Τα σενάρια στα πλέι οφ της Football League

Τα σενάρια στα πλέι οφ της Football League

bet365

Τα πλέι οφ της Β' Εθνικής είναι ανατρεπτικά, η αγωνία χτυπάει κόκκινο και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα, 5 στροφές πριν τον τέλος της... κούρσας, όπου 7 ομάδες διεκδικούν την άνοδο!

Όποιος παρακολούθησε το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, σίγουρα θα έπεσε στην... παγίδα να το συγκρίνει με το περσινό και να το ονομάσει, τουλάχιστον, κατώτερο. Και με το δίκιο τους! Όμως, τα πλέι οφ, ήρθαν με φόρα και κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα, ανεβάζοντας την λίμπιντο, με 7 ομάδες να διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδο και τις μάχες να είναι συγκλονιστικές!

Με 5 αγωνιστικές να απομένουν και τον 7ο να απέχει 4 μόνο βαθμούς από την απευθείας άνοδο και 2 από τα μπαράζ, μία παρουσίαση σεναρίων θα ήταν τουλάχιστον άτοπη! Έτσι, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την... σούμα της μέχρι τώρα πορείας των δύο ομάδων, τα όπλα και τις δυσκολίες που θα έχουν ενόψει της τελικής ευθείας και αφήνει την ελευθερία να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα και να... βαφτίσει τα φαβορί!

Η ευχάριστη έκπληξη: Χανιά

Κανένας δε περίμενε την πορεία που έκαναν τα Χανιά στην σεζόν. Μία ομάδα που ανέβηκε από την Γ' Εθνική, με πολύ χαμηλό μπατζετ, που όμως αποδείχτηκε... οικογένεια, το έβγαλε αυτό στο γήπεδο και κατάφερε να μεγαλουργήσει. Η είσοδος στα πλέι οφ, ήταν μεγάλη επιτυχία και πολλοί πίστεψαν πως αυτό ήταν το... ταβάνι! Οι «Κρητικοί», όμως, με οδηγό τον Μουράτ Σεροπιάν, κατάφεραν να τους διαψεύσουν και πάλι, αφού, μετά και την νίκη επί της Κέρκυρας, διεκδικούν στα ίσα, ακόμα και την απευθείας άνοδο!

Η απογοήτευση: Ολυμπιακός Βόλου

Κατώτερος των περιστάσεων, αλλά συνάμα και άτυχος, παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ξεκίνησε ιδανικά, με εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Κέρκυρα και όλα έμοιαζαν τόσο εύκολα! Από τότε, όμως, δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε μία νίκη, χάνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο και δείχνει πως έχει... σκάσει. Κάτι που φάνηκε και στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, όταν όλοι ήλπιζαν πως έφταιγε μόνο η έλλειψη κινήτρου. Παρόλα αυτά, το εύκολο σχετικά, πρόγραμμα του Ολυμπιακού, τον κρατάει ζωντανό. Τεράστια σημασία σε αυτό, έχει παίξει και η... παρακαταθήκη που έχει από την πορεία του στην αρχή της σεζόν και το +9 που μπήκε στα πλέι οφ!

Σταθερή αξία: Νίκη Βόλου

Μπορεί να ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς τα πλέι οφ, όπου είχε 7 βαθμούς διαφορά από τις δύο πρώτες θέσεις, με την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τον Αιγινιακό να μοιάζει καταδικαστική. Παρόλα αυτά, η Νίκη πραγματοποιεί ένα φανταστικό ντεμαράζ και πλέον έχει πιάσει κορυφή, μετατρέποντας τον εαυτό της σε μεγάλο φαβορί. Το πρόγραμμά της, δεν είναι και το καλύτερο, όμως έχει δείξει πως μπορεί να κοιτάει κάθε ματς στα ίσα και να μην φοβάται κανένα αντίπαλο ή έδρα.

Η... κουρασμένη ποιότητα: Κέρκυρα

Η περίπτωσή της, θυμίζει λίγο τον Βόλο, αφού και αυτή έχασε το πολύτιμο προβάδισμα που είχε κατά την είσοδό της στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά, οι Φαίακες τα έχουν καταφέρει κάπως καλύτερα και έχουν κρατήσει, τουλάχιστον, την 2η θέση. Βέβαια, πλέον πρέπει να παλεύουν κάθε παιχνίδι, αφού ακολουθούν 5 τελικοί, όμως και πάλι έχουν την κατάσταση στα χέρια τους. Σίγουρα είναι ποιοτική ομάδα, κατά πολλούς η κορυφαία, όμως η κούραση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και βάζει δύσκολα στους «Νησιώτες».

Το... φλας μπακ: Ηρακλής.

Μία... φωτοτυπία της κανονικής διάρκειας, θυμίζει η πορεία του Ηρακλή στα πλέι οφ. Πολύ κακό ξεκίνημα και δυνατό «come back» για τον Γηραιό, που είναι και πάλι κοντά στην κορυφή. Το... στοίχημα για τον Ηρακλη, είναι να αλλάξει ρότα και να μην ακολουθήσει άλλο τον «οδηγό» του πρωταθλήματος, όπου μετά το μεγάλο σερί και το μάζευμα, έσκασε και έχασε ξανά πολύτιμο έδαφος.

Το όνειρο: Αιγινιακός

Μία ομάδα που βγάζει υγεία, μία ομάδα που παίζει μπάλα, που βασίζεται σε δικά της παιδιά, αλλά έχει και... όπλα, όπως ο Κουτσοσπύρος, ο Μπελόν και ο Γκέσιος, που βοηθούν τα μέγιστα. Με το κφάλι χαμηλά και με σκληρή δουλειά, η ομάδα από το Αιγίνιο Κατερίνης, έχει καταφέρει να πάρει μεγάλες εκτός έδρας νίκες και να παραμένει ζωντανή για ένα μεγάλο, τεράστιο όνειρο. Ακόμα και να μείνει, όμως, όνειρο, η χρονιά παραμένει κάτι περισσότερο από επιτυχημένη!

Ήρεμη δύναμη: Ηρακλής Ψαχνών

Πέρσι, για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν στις πρώτες θέσει του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών και διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδο, κόντρα σε ομάδες όπως οι Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Απόλλωνας, Λάρισα αλλά και αρκετές από τις ομάδες που αντιμετωπίζει και φέτος, όπως ο Ηρακλής και οι Βολιώτες, Νίκη και Ολυμπιακός! Στο τέλος δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην πίεση, όμως απέδειξε πως δεν ήταν πυροτέχνημα και φέτος πραγματοποιεί μία ανάλογη πορεία. Σίγουρα, δεν είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο, έχει καταφέρει όμως να... καθιερωθεί στους μεγάλους της κατηγορίας, να φτιάξει το όνομά του και να ανέβει επίπεδο.

Πρόωρο τέλος: Φωστήρας

Ακόμα μία ομάδα με πολύ καλή εικόνα, που δεν κατάφερε, όμως, να αντέξει τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κάποιος, άλλωστε, πρέπει και να χάνει σε αυτό το παιχνίδι! Ο «Φονέας των Γιγάντων» έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο στην σεζόν, όπου δούλεψε με τις ακαδημίες του αλλά και με λίγους έμπειρους για να πλαισιώσουν τα ταλέντα και να τα κάνουν «ομάδα». Το όνειρο έμεινε ζωτανό μέχρι και χτες, όμως η τύχη γύρισε την πλάτη στον Φωστήρα, που... ξέμεινε με 14 παίκτες στην αποστολή, γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από τον Αιγινιακό και πλέον δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι. Παρόλα αυτά, «πέφτει» με ψηλά το κεφάλι και κρατάει την πορεία του... παρακαταθήκη για την επόμενη σεζόν.

Πρόγραμμα

10η αγωνιστική
Ηρακλής – Χανιά
Κέρκυρα - Νίκη Βόλου
Ηρακλής Ψαχνών – Αιγινιακός
Ολυμπιακός Βόλου – Φωστήρας

11η αγωνιστική
Χανιά - Νίκη Βόλου
Αιγινιακός - Ηρακλής
Φωστήρας - Κέρκυρα
Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής Ψαχνών

12η αγωνιστική
Αιγινιακός - Χανιά
Νίκη Βόλου - Φωστήρας
Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου
Κέρκυρα - Ηρακλής Ψαχνών

13η αγωνιστική
Χανιά - Φωστήρας
Ολυμπιακός Βόλου – Αιγινιακός
Ηρακλής Ψαχνών - Νίκη Βόλου
Κέρκυρα – Ηρακλής

14η αγωνιστική
Χανιά - Ολυμπιακός Βόλου
Φωστήρας - Ηρακλής Ψαχνών
Αιγινιακός - Κέρκυρα
Νίκη Βόλου - Ηρακλής

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα