Η βελτίωση του Ουίλτζερ και οι σκέψεις για του χρόνου

Η βελτίωση του Ουίλτζερ και οι σκέψεις για του χρόνου

Η βελτίωση του Ουίλτζερ και οι σκέψεις για του χρόνου
Το gazzetta.gr καταγράφει την βελτίωση το τελευταίο δίμηνο του Κάιλ Ουίλτζερ και τις πιθανότητες παραμονής που διατηρεί για την επόμενη σεζόν.

Ο Καναδός εμφανίστηκε στην Ελλάδα μεσούσης της περιόδου για να καλύψει το κενό του τραυματία Κιμ Τιλί στον Ολυμπιακό, ωστόσο πολύ γρήγορα αναγνωρίστηκαν οι αδυναμίες του στην άμυνα. Ο Κάιλ Ουίλτζερ είχε τη φήμη του δεινού σουτέρ, αλλά για αρκετό διάστημα ούτε αυτό εμφάνισε.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην έναρξη του δεύτερου γύρου αποφάσισε να τον θέσει εκτός ελληνικού ρόστερ, ωστόσο επέστρεψε εκμεταλλευόμενος δυστυχώς κι άλλους τραυματισμούς.

«Από αγκάθι βγαίνει ρόδο» λέει όμως ο λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει μείνει ασχολίαστη η βελτίωση που έχει στον τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Ουίλτζερ ήταν ανεβασμένος και στα τελευταία ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού, ωστόσο στις πέντε αναμετρήσεις των ελληνικών playoffs τα κατάφερε ακόμη καλύτερα.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη τραυματία και ανέτοιμο, ο Καναδός φόργουορντ βρήκε θέση στην πεντάδα (μέχρι πρότινος ξεκινούσε ο Παπαπέτρου όταν έλειπε ο Πρίντεζης) και στα playoffs μετρά 10.6 πόντους με 11/24 τρίποντα (45.8%) και 5.2 ριμπάουντ.

Αμυντικά παραμένει αδύναμος και χρειάζεται να βάλει όγκο στο σώμα του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί. Τα αργά πόδια του τον εμποδίζουν να παίξει άμυνα «ένας εναντίον ενός» όταν ο αντίπαλος παίζει με πρόσωπο στο καλάθι.

Η αδυναμία του στον κορμό και τα πόδια τον εμποδίζει να παίξει άμυνα στο low post.

Στον Ολυμπιακό δεν έχουν μπει σε διαδικασία σκέψης ακόμη και για την ερχόμενη σεζόν, ωστόσο η βελτίωση που παρατηρούν στον Ουίλτζερ έχει αυξήσει αρκετά τις πιθανότητες να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να κλειστεί στο γυμναστήριο και να φτιάξει το σώμα του ώστε αν προκύψει η ευκαιρία παραμονής να είναι έτοιμος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα