Eλληνες αμυντικοί που πήραν μεταγραφή μετά από Mundial και Euro

Γιώργος Βροντάκης
Eλληνες αμυντικοί που πήραν μεταγραφή μετά από Mundial και Euro

bet365

Οι Έλληνες αμυντικοί συνεχίζουν να αυξάνονται στα γήπεδα του εξωτερικού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις πωλήσεις τους μετά από κάθε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ελλάδος...

Ο Κώστας Μανωλάς και ο Χοσέ Χολέμπας είναι οι δύο τελευταίες μετακινήσεις Ελλήνων αμυντικών από τη Superleague σε μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού και αφού πρώτα έχει μεσολαβήσει μια μεγάλη διοργάνωση, είτε λέγεται Euro, είτε Mundial.

Το gazzetta.gr, με αφορμή τις μεταγραφές των δύο διεθνών αμυντικών του Ολυμπιακού, σας παρουσιάζει τους στόπερ και τους μπακ (των 10 τελευταίων ετών) που έπαιζαν στη Superleague, ήταν μέλη της Εθνικής Ελλάδος σε μεγάλη διοργάνωση και εκείνο το καλοκαίρι μετακόμισαν στο εξωτερικό.

Εφυγαν μετά το EURO 2004 οι Καψής και Γιούρκας
Η κατάκτηση του EURO 2004 είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος και αρκετοί παίκτες καρπώθηκαν από αυτή την επιτυχία.

Οι αμυντικοί, όμως, που πήραν μεταγραφή αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας ήταν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Μιχάλης Καψής.

Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού, ανακοινώθηκε από την Πόρτο στις 26 Ιουλίου 2004 με τη μεταγραφή να φτάνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Γιούρκα.

Ο Μιχάλης Καψής μετά το EURO 2004 άφησε την ΑΕΚ και φόρεσε τη φανέλα της Μπορντό, έχοντας συνολικά 29 συμμετοχές με τη γαλλική ομάδα.

Στην Ανόρθωση ο Δέλλας
Η Εθνική Ελλάδος δεν κατάφερε να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2006 και επόμενη μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχε ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 στην Αυστρία και την Ελβετία.

Ο Τραϊανός Δέλλας έπαιξε στο Euro ως παίκτης της ΑΕΚ (στην δεύτερη θητεία του στην ομάδα) και στις 24 Ιουλίου 2008 υπέγραψε στην Ανόρθωση και βοήθησε την κυπριακή ομάδα να φτάσει ως τους ομίλους του Champions League.

Ενας άλλος κεντρικός αμυντικός που κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ότο Ρεχάγκελ ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο τότε παίκτης της ΑΕΚ μετακόμισε την 1η Αυγούστου του 2008 στην Ιταλία και τη Τζένοα...

Αξιοσημείωτο είναι πως από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 κανείς Έλληνας αμυντικός δεν πήρε μεταγραφή από σύλλογο της Superleague, όμως, ο Sokratis έκανε ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Ο Παπασταθόπουλος εννιά μέρες μετά το τέλος του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής πήρε μεταγραφή από τη Τζένοα στη Μίλαν έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Η μετακόμιση του Μαλεζά στη Bundesliga
Η Εθνική Ελλάδος συνέχισε να δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις και έτσι δεν θα μπορούσε να λείψει από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012 στην Ουκρανία και την Πολωνία.

Ο Στέλιος Μαλεζάς ήταν στην αποστολή του Φερνάντο Σάντος και εκείνο το καλοκαίρι μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη στο Ντίσελντορφ. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός άφησε τον ΠΑΟΚ για την Φορτούνα Ντίσελντορφ και την εμπειρία της Bundesliga.

(Roma)ιοι Μανωλάς και Χολέμπας
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας από την ελληνική ομάδα είχαν ξεχωρίσει ο Κώστας Μανωλάς και ο Χοσέ Χολέμπας. Και οι δύο πήραν μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα. Ο νεαρός στόπερ στοίχισε στους Ρωμαίους 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αριστερός μπακ μόλις 1,5 εκατομμύριo ευρώ.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι διεθνείς κεντρικοί κυρίως αμυντικοί, οι οποίοι πήραν μεταγραφή πριν από μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Βασίλης Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Μόρας, Σωτήρης Κυργιάκος, Λουκάς Βύντρα κ.α.

 

Τελευταία Νέα