίας.
Ούτε δευτερόλεπτο οι Σάμαρης και Μάνταλος
Ο Ανδρέας Σάμαρης πουλήθηκε από τον Ολυμπιακό στην Μπενφίκα, αλλά ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με τους «αετούς» της Λισαβόνας.

Το ίδιο ισχύει και με τον Πέτρο Μάνταλο, αφού το πρωτάθλημα της Football League δεν έχει ξεκινήσει και ήταν εκτός στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Φωκικό. Ετσι, ακόμα ο νεαρός άσος έχει συμμετοχές μόνο στα φιλικά της ΑΕΚ με Ρόμα (46'), Νίκη Βόλου (62') και Skoda Ξάνθη (46').

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έπαιξε και στα 90' της Βερόνα στην 1η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι άπραγοι Σαμαράς και Μήτρογλου
Οσον αφορά την επίθεση, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα αφού ο Γιώργος Σαμαράς εντάχθηκε αργά (22 Αυγούστου) στη Γουέστ Μπρομ και δεν είχε κάνει ούτε προετοιμασία. Για αυτό το λόγο δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με τον αγγλικό σύλλογο.

Επίσης, ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στον Ολυμπιακό στις 31 Αυγούστου και 7 μέρες μετά αγωνίστηκε βασικός στην Εθνική Ελλάδος, χωρίς φυσικά να έχει προλάβει να παίξει σε κάποιο ματς φέτος... Τελευταία, επίσημη συμμετοχή του διεθνή φορ ήταν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (κάτι που ισχύει και με τον Σαμαρά).

Ο νέος αρχηγός της Ελλάδας, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει παίξει φέτος σε 90 λεπτά στη Superleague με τον ΠΑΟΚ και άλλα 152 στο Europa League με αντίπαλο τη Ζίμπρου...

Οι τρεις αλλαγές
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην επανάληψη πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Δημήτρη Διαμαντάκο που έχει φέτος 160 λεπτά συμμετοχής με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ έχει παίξει 23' σε Serie A και Κύπελλο Ιταλίας με την Ουντινέζε.

Οσον αφορά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, μετράει 117 λεπτά με τη Βερόνα τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ιταλίας.

Τα 1115 λεπτά του πάγκου
Από την 23μελη αποστολή δεν αγωνίστηκαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστα Φορτούνης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Λουκάς Βύντρα, Παναγιώτης Γλύκος, Στέφανος Καπίνο, Στέφανος Αθανασιάδης και ο Βαγγέλης Μόρας.

Συνολικά, οι 9 παίκτες που δεν μπήκαν στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης» έχουν ήδη παίξει φέτος με τις ομάδες 1115 λεπτά. Περισσότερα δηλαδή από τα 939' των 11 που ξεκίνησαν...!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα επίσημα λεπτά των διεθνών παρακάτω....

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): 90'
Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα): 90'
Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ): 180' + 90' (Σούπερ Καπ Γερμανίας) + 90' (Κύπελλο Γερμανίας)
Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): 67΄
Χοσέ Χολέμπας (Ρόμα): 0'
Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): 0'
Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα): 90'
Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ): 0'
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ): 90' + 152' (Europa League)
Γιώργος Σαμαράς (Γουέστ Μπρομ): 0'
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός): 0'

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΩΣ ΑΛΛΑΓΗ
46’ Δημήτρης Διαμαντάκος (Ολυμπιακός): 160'
65’ Παναγιώτης Κονέ: (Ουντινέζε): 6΄ + 17' Κύπελλο Ιταλίας
65’ Χριστοδουλόπουλος (Βερόνα): 27' + 90' Κύπελλο Ιταλίας

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ
Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός – Τραμπζονσπόρ): 44'
Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ): 180' + 90'
Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός): 0'
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν): 10' +36' Champions League
Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε): 90'
Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ): 180' + 180'
Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ): 90' + 135' Europa League
Στέφανος Καπίνο (Μάιντζ): 0'
Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα): 90' + 90' Κύπελλο Ιταλίας

 

EURO Τελευταία Νέα