Παναθηναϊκός: Η αχίλλειος πτέρνα των 15,5 ριμπάουντ που χάνονται...

Παναθηναϊκός: Η αχίλλειος πτέρνα των 15,5 ριμπάουντ που χάνονται...

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Η αχίλλειος πτέρνα των 15,5 ριμπάουντ που χάνονται...
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνεχίζει να παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ όσον αφορά τα ματς της EuroLeague και να χάνει την ευκαιρία να «καθαρίζει» εύκολα τα ματς.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έμαθε από το... πάθημα όσον αφορά την απώλεια των διαφορών και να μην πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη, αλλά για ένα ακόμη ματς έδειξε να έχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά τα αμυντικά ριμπάουντ.

Πρόβλημα το οποίο μπορεί να του στοιχίσει στο μέλλον, ειδικά για ομάδες που έχουν έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ όπως είναι η Μπαρτσελόνα και παράλληλα είναι από το... πάνω ράφι της EuroLeague. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης όσον αφορά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ με 15,5 επιθετικά κατά μέσο όρο των αντιπάλων του. Μόνο η Χίμκι προσπαθεί να τον... φτάσει αφού οι ομάδες που την αντιμετώπισαν στα τέσσερα πρώτα ματς μέτρησαν 14,7 επιθετικά ριμπάουντ στη ρακέτα της.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες την ερχόμενη Τρίτη στη Μόσχα και μένει να δούμε ποια από τις δύο θα... χάσει τα περισσότερα. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το «τριφύλλι» είναι ελαφρώς καλύτερο όσον αφορά τα δικά του επιθετικά με 8,5 κατά μέσο όρο έναντι 7,7 της Χίμκι. Όμως αυτά είναι... ψιλά γράμματα.

Αν το ψηλαφίσουμε ακόμα περισσότερο θα δούμε ότι από τα 62 επιθετικά ριμπάουντ των Ερυθρού Αστέρα (15), Βιλερμπάν (18), Αρμάνι Μιλάνο (13) και Χίμκι (16), τα 45 ήταν ύστερα από προσπάθεια για δίποντο, εκ των οποίων τα περισσότερο με δύο και τρία επιθετικά στην ίδια φάση και μάλιστα κάτω από το καλάιο. Μεγάλο το ποσοστό και δείχνει την αδυναμία που έχουν οι «πράσινοι» στο να φανούν αξιόπιστοι μέσα στη δική τους ρακέτα!