Συνεχίζει να «πονάει» μέσα στη «ρακέτα»

Συνεχίζει να «πονάει» μέσα στη «ρακέτα»

Γιώργος Κούβαρης
Συνεχίζει να «πονάει» μέσα στη «ρακέτα»
Η EuroLeague Greece καταγράφει με τη βοήθεια των αριθμών την «πληγή» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, αφού έχει δεχθεί τα περισσότερα καλάθια μέσα από το «ζωγραφιστό».

Λένε ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ισχύει εις διπλούν! Αφενός παρουσιάζει τα... περσινά συμπτώματα των εκτός έδρας αγώνων με το «καλημέρα» των ταξιδιών του στα ευρωπαϊκά παρκέ και αφετέρου βγάζει τις ίδιες αμυντικές αδυναμίες κοντά στο καλάθι. Ακόμα και αν αποκτήθηκε παίκτης με φοβερές αρετές στην άμυνα όπως είναι ο Στεφάν Λάσμε, οι «πράσινοι» εξακολουθούν να «χωλαίνουν» στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Τουλάχιστον βάσει των όσων παρουσίασαν στα τέσσερα τελευταία ματς για την EuroLeague και την Basket League! Απέναντι στην Μπάγερν μπορεί να πλήρωσαν τα δικά τους λάθη και μάλιστα σε καίρια σημεία του αγώνα ωστόσο θα μπορούσαν να είχε «καθαρίσουν» το ματς εάν και εφόσον δεν παρουσίαζαν χτυπητές αδυναμίες στη ρακέτα. Μόνο σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού κατάφεραν να περιορίσουν τη δράση των ψηλών και αυτό διότι ήταν εξαιρετική η περιφερειακή άμυνα με αποτέλεσμα να «απαγορεύσουν» την εύκολη πάσα στον ψηλό.

Πάντως δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Μπάρτελ, Μπούκερ, Ραντόσεβιτς έβαλαν σε «μπελάδες» στους ψηλούς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Οι «πράσινοι» δέχθηκαν 13 καλάθια μέσα από τη ρακέτα τους και έδειξαν και πάλι αδυναμία όσον αφορά την αναχαίτιση των εύκολων πόντων. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κάτι που φάνηκε ακόμα και στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο Λήμνου για την πρεμιέρα της Basket League.

Πώς μεταφράζονται όλα αυτά με τη γλώσσα των αριθμών; Στα τέσσερα παιχνίδια με Ήφαιστο, Μακάμπι, Άρη και Μπάγερν, ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί 113 καλάθια εντός παιδιάς. Αν από αυτά αφαιρέσουμε τα 20 τρίποντα, φτάνουμε σε 93 δίποντα αντιπάλων. Ξέρετε πόσα από αυτά έχουν μπει μέσα από τη ρακέτα; Τα... 66! Δηλαδή το 70%! Αν συμπεριλάβουμε τα συνολικά εντός παιδιάς (δίποντα και τρίποντα), το εν λόγω ποσοστό «πέφτει» στο 58%. Αν μη τι άλλο το νούμερο είναι πολύ μεγάλο, με τον Καταλανό τεχνικό να ψάχνει να βρει άμεσα λύσεις για να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα και στο μέλλον.

Για να το κάνουμε και πιο... ψιλά, απέναντι στον Ήφαιστο η αναλογία εντός και εκτός ρακέτας ήταν 17-10, απέναντι στη Μακάμπι 22-11, κόντρα στον Άρη 14-12 και το βράδυ της Τρίτης απέναντι στη Μπάγερν 13-14.