Τα πάχη τους... τα κάλλη τους! (pics)

Τα πάχη τους... τα κάλλη τους! (pics)

bet365

O Ιλκάι Γκουντόγκαν πέταξε... κοιλίτσα μετά τη μακρά απουσία του και το gazzetta.gr θυμίζει ποδοσφαιριστές που έμειναν αξέχαστοι -και- για τα... κιλάκια τους.

Οι περισσότεροι εξ αυτών ξέρουν... καντάρια μπάλα και σίγουρα εκείνο για το οποίο έχουν μείνει στη μνήμη μας είναι οι ποδοσφαιρικές τους ικανότητες. Άλλους πάλι μόνο γι' αυτό δεν τους θυμόμαστε, είτε γιατί πέρασαν και... δεν ακούμπησαν, είτε γιατί... λοξοδρόμησαν στην πορεία της καριέρας τους. Όλοι τους ωστόσο έχουν ένα κοινό, κι αυτό δεν είναι άλλο από μία κοιλιά που δεν αντιπροσωπεύει... ακριβώς ποδοσφαιριστή. Κι αν για κάποιες γυναίκες θεωρείται γοητεία, σίγουρα δεν ήταν αυτή η εικόνα που ήθελαν να βλέπουν οι προπονητές τους, αλλά και οι οπαδοί των ομάδων που αγωνίστηκαν.

Με αφορμή το τελευταίο «κρούσμα» και την κοιλιά που «πέταξε» ο Γκουντόγκαν της Ντόρτμουντ με τις τελευταίες φωτογραφίες του να έχουν προκαλέσει σάλο στα social media, το gazzetta.gr συγκέντρωσε ορισμένες από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις, μερικές εκ των οποίων απασχόλησαν -ή απασχολούν- και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σέρχιο Κόκε, Λιονέλ Νούνιες, Ερίκ Ραμπεσαντρατανά, Μπράις Μουν είναι κάποιες εξ αυτών. Φυσικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο υπάρχουν τεράστιες προσωπικότητες που βρέθηκαν με αρκετά παραπανίσια κιλά κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησαν να «ματώνουν» τα αντίπαλα δίχτυα και να χαρίζουν στιγμές μαγείας. Από τον Μαραντόνα και τον Πούσκας, μέχρι τον Ροναλντίνιο, τον Ρονάλντο και τον Αΐλτον.

Ας τους θυμηθούμε...

Ο... χοντρούλης Φρανκ

Το 1997 άφηνε τη νορβηγική Λιλεστρομ για να έρθει στον Παναθηναϊκό, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει η φήμη για την αγάπη του στο φαγητό. Αφορμή άλλωστε στάθηκε το γεγονός πως όταν σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε στην προετοιμασία της Σταρτ, η εικόνα του κάθε άλλο παρά ποδοσφαιριστή θύμιζε. Την... κακή αυτή συνήθεια δεν την εγκατέλειψε ούτε με την έλευσή του στη χώρα μας κι ενώ κουβαλούσε από την παρουσία του στη Λιντς το παρατσούκλι «χοντρός Φρανκ».

Τους άφησε έκπληκτους ο Μουν!

Μας συστήθηκε ως ένας πολύ γρήγορος φουλ μπακ επί εποχής Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό, κάνοντας το «μπαμ» στο Παναθηναϊκός-Ίντερ 0-2. Σταδιακά η απόδοσή του ωστόσο έπεφτε, δόθηκε δανεικός σε ΠΑΟΚ και Γκόλντεν Άροους, μέχρι το καλοκαίρι του 2011 να επιστρέψει στο Τριφύλλι, παίρνοντας μέρος στην προετοιμασία του Κίτσμπουελ. Κι εκεί ο Νοτιοαφικανός έδωσε το «παρών» με μία απίστευτη... μπυροκοιλιά!

Ο... ευτραφής κύριος Ραμπεσαντρατανά

Από τις πλέον εμβληματικές παρουσίες αυτής της κατηγορίας, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ερίκ Ραμπεσαντρατανά παρουσιάστηκε μετά... βαΐων και κλάδων από τον Μάκη Ψωμιάδη το 2001 στην ΑΕΚ, αλλά από τότε είχαν φανεί η έφεσή του στο φαγητό. Εν τέλει οδήγησε ακόμα και το ίδιο το αφεντικό της Ένωσης να πει -σύμφωνα με μαρτυρίες- τη μυθική ατάκα: «Καλύτερα να τού πληρώνεις το συμβόλαιο, παρά να τον ταΐζεις»!

Ο «φονιάς» της Ατλέτικο με την... κοιλίτσα

Αποτελεί ακόμα και σήμερα έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες στις τάξεις των οπαδών του Άρη. Το αλησμόνητο διπλό άλλωστε του 2010 στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο, το πρώτο για ελληνική ομάδα, ήρθε με δύο γκολ του Σέρχιο Κόκε, η παρουσία του οποίου στους «κίτρινους» πέρασε από αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά προς τα τέλη της θητείας του... ξέφυγε, «πετώντας» κι εκείνος κοιλιά.

Ο «χοντρός» Νούνιες τα βάζει ακόμα

Ήρθε στη χώρα μας ως ένα τεράστιο ταλέντο από την Αργεντινή για χάρη του Ολυμπιακού. Στα highlights της «ερυθρόλευκης» παρουσίας του το απίστευτο γκολ που είχε βάλει στον Παναθηναϊκό. Εν τέλει όμως δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες κι επιστρέφοντας στην πατρίδα του για την Ιντεπεντιέντε, είχε ήδη αρχίσει να... βάζει κιλά. Όταν δεν επέστρεψε φέτος στην Ελλάδα για τον ΟΦΗ, άφησε σίγουρα πολλούς έκπληκτους με την παρουσία του. Παρ' όλα αυτά ο Νούνιες χάρισε ορισμένες φοβερές στιγμές και με τη φανέλα των Κρητικών.

Ο «Σούπερ Μάριο» με τη «μπάκα»

Κάποτε «έβγαζε» μάτια με τη φανέλα του Πανιωνίου. Επόμενος σταθμός του ήταν η Κύπρος κι όταν επέστρεψε στα μέρη μας για χάρη του Ολυμπιακού Βόλου, επίσης του Αχιλλέα Μπέου, ο Μπρέσκα μόνο με ποδοσφαιριστή δεν έμοιαζε. Ε και; Ακόμα και με εμφανώς πολλά παραπανίσια κιλά, έκανε «παπάδες» ο Σλοβάκος χαφ έχοντας βέβαια κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά ήταν από τους βασικούς λόγους που οι Βολιώτες πήραν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο... στρογγυλός Μίκι Κουίν

Πέρασε για ένα «φεγγάρι» και από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο μοναδικός λόγος που μπορεί σήμερα να γίνει αναφορά στο όνομα του Μίκι Κουίν, είναι τα κιλά του. «Είναι στρογγυλός, είναι και χοντρός» ήταν το σύνθημα των οπαδών για τον άλλοτε άσο της Κόβεντρι και της Νιούκαστλ, που φόρεσε για μερικά μόνο παιχνίδια τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο... θεός βάρυνε!

Και τι δεν έχει ειπωθεί για έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ή απλώς... ο θεός, εκτός από τα κατορθώματά του εντός αγωνιστικών χώρων, απασχόλησε έντονα και για όσα έκανε εκτός αυτών. Το σίγουρο είναι πως παίρνει επάξια μία θέση σε αυτή τη λίστα, αφού στα τέλη της καριέρας του ήταν αρκετά τα παραπανίσια κιλά που είχε.

O «Καλπάζων Συνταγματάρχης» με την κοιλιά

Μαζί του ο Παναθηναϊκός έγραψε την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του. Ο Φέρεντς Πούσκας αποτελεί παράλληλα και την κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα της Ουγγαρίας, αλλά ως παίκτες ξεχώρισε μεταξύ άλλων για τον... όγκο του. Λέγεται δε πως όταν αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν υπέρβαρος κατά 20 κιλά!

Ο πιο γνωστός «χοντρός»

Κάθε τέτοια λίστα που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί να μην έχει και τον τεράστιο Ρονάλντο ή αλλιώς ο «χοντρός Ρονάλντο», για να ξεχωρίζει από τον Κριστιάνο. Πρόκειται σαφώς για τον πιο διάσημο χοντρό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος όμως πριν δει το δείκτη στη ζυγαριά του να πιάνει τριψήφια νούμερα, είχε κάνει πράγματα και θαύματα εντός γηπέδων και δικαίως κατατάσσεται στους κορυφαίους επιθετικούς που υπήρξαν ποτέ. Απλά... φαινόμενο.

«Όργια» και ως χοντρός ο Ρόνι!

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον κορυφαίο βιρτουόζο των τελευταίων χρόνων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κι έναν από τους κορυφαίους που είχαμε την τύχη να δούμε. Οι απίστευτοι κοιλιακοί του όταν αγωνιζόταν στη Μπαρτσελόνα, έδωσαν τη θέση τους στον... ένα και καλό, ακόμα κι έτσι όμως ο Βραζιλιάνος μάγος κάνει «πλάκα» με τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο, την οποία κι οδήγησε πέρυσι στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες. Εκεί που πραγματικά ταιριάζει το... πολλά κιλά μπάλα.

Αΐλτον, ο υπέρβαρος «killer»

Από τον καιρό που αγωνιζόταν ακόμα στη Σάλκε, η όψη του άρχισε να θυμίζει αθλητή βαρέων βαρών. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδιζε τον Βραζιλιάνο γκολτζή να σκοράρει ακατάοαυστα, τελειώνοντας τη σεζόν 2004-05 με τους «βασιλικούς μπλε» έχοντας 14 γκολ. Φτωχότερη η παραγωγικότητα του στη Μπεσίκτας, αντιστρόφως ανάλογη με την πορεία της κοιλιάς του...

Ο αθλητής... σούμο Αντριάνο

Οι Βραζιλιάνοι φαίνεται ότι έχουν έφεση στην καλή ζωή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρασύρθηκαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, χωρίς να προσφέρουν ποτέ αυτά που όλοι περίμεναν. Η παρουσία του Αντριάνο είναι... υποχρεωτική σε αυτή τη λίστα, με τον άλλοτε σταρ της Ίντερ να μένει γνωστός εκτός από το «φονικό» του σουτ και για την εικόνα λύπησης που είχε στα τελευταία χρόνια της καριέρας του.

Ο Ρούνεϊ και η αγάπη του για τα... γλυφιτζούρια

Ανέκαθεν ο ηγέτης της Γιουνάιτεντ είχε «θέμα» με το βάρος του. Από τότε ακόμα που αγωνιζόταν στην Έβερτον δεν ήταν λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός τον έδειχνε να... ξεφεύγει, κυρίως κατά το διάστημα των διακοπών. Οι κακές συνήθειες δεν κόπηκαν πάντως και στο Μάντσεστερ, όπου έχει τα πάνω και τα κάτω του.

Φυσικά υπάρχουν αρκετές ακόμα περιπτώσεις που άφησαν το... στίγμα τους για τα παραπανίσια κιλά τους. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τον Ζοέλ Επαλέ, τον Σαΐνιο στον Παναθηναϊκό, τον Ναμπίλ Μπάχα της ΑΕΚ ή τον Αντόνιο Κασάνο και τον Τόμας Μπρολίν που το 1995 επέστρεψε μετά από ένα τραυματισμό στη Λινς αρκετά υπέρβαρος.

 

Τελευταία Νέα