To 32,9% που τον «πληγώνει» μακριά από το ΟΑΚΑ!

To 32,9% που τον «πληγώνει» μακριά από το ΟΑΚΑ!

Γιώργος Κούβαρης
To 32,9% που τον «πληγώνει» μακριά από το ΟΑΚΑ!
Η EuroLeague Greece βάζει κάτω τα δεδομένα και καταγράφει το αποκαρδιωτικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα εκτός έδρας ματς και πιο συγκεκριμένα στο διάστημα που παραμένει μακριά από το Final 4 της διοργάνωσης.

Είναι δεδομένο ότι για να μπορέσει μια ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην EuroLeague θα πρέπει πρωτίστως να προφυλάξει την έδρα της και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο και περισσότερο μπορεί μακριά από αυτήν. Βέβαια εξαρτάται από τις βλέψεις και τους στόχους της. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού που έχει υψηλούς στόχους και βλέψεις που φτάνουν μέχρι και το Final 4 όπως έχουν πει στο ξεκίνημα της σεζόν, τόσο ο Τσάβι Πασκουάλ όσο και η διοίκηση της ομάδας, δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια εκτός ΟΑΚΑ αλλά και τα αποτελέσματα. Φανταστείτε και όταν η προσπάθεια που γίνεται είναι κατώτερη της αναμενόμενης...

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τρανό και χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο ματς στη Ρωσία κόντρα στην ελλιπή Χίμκι, αλλά και η συνολική εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού εκτός των συνόρων... Και αν απέναντι σε ομάδες όπως είναι η Ρεάλ η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ το «πρέπει» της νίκης δεν είναι μεγάλο, κόντρα σε υποδεέστερους (σε θεωρητικό πάντα επίπεδο) αντιπάλους είναι και... παραείναι. Ουσιαστικά αυτό πληρώνει και φέτος ο Παναθηναϊκός, αυτό πληρώνει και τα τελευταία χρόνια!

Μετά και την ήττα από την Χίμκι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έμεινε στη μία νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ σε σύνολο πέντε αγώνων μέχρι στιγμής και χωρίς να έχει ταξιδέψει στα (τις περισσότερες φορές) απροσπέλαστα κάστρα των ομάδων της πρώτης ταχύτητας. Τα ματς εκτός ΟΑΚΑ αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» του Παναθηναϊκού, όχι μόνο φέτος, αλλά και τα τελευταία 6+1 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την σεζόν 2012-13 που απουσιάζει η ομάδα από Final 4 μέχρι και φέτος, οι «πράσινοι» μετρούν 31 νίκες εκτός ΟΑΚΑ και 63 ήττες! Όπερ και σημαίνει ότι κερδίζουν μόλις το 32,9% των αγώνων που δίνουν μακριά από την έδρα τους!

Σύμπτωση δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση γιατί ως γνωστόν «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση». Είναι αδυναμία ανεξαρτήτων προσώπων.Τη μοναδική φορά που έφτασαν πολύ κοντά ήταν την αμέσως επόμενη χρονιά της τελευταίας συμμετοχής τους στην τελική φάση της διοργάνωσης ωστόσο είχαν καταφέρει να σημειώσουν σημαντικά «διπλά» (7-7 ήταν το ρεκόρ εκτός έδρας εκείνη τη χρονιά) με αποκορύφωμα τη νίκη στα playoffs κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει 31-63 ρεκόρ εκτός έδρας σε αυτό το διάστημα, ενώ από την σεζόν 2001-02 που βρέθηκε στην EuroLeague μέχρι και την πρόκριση στο τελευταίο του Final 4 το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, είχε 54-33 ρεκόρ! Δηλαδή ποσοστό επιτυχίας που ήταν (σχεδόν) διπλάσιο και έφτανε στο 62%! Κρατήστε και κάτι ακόμα. Με το νέο format στην EuroLeague το οποίο ξεκίνησε να ισχύει από τη σεζόν 2016-17, ο Παναθηναϊκός έχει μόλις 12 νίκες σε 38 ταξίδια του μακριά από το ΟΑΚΑ!