ΜακΦάντεν Vs Μουρ: Η απόλυτη «μονομαχία»! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
ΜακΦάντεν Vs Μουρ: Η απόλυτη «μονομαχία»! (pics & vids)

bet365

Η Κύμη υποδέχεται το Λαύριο (27/01, 16:30) για την 14η αγωνιστική της Basket League και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται φυσικά στην «μονομαχία» των Θαντ ΜακΦάντεν και Μακένζι Μουρ! Το gazzetta.gr αναλύει...

Πρόκειται για δύο από τους ποιοτικότερους και πιο εντυπωσιακούς Αμερικανούς παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αμφότεροι έκαναν την εμφάνισή τους πέρυσι στην Basket League, προσέφεραν θέαμα και μας έκαναν να... παραμιλάμε με τις εμφανίσεις τους.

Μετά τις θητείες τους σε ΠΑΟΚ και Προμηθέα, επέστρεψαν φέτος στην Α1 φορώντας διαφορετικές φανέλες: ο ένας της Κύμης και ο άλλος του Λαυρίου.

Πρόκειται φυσικά για τους Θαντ ΜακΦάντεν και Μακένζι Μουρ, οι οποίοι θα δώσουν «μάχη» στο Κλειστό της Κανήθου, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το gazzetta.gr κάνει το crash test των δύο παικτών.

Αν έχουν κάτι κοινό οι δύο παίκτες, πέρα από την αγάπη και τη «δίψα» που έχουν για το μπάσκετ, αυτό είναι και ο μήνας που έχουν γενέθλια: ο Μάιος.

Γιατί, κατά τα άλλα, τους χωρίζουν 5 χρόνια (30 και 25), 10 εκατοστά (1.88 και 1.98) και κάνουν διαφορετικά, αλλά εξίσου εκπληκτικά, πράγματα στο παρκέ: ο μεν είναι περισσότερος... εκτελεστής, αφού είναι πολύ εύστοχος στα τρίποντα, ενώ ο δε κάνει... πολύ από όλα.

Το δεδομένο είναι πως οι ομάδες τους φέτος βασίζονται σε μεγάλο βαθμό πάνω τους, αφού οι προπονητές τους είχαν τσεκάρει από πέρυσι τι είναι ικανοί να κάνουν.

Ο ΜακΦάντεν ήρθε στα μέσα της σεζόν και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, από την Κάρπος Σόκολι, για να ενισχύσει την Κύμη, η οποία δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση κι έκτοτε έχει ανέβει πολύ.

Ο γεννηθείς στο Μίσιγκαν παίκτης έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον Πανιώνιο και, σαν να μην πέρασε μια ημέρα από τότε που ήταν στον ΠΑΟΚ, φόρτωσε το καλάθι των «κυανέρυθρων» με 35 πόντους.

Από την άλλη, ο Καλιφορνέζος γκαρντ έκανε στάση στην Νέα Ζηλανδία, μετά την Πάτρα, και επέστρεψε στην Ελλάδα για το Λαύριο, τον προηγούμενο Ιούλιο και όλοι μιλούν για τον MVP της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

«MVP, MVP, MVP»

Αμφότεροι έχουν αναδειχθεί, φυσικά, «Πολυτιμότεροι Παίκτες» στην φετινή Basket League.

Ο απόφοιτος του Fairmont State την 7η αγωνιστική, μετά την εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ ο αντίπαλός του την 1η και την 12η, μετά από νίκες επί της Κύμης (καλή ώρα) και της πρώην ομάδας του, του Προμηθέα.

Τα στατιστικά τους μιλούν από μόνα τους. Ρίξτε μια ματιά...

ΜΑΤΣΠΟΝΤΟΙΡΙΜΠΑΟΥΝΤΑΣΙΣΤΤΑΠΕΣΚΛΕΨΙΜΑΤΑΛΑΘΗRANKING
ΜΑΚΦΑΝΤΕΝ720.92.83.111.31.3133
ΜΟΥΡ1017.66.74.982.82.7269

Ο παίκτης της Κύμης είναι 4ος στην κατηγορία των τριπόντων (46.3%), ενώ αυτός του Λαυρίου είναι 5ος σκόρερ (176π.), 1ος σε κλεψίματα (28) και 1ος σε ranking (269).

Σερέλης: «Δυνατό σημείο το σουτ του ΜακΦάντεν, πολυσύνθετος ο Μουρ»

Το gazzetta.gr ζήτησε τη γνώμη του Χρήστου Σερέλη για τους δύο παίκτες (προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία και με τον Γιάννη Καστρίτη, αλλά δεν τα κατάφερε) και ο προπονητής του Λαυρίου σχολίασε σχετικά:

«Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο ΜακΦάντεν είναι πολύ έμπειρος παίκτης, πολύ καλός στο pick n' roll, αλλά και στο να διαβάζει, να σκοράρει και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Είναι πάρα πολύ καλός στο σουτ! Μπορεί να βάλει άνετα 40 πόντους. Αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Έχει βοηθήσει την Κύμη πάρα πολύ, έχει αλλάξει πρόσωπο η ομάδα, όχι μόνο από αυτόν, αλλά και με άλλες αλλαγές που έχει κάνει. Και ο Νίκος ο Μπάρλος την έχει βοηθήσει πολύ. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Είναι δύο παίκτες που έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για τις ομάδες τους. Ο Μουρ είναι πιο πολυσύνθετος παίκτης, κάνει σχεδόν τα πάντα πάρα πολύ καλά. Είναι πρώτος σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες στην ομάδα μας. Στηρίζονται και οι δύο ομάδες σε αυτούς. Βέβαια, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά οι ομάδες τους έχουν δώσει το χώρο και την ελευθερία να δείξουν το ταλέντο τους».

Τι θα γίνει, λοιπόν, σήμερα; Θα υπερασπιστεί ο ΜακΦάντεν την έδρα του ή ο Μουρ θα φύγει με το «διπλό»;

16:30 όλοι συντονισμένοι στην ΕΡΤ1 για να μάθουμε...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα