NBA All Star Game 2019: Ο Ρόουζ ο πιο αδικημένος και όχι... άδικα!

NBA All Star Game 2019: Ο Ρόουζ ο πιο αδικημένος και όχι... άδικα!

Αντωνία Σπανού
NBA All Star Game 2019: Ο Ρόουζ ο πιο αδικημένος και όχι... άδικα!

bet365

Ο Ντέρικ Ρόουζ είναι ο παίκτης που επιλέξατε ως πιο αδικημένο του φετινού All Star Game και δεν αδικεί κανένας τους αναγνώστες γι' αυτό.

Πλέον όλοι οι υποψήφιοι για το φετινό All Star Game του Σάρλοτ είναι...γεγονός. Έχουμε τους δύο αρχηγούς, βασικούς, αναπληρωματικούς και ανακοινώθηκαν και εκείνοι που θα πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς. Tο μόνο που μένει είναι η live επιλογή που θα γίνει από τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ώστε να δημιουργηθούν οι δύο ομάδες που θα ανταγωνιστούν φέτος στον θεσμό.

Αρκετά ονόματα ήταν εκείνα που έλειπαν, πολλοί ένιωσαν αδικημένοι ή έβαλαν τα κλάματα στο άκουσμα των τελικών επιλογών, αφού έλειπε το δικό τους (ο Γκομπέρ δεν τον διαχειρίστηκε ψύχραιμα) και το gazzetta.gr σας έδωσε την δυνατότητα να επιλέξετε ποιον θεωρείτε τον πιο αδικημένο στις φετινές επιλογές.

Τα ονόματα που ξεχώρισαν είναι δύο. Εκείνο του Ντέρικ Ρόουζ και εκείνο του Λούκα Ντόντσιτς. Ο νεαρός Σλοβένος έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αφήνοντας στην άκρη την εξαιρετική σεζόν που κάνει ως ρούκι, θα έχει την δυνατότητα πολλές φορές να βρεθεί στο All Star Game και να ζήσει την μαγεία.

Με 2.259 ψήφους σε σύνολο 5.373 και ποσοστό 42% εκείνος που θεωρείται από εσάς ο πιο αδικημένος μεταξύ 12 ονομάτων είναι ο Ντέρικ Ρόουζ.

Ο παίκτης των Τίμπεργουλβς έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες του, κάνει εξαιρετική σεζόν και είναι εκείνος που θα ήθελαν όλοι να δουν στο φετινό All Star Game. Ο κόσμος τον έστειλε εκεί, αλλά όταν μπήκαν οι ψήφοι των παικτών, μίντια και των προπονητών έμεινε εκτός. Ο DRose πέρασε πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια, έφτασε στην κορυφή, βούτηξε στο σκοτάδι, πάλεψε με τους δαίμονες του, έφτασε ένα βήμα πριν τα παρατήσει, αλλά όχι έμεινε δυνατός, βρήκε το κατάλληλο περιβάλλον στην Μινεσότα και λάμπει.

«Πιστεύω ότι κάθε παιδί, όχι απαραίτητα που παίζει κάποιο άθλημα, αλλά κάθε παιδί που περνάει οτιδήποτε στην ζωή και προσπαθεί να το ξεπεράσει, πρέπει να κοιτάει αυτή την εμφάνιση.

Ακόμα και όταν ένας σούπερ ήρωας πέφτει κάτω, είναι ακόμα σούπερ ήρωας στο τέλος της ημέρας και ο Ντέρικ Ρόουζ έδειξε γιατί είναι ακόμα σούπερ ήρωας».

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει την αναγέννηση του Ρόουζ, μετά το ματς με τους Τζαζ και την μοναδική εμφάνιση του, που σήμανε την νέα εποχή. Δεν είναι οι αριθμοί ενός ματς. Είναι τα θολωμένα μάτια, τα δάκρυα, ο πόνος και η ευτυχία που ακολούθησαν. Τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν και έδειξαν πως ένα παιχνίδι μπορεί να δώσει μοναδική υπόσταση στην ψυχή και την θέληση ενός ανθρώπου.

Από το 2010 και το βραβείο του νεότερου MVP στην ιστορία του ΝΒΑ, στον τραυματισμό το 2012 και το τέλος της χρονιάς, στην επιστροφή και ξανά σε νέα εγχείρηση το 2015, από εκεί ο Ρόουζ ανταλλάσσεται στους Νικς και την επόμενη σεζόν τραυματίζεται ξανά και αναγκάζεται να περάσει ξανά την πόρτα του χειρουργείου.

Πέρασε τόσα, αλλά δεν λύγισε παρά μόνο όταν κατάλαβε ότι «μάχη» αυτή άξιζε. Έδειξε σε όλους ότι το να παλεύεις είναι η μόνο επιλογή και ας μην φαίνεται από την αρχή. Μπορεί σε κάποια σημεία όλα να δείχνουν θολά ή και μαύρα, αλλά όταν μάχεσαι είναι σίγουρο ότι όλα θα αλλάξουν και θα βγεις στο φως.

Αυτό θα συμβόλιζε η επιστροφή του Ρόουζ στο All Star Game. Δεν είναι οι φετινοί μέσοι όροι του, που έτσι και αλλιώς είναι εξαιρετικοί, δεν είναι η βαθμολογία μιας ομάδας σε έναν πίνακα, είναι πολλά παραπάνω. Γι' αυτό και ο κόσμος ήθελε αυτή την επιστροφή. Ήθελε στην γιορτή του μπάσκετ να δει όντως να... γιορτάζεται κάτι. Ο παίκτης των Λύκων δεν χρειάζεται την λάμψη αυτή για να λουστεί ο ίδιος. Αυτό που έπρεπε να κάνει το έκανε και εκεί που έπρεπε να φτάσει έφτασε.

Θα ήταν μια ευκαιρία για όλους μας να γιορτάσουμε μαζί του, αλλά αυτό που έπρεπε να επιτευχθεί ως στόχος έχει επιτευχθεί. O DRose είναι εδώ δυνατός και όλος ο μπασκετικός κόσμος τον χαίρεται, είτε στο All Star Game, είτε σε ένα παρκέ του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα