Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο δρόμο για το Μουντιάλ

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο δρόμο για το Μουντιάλ

Δημήτρης Βέργος
Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο δρόμο για το Μουντιάλ

bet365

Η Εθνική Ελλάδας όπως δείχνουν τα πράγματα θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλο και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ.

Η νίκη με 1-0 επί της Λιθουανίας χθες βράδυ στο Βίλνιους, σε συνδυασμό και με το στραβοπάτημα της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν, σφράγισε ουσιαστικά τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Το νικηφόρο αποτέλεσμα διατηρεί ακόμα κάποιες μικρές ελπίδες για την Εθνική μας να παλέψει την πρώτη θέση με τη Βοσνία και την απευθείας πρόκριση, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η φυσιολογική εξέλιξη είναι το πλασάρισμα στη δεύτερη θέση και η διεκδίκηση της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας στα μπαράζ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πιθανούς δεύτερους των υπόλοιπων ομίλων, έναν εκ των οποίων θα βρει μπροστά της η Εθνική για την πρόκριση.

Α’ Όμιλος

Για την ώρα το Βέλγιο διατηρεί έναν αέρα τριών βαθμών στην κορυφή από τη δεύτερη Κροατία. Πολλά θα κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο το πιθανότερο είναι οι Βέλγοι να διατηρήσουν την πρωτιά και να στείλουν τους Κροάτες στα μπαράζ. Άλλωστε η Κροατία έχει και τη δύσκολη έξοδο στη Σερβία, όπου αναμένεται να συναντήσει ένα πολύ εχθρικό κλίμα, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Β’ Όμιλος

Η Ιταλία έχει καθαρίσει την πρωτιά, αλλά για τη δεύτερη θέση τα πράγματα δείχνουν μπερδεμένα. Σε περίπτωση που η Δανία κερδίσει την Αρμενία την Τρίτη θα μπει κι αυτή γερά στο κόλπο με τις Βουλγαρία και Τσεχία. Μάλιστα το πρόγραμμα την ευνοεί σημαντικά και δεν αποκλείεται οι Δανοί να καταφέρουν να... προσπεράσουν και Βούλγαρους και Τσέχους στην τελική ευθεία και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Γ’ Όμιλος

Σκοτωμός ανάμεσα σε Αυστρία, Σουηδία και Ιρλανδία αναμένεται στον τρίτο όμιλο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, με τη Γερμανία να έχει καθαρίσει ήδη με συνοπτικές διαδικασίες. Οι τρεις τους ισοβαθμούν με 8 βαθμούς στη δεύτερη θέση. Υποθετικά η Σουηδία έχει ένα βραχύ προβάδισμα έχοντας ματς λιγότερο με τα Φαρόες την Τρίτη, κάτι που πιθανότητα θα της δώσει αέρα τριών βαθμών. Ωστόσο τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως ρευστά για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα καθώς όλοι παίζουν με όλους και τα πάντα θα κριθούν στο νήμα.

Δ’ Όμιλος

Η Ολλανδία κάνει πάρτι και αφήνει Ουγγαρία και Ρουμανία να κονταροχτυπηθούν για τη δεύτερη θέση με την Τουρκία να έχει χάσει σημαντικό έδαφος. Εδώ η Ρουμανία αν και έναν βαθμό πίσω από την Ουγγαρία φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να την περάσει, έχοντας πιο βατό πρόγραμμα αλλά και το μεταξύ τους ματς στην έδρα της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ε’ Όμιλος

Είναι ο όμιλος από τον οποίο πιθανότατα θα προκύψει ο χειρότερος δεύτερος όλων των ομίλων συγκεντρωτικά κάτι που θα κόψει τις ελπίδες του για συμμετοχή στα μπαράζ. Οι ομάδες αφήνουν συχνά βαθμούς με αποτέλεσμα η πρόκριση να παιχτεί σχετικά χαμηλά. Η Ελβετία λογικά δεν θα έχει πρόβλημα και θα τερματίσει πρώτη. Αυτό αφήνει τις Αλβανία, Ισλανδία και Νορβηγία να μάχονται για τη δεύτερη θέση με τη Νορβηγία να μπορεί να έρθει από πίσω και να τερματίσει δεύτερη έχοντας τα περισσότερα ματς στην έδρα της. Όμως και πάλι ίσως να μην της είναι αρκετό.

ΣΤ’ Όμιλος

Η Ρωσία είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά με δύο παιχνίδια λιγότερο. Αυτό πιθανότατα θα στείλει την Πορτογαλία στα μπαράζ και στους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής μας ομάδας. Οι Λουζιτανοί τα βρίσκουν σκούρα στα προκριματικά, αλλά πιθανότατα θα κερδίσουν το Ισραήλ στη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, έχοντας μπροστά τους και το μεταξύ τους παιχνίδι στην έδρα τους.

Η’ Όμιλος

Μεγάλη μάχη μεταξύ Μαυροβουνίου και Αγγλίας γίνεται σε αυτόν τον όμιλο με την πρωτιά. Παρότι δεν εντυπωσιάζει, η Αγγλία μπορούμε να θεωρήσουμε πως έχει το προβάδισμα για την πρώτη θέση, διαθέτοντας μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά και έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερα. Συν τοις άλλοις το μεταξύ τους ματς είναι στο Γουέμπλεϊ, κάτι που ίσως τελικά αφήσει το Μαυροβούνιο στη δεύτερη θέση.

Θ’ Όμιλος

Η Γαλλία θα είναι μάλλον αυτή που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση και θα μπει ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας στα μπαράζ. Βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την Ισπανία, ωστόσο οι Φούριας Ρόχας στα ματς που τους απομένουν απέναντι σε Φινλανδία, Λευκορωσία και Γεωργία αναμένεται να κάνουν το τρία στα τρία και να πάρουν αυτοί την απ’ ευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Τελευταία Νέα