Είναι τρελοί αυτοί οι Βεστφαλοί! (vids)

Είναι τρελοί αυτοί οι Βεστφαλοί! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Είναι τρελοί αυτοί οι Βεστφαλοί! (vids)

bet365

Μετουσιώνει τη χαρά του ποδοσφαίρου. Σκοράρει κατά ριππάς! Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη Bundesliga! Προκάλεσε εφιάλτες στον Ντιέγκο Σιμεόνε. Το gazzetta.gr χαίρεται για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, την ομάδα που προσφέρει απλόχερα ισχυρή δόση απόλαυσης σε 90'!

Η ομάδα από τη Βεστφαλία είναι η πρώτη στο Champions League που κανονική διάρκεια αγώνα, σκόραρε 4 ή και περισσότερες φορές απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η επιβλητική νίκη της Ντόρτμουντ απέναντι στους «ροχιμπλάνκος», το βράδυ της Τετάρτης για την 3η αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς έδωσε συνέχεια σε ένα απίστευτο επιθετικό κρεσέντο από το σύνολο του Λουσιέν Φαβρ, αλλά προκάλεσε και την πιο μεγάλη σε έκταση, ήττα του «Τσόλο» Σιμεόνε στα χρόνια της θητείας του στην τεχνική ηγεσία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ποτέ ξανά δεν είχε δεχθεί τέσσερα γκολ δίχως ν' απαντήσει η ισπανική ομάδα, είχε το 3-0 από τη Ρεάλ το 2017, όμως, το καρέ που δέχθηκε στο Signal Iduna Park και το δικό της... μηδενικό (εις το πηλίκο) στη Γερμανία, έφερε το αρνητικό στατιστικό για τον Αργεντινό προπονητή των «ροχιμπλάνκος».

Η Μπορούσια είναι εντυπωσιακή. Επιβλητική. Λέει την τελευταία κουβέντα, σκοράρει ακατάπαυστα, θα φέρει τα πάνω – κάτω και θα προς το παρόν, σε αυτό το πρώτο δίμηνο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, της έχουν βγει πολλά πράγματα που τη βοηθούν να παίρνει τ' αποτελέσματα που θέλει και να ξεχωρίζει στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μαζί και με τα τέσσερα γκολ της πιο πρόσφατης ευρωπαϊκής της βραδιάς, η Ντόρτμουντ έφτασε πλέον στα 35 γκολ σε 11 επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για τη σεζόν που διανύουμε, ενώ, έχει πετύχει τα 26 από αυτά στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις της!

Στο πρόσφατο επιβλητικό πέρασμα από την έδρα της Στουτγκάρδης με το τελικό 4-0, κατέγραψε ρεκόρ καθώς ποτέ ξανά δεν είχε πετύχει 27 γκολ (η καλύτερη επιθετική επίδοση στη Λίγκα) μέχρι και την 8η αγωνιστική της Bundesliga, εκεί όπου παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα και φυσικά απολαμβάνει την κορυφή!

Για να βρεθεί σε αυτή την κορυφή και πέρα από το γενικότερο εξαιρετικά λειτουργικό σύνολο που έχει δουλέψει ο Φαβρ, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο οι Πάκο Αλκάθερ και Τζέιντον Σάντσο, οι οποίοι έχουν κάνει... ντόρο με τα κατορθώματά τους.

Ο Ισπανός επιθετικός μετακόμισε από τη Μπαρτσελόνα στη Βεστφαλία και βρήκε τον τέλειο εαυτό του, παρουσιάζοντας αποτελεσματικότητα στο 100%! Με τις πρώτες εφτά τελικές του προσπάθειες στο στόχο, ο Πάκο έχει στείλει σε όλες τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας βρεθεί σε απίστευτη μέρα το μεσημέρι της 6ης Οκτώβρη, με το χατ-τρικ και το γκολ στις καθυστερήσεις για το 4-3 επί της Άουγκσμπουργκ.

Μαζί του, ο φοβερός και τρομερός, νεαρός εξτρέμ που πρόσφατα κλήθηκε και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, Τζέιντον Σάντσο, έχει συνεισφέρει στον μέγιστο βαθμό με τις ασίστ και τις ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει. Σε 305 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα, έχει φτιάξει 15 φάσεις μπροστά από την εστία και έχει «σερβίρει» 6 τέρματα στους συμπαίκτες του, πετυχαίνοντας και το πρώτο προσωπικό του γκολ στο Champions League, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο απέναντι στην Ατλέτικο για το τελικό 4-0, το βράδυ της Τετάρτης.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα εγχώρια για τη Ντόρτμουντ, έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή ποσοστό 59,5% σε σουτ που φτάνουν στο στόχο (φυσικά είναι κι εδώ η καλύτερη επίδοση στη Bundesliga), με τη μετατροπή των τελικών προσπαθειών σε γκολ να βρίσκεται στο 25%.

Τη Μπορούσια αυτή, την πίνεις στο ποτήρι. Της γερμανικής, ωραίας, κρύας μπύρας. Που ακόμα κι αυτή, δεν προσφέρει τόση ικανοποίηση όση η ομάδα με τις μοναδικές της παραστάσεις μέχρι στιγμής...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα