Βασιλεία ή Αγιαξ; Δείτε ποιος είναι ο επιθυμητός αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ!

Βασιλεία ή Αγιαξ; Δείτε ποιος είναι ο επιθυμητός αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ!

bet365

Ο ΠΑΟΚ από τώρα γνωρίζει τους δύο πιθανούς αντιπάλους του στον τρίτο προκριματικό του Champions League με τη Βασιλεία ή τον Άγιαξ και το gazzetta.gr αναλύει - έστω και πρόωρα - τι θα ήταν καλύτερο για την ελληνική ομάδα για να βρεθεί στα πλέι οφ.

Σημειώθηκαν περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα Βόλφσμπουργκ - Χόλσταϊν Κίελ; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η εύκολη επικράτηση της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό απέναντι στη Μαρσέιγ διαμόρφωσε από τώρα τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ αναφορικά με την κλήρωση που θα έχει ο Δικέφαλος του Βορρά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το καλοκαίρι.

Για τον ΠΑΟΚ πλέον δύο είναι οι πιθανοί αντίπαλοι καθώς θα βρει στον δρόμο του είτε την Βασιλεία, είτε τον Άγιαξ. Αν και νωρίς, το gazzetta.gr προσπαθεί να κάνει μια ανάλυση των υποψήφιων αντιπάλων του Δικεφάλου του Βορρά και ποιος από τους δύο θα ήταν ο επιθυμητός αντίπαλος για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Βασιλεία

Φέτος η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως τα προηγούμενα χρόνια για τη μόνιμη πρωταθλήτρια Ελβετίας. Η Γιουνγκ Μπόις εκθρόνισε τη Βασιλεία από την κορυφή μετά από οκτώ σερί κατακτήσεις, κάτι που μένει να φανεί αν θα την επηρεάσει καθώς δεν είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια στην ιδέα της δεύτερης θέσης. Ο 21χρονος επιθετικός Αλμπιάν Αγιέτι επέστρεψε φέτος στη Βασιλεία και ηγήθηκε της επιθετικής γραμμής μαζί με τον Ρίκι φαν Βόλφσβινκελ, για τον οποίο η ελβετική ομάδα δαπάνησε 5 εκατομμύρια ευρώ! Αμφότεροι πέτυχαν 25 γκολ συνολικά, ενώ σημαντική στο ρόστερ ήταν και η παρουσία του Μοχάμεντ Ελιουνούσι με 12 γκολ. Η Βασιλεία έχει καθιερωθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, περνώντας τον όμιλο του Champions League, αλλά η κλήρωση στους 16 με τη Μάντσεστερ Σίτι, όπως ήταν λογικό, δεν της άφηνε πολλά περιθώρια.

Άγιαξ

Ο Αίαντας αποτελεί τον... αγαπημένο αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League καθώς σε δύο περιπτώσεις στο παρελθόν η ελληνική ομάδα έχει πέσει απέναντί του. Και τις δύο φορές ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Η ολλανδική ομάδα έμεινε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν μακριά από τον τίτλο βλέποντας την PSV να ξεφεύγει στην κορυφή. Ο Αίαντας βασίζεται, όπως το συνηθίζει άλλωστε, στο ταλέντο των ελπιδοφόρων νεαρών που διαθέτει στο ρόστερ, τους οποίους πλαισιώνουν και ορισμένοι έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως ο Χούντελααρ, ο Σένε και ο Ντε Γιονγκ. Ευρωπαϊκά πάντως έδειξε πολύ τρωτός καθώς αποχαιρέτησε από καλοκαίρι! Αρχικά έμεινε εκτός Champions League από τη Νις, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στους ομίλους του Europa League με δύο ήττες απέναντι στη Ρόζενμποργκ.

Ποιο αντίπαλο θέλει ο ΠΑΟΚ;

Από τώρα είναι σίγουρα πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα καθώς θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις μεταγραφές που θα πραγματοποιήσουν οι ομάδες πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων καθώς και τις αποχωρήσεις που θα υπάρξουν στα ρόστερ. Ωστόσο, με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως μεταξύ των δύο μια κλήρωση με τον Άγιαξ θεωρείται (θεωρητικά πάντα) πιο βατή. Μπορεί σαν όνομα να είναι βαρύτερο ευρωπαϊκά, ωστόσο δεν φοβίζει κανέναν, σε αντίθεση με τη Βασιλεία που μπορεί να εκθρονίστηκε από την κορυφή του ελβετικού πρωταθλήματος, αλλά παραμένει μια επικίνδυνη ομάδα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα